Μίλαν-Μπαρτσελόνα 2-3

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια από το Σαν Σίρο επικρατώντας 3-2 της Μίλαν και εξασφαλίζοντας την πρωτιά του 8ου ομίλου του Champions League. Γκολ,, θέαμα, κάρτες, ντρίμπλες και μαγεία συνθέτουν το σκηνικό της αναμέτρησης.

Μίλαν-Μπαρτσελόνα 2-3

Εικόνα αγώνα

Το παιχνίδι είχε ένα πρώτο ημίχρονο αντάξιο της προσμονής του κοινού και των ονομάτων που περιελάμβανε. Βέβαια, οι φίλαθλοι στο "φλεγόμενο" γήπεδο του Σαν Σίρο δεν προσδοκούσαν τον Μαρκ φαν Μπόμελ να σημειώσει αυτογκόλ (ακριβώς 17 χρόνια μετά από αυτογκόλ του Φράνκο Μπαρέζι) και να δώσει προβάδισμα στους Καταλανούς μόλις στο 14ο λεπτό. Το παιχνίδι είχε σπουδαίο ρυθμό, με την μπάλα να επισκέπτεται και τις 2 περιοχές, με συνέπεια τα στοιχήματα για νέο τέρμα να μην δίνουν μεγάλες αποδόσεις. Κι αν ο Ρομπίνιο συνεχίζει για ακόμα μία σεζόν να χάνει τα άχαστα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, που σκόραρε και στο 4ο φετινό παιχνίδι του στον θεσμό (20') και μάλιστα απέναντι στη... μισητή γι' αυτόν Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" ανασυντάχθηκαν και βγήκαν αμέσως στην επίθεση, με συνέπεια στο 30' να κερδίσουν πέναλτι σε πτώση του Τσάβι από σπρώξιμο του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, σφύριγμα που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι. Ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε να εκτελέσει 2 φορές το πέναλτι ("κιτρινίστηκε" για προσποίηση) και μετά από 6 ματς σκόραρε επί ιταλικού εδάφους. Ακολούθησε ένα ξέφρενο τέταρτο, με πολλά νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα, κίτρινες κάρτες, ευκαιρίες εκατέρωθεν, επεμβάσεις από Βίκτορ Βαλδές και Κρίστιαν Αμπιάτι, και το τελικό σφύριγμα ενός κάκιστου διαιτητή (Βόλφγκανγκ Σταρκ) για τα πρώτα 45, άκρως θεαματικά, λεπτά.

Ο ίδιος φρενήρης ρυθμός διατηρήθηκε και με την έναρξη του πρώτου μέρους. Με τη διαφορά ότι η Μίλαν είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, με τον Αλεσάντρε Πάτο να έχει περάσει στη θέση του Ρομπίνιο. Αν και ο νεοεισελθών Βραζιλιάνος δεν είχε τον αντίκτυπο που θα επιθυμούσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο ματς, υπήρχε πάντα ο φορμαρισμένος Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο ισοφάρισε σε 2-2 στο 54'. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να πιέζουν, αλλά μία αδράνεια στην άμυνα στο 63ο λεπτό έφερε τον Τσάβι τετ-α-τετ με τον Αμπιάτι. Ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ιταλίας δεν κατάφερε να σώσει ξανά και η Μπαρτσελόνα ανέκτησε το προβάδισμα. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στην εικόνα της Μίλαν στα επόμενα λεπτά και συνδυάστηκε με την κόπωση και τον τραυματισμό του Αλεσάντρο Νέστα. Ο Αντρέα Νοτσερίνο δεν προσέδωσε κάτι ουσιαστικό στην ενδεκάδα, τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα έριχνε στο ματς τον Αλέξις Σάντσες. Με το πέρασμα των λεπτών οι φιλοξενούμενοι πήραν τα "ηνία" του αγώνα εκ νέου και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, έχοντας τον Μέσι για ακόμα ένα ματς σε μεγάλα κέφια. Η είσοδος του Πέδρο έδωσε νέες "ανάσες" στους συμπαίκτες του και με τους περισσότερους "ροσονέρι" να έχουν παρατήσει τα "όπλα", το 3-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Κλειδί

Ο Γκουαρδιόλα άρχισε το ματς με ένα ασυνήθιστο σχηματισμό, ένα 3-3-1-3 το οποίο αν και έχει δοκιμάσει κάποιες φορές, σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Αλέγκρι. Ως εκ τούτου, η άμυνα των γηπεδούχων έμεινε πολλές φορές εκτεθειμένη κυρίως λόγω της συνεργασίας του ασταμάτητου Μέσι και του σε ελεύθερο ρόλο Τσεσκ Φάμπρεγας.

MVP

Αν και κινδύνεψε να αποβληθεί με 2 ανόητες κίτρινες κάρτες (γλίτωσε τη 2η για διαμαρτυρία), ο Αργεντινός ήταν ξανά χάρμα ιδέσθαι. Έφτασε τα 25 φετινά γκολ, τα 44 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (κορυφαίος Νοτιοαμερικανός σκόρερ μαζί με τον Κλαούντιο Πιζάρο) και ηγήθηκε ξανά της επίθεσης της Μπαρτσελόνα, προσφέροντας και μία εξαιρετικής ακρίβειας ασίστ.

Αδύναμος κρίκος

Μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, ωστόσο ακόμα και το άθροισμα της απόδοσής τους δεν θα μπορούσε να πάρει μεγάλο βαθμό. Ο λόγος για τους Ρομπίνιο και Πάτο, που ήταν απογοητευτικοί. Ο πρώτος αν και συμμετείχε στις φάσεις, είτε έκανε λάθος επιλογές, είτε λάθος εκτελέσεις. Ο δεύτερος έκανε επανεμφάνιση μετά από καιρό λόγω τραυματισμού, αλλά ουσιαστικά έμεινε εκτός κλίματος αγώνα, αφήνοντας και αυτός τον Ιμπραχίμοβιτς να παλεύει μόνος του, με μοναδικό βοήθεια τον επερχόμενο Μπόατενγκ.

Οι συνθέσεις

Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (66' Μπονέρα), Σίλβα, Τζαμπρότα, φαν Μπόμελ (72' Νοτσερίνο), Ζέεντορφ, Μπόατενγκ, Ακουιλάνι, Ιμπραχίμοβιτς, Ρομπίνιο (46' Πάτο)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Τσάβι, Τιάγκο (91' ντος Σάντος), Βίγια (68' Σάντσες), Μέσι, Φάμπρεγας (80' Πέδρο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK