Ντεμικέλις: "Είμαστε αθλητές, όχι γιατροί"

Ο Μάρτιν Ντεμικέλις, ο οποίος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Μάλαγα στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, τίναξε από πάνω του την πίεση που προκαλεί ο πρώτος αγώνας με τον Παναθηναϊκό λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι γιατροί έχουν πίεση που σώζουν ζωές, όχι οι αθλητές".

Ντεμικέλις: "Είμαστε αθλητές, όχι γιατροί"

Έχετε συνειδητοποιήσει τις σημαίνουν για την ομάδα και την πόλη αυτά τα παιχνίδια;

" Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα και για την πόλη η συμμετοχή μας στο Champions League. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί".

Πόσο έχει αποδυναμωθεί η ομάδα από τις αποχωρήσεις;

" Ξέρουμε ότι έφυγαν ο Ροντόν, ο Καθόρλα και άλλοι ποδοσφαιριστές, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, μας περιμένει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά προς το παρόν πρέπει να τα καταφέρουμε αύριο. Μετά η διοίκηση θα αποφασίσει εάν θα ενισχυθούμε".

Έχεις εικόνα για τον Παναθηναϊκό; Θεωρείς ότι η Μάλαγα είναι φαβορί;

" Δεν έχει σημασία ποιος είναι φαβορί, ούτε διαβάζω τι γράφετε. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει διοικητικά προβλήματα. Εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε καλά και να τα καταφέρουμε εκεί".

Πόσο καλό είναι για τη ψυχολογία σας ότι νικήσατε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

" Είναι σκληρές στιγμές που ζούμε και εγώ προσωπικά, το ίδιο έζησα στη Θέλτα. Είναι θετικό που δίνουμε ένα ματς μετά από ένα τόσο δύσκολο καλοκαίρι. Πέρυσι με τη Σεβίλλη ήταν νωρίς. Είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε παίξει ένα επίσημο ματς, ότι το νικήσαμε και ότι αύριο παίζουμε στην έδρα μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον Παναθηναϊκό".

Αισθάνεστε πρωτόγνωρη πίεση μετά την επιτυχία της περσινής σεζόν;

" Υπάρχει πίεση, αλλά όχι ανάλογη με αυτή που έχει ένας γιατρός που σώζει ζωές. Είμαστε αθλητές".

Ως ο πλέον έμπειρος, τι συμβουλές έδωσες στους μικρούς;

" Είπα στους μικρούς ότι πρέπει να το απολαύσουν και να το γλεντήσουν. Είναι μία διαφορετική διοργάνωση. Το νιώθεις στην ατμόσφαιρα της πόλης. Παίζεις με τους καλύτερους αντιπάλους, σε ωραίες πόλεις, στα πιο μεγάλα στάδια. Πρέπει να μπεις στο γήπεδο και να περάσεις καλά".

Ποια είναι η άποψη σου για τον Φαμπρίς;

" Είναι μόλις 16 ετών και έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία και ευθύνη. Προπονείται καλά, ο προπονητής τον εμπιστεύεται και έχει την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK