Μπενφίκα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Η Μπενφίκα ανέτρεψε το 0-1 της Παρί Σεν Ζερμέν και νίκησε στο "Ντα Λουζ", αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και έμεινε τρίτη στον 3ο όμιλο. Παρηγοριά η συμμετοχή της στους "32" του Europa League.

Μπενφίκα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Το ήθελαν περισσότερο οι "αετοί" του Ζεζούς και φάνηκε, την ίδια στιγμή που ο Μπλαν παρέταξε μια... πειραματική 11άδα. Τα πράγματα βέβαια δεν ήταν όσο εύκολα θα ήθελαν οι γηπεδούχοι, αφού ο Σαλβατόρε Σιρίγκου παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια και έσωσε σε δύο περιπτώσεις πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα.

Με κινητήριο μοχλό τον Νικολάς Γκαϊτάν η Μπενφίκα συνέχισε το ίδιο ορμητικά ψάχνοντας ένα γκολ, αλλά το σενάριο της τελευταίας αγωνιστικής δεν γράφηκε όπως θα ήθελε. Αφενός στο 37' ο Έντισον Καβάνι άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που άρχισε από τον εκτεθειμένο Μενέζ, αφετέρου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε της Άντερλεχτ με τον Σαβιόλα.

Το 1-1 της Άντερλεχτ και το εύστοχο πέναλτι του Λίμα στο 45', μετά από άτσαλο μαρκάρισμα με το κεφάλι του "πρωτάρη" Τραορέ στον Σίλβιο, αναπτέρωσε τις ελπίδες δευτεραθλητών Πορτογαλίας, αλλά ούτε το δεύτερο γκολ, με δράστη τον Γκαϊτάν στο 58' από κάκιστη απόκρουση του Καμαρά, αποδείχθηκε αρκετό για την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Την ίδια ώρα άλλωστε ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 και έπαιζε με παίκτη παραπάνω στο Καραϊσκάκη, εξέλιξη που ψαλίδιζε τρομερά τις πιθανότητες της Μπενφίκα να "κλέψει" τη δεύτερη θέση. Με την Παρί να εγκαταλείπει από το 60' την προσπάθεια ισοφάρισης, η ομάδα της Λισαβόνας δεν κόπιασε να προστατεύσει το 2-1. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει ξανά, αλλά δεν χρειάστηκε για να κατακτήσει τη νίκη. Το τρίτο γκολ όμως των πρωταθλητών Ελλάδας σφράγισε τον αποκλεισμό της ομάδας του Ζεζούς και την έστειλε στο Europa League, εκεί που πέρυσι έχασε το τρόπαιο με μαρτυρικό τρόπο.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Φέισα, Μάτιτς, Γκαϊτάν (77' Σουλεϊμάνι), Πέρες (90' Αντρέ Γκόμες), Λίμα, Μάρκοβιτς (69' Καβαλέιρο)

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Τραορέ, Μαρκίνιος, Καμαρά, Ντιν, Τιάγκο Μότα (61' Ματουιντί), Ραμπιό, Παστόρε, Λούκας, Μενέζ, Καβάνι (61' Λαβέτσι)

Σε ρυθμούς twitter

# Σιρίγκου και Μότα ήταν οι μόνοι ποδοσφαιριστές της Παρί που βρέθηκαν στην αρχική 11άδα και στα έξι παιχνίδια του ομίλου.

# Ο Έντισον Καβάνι έχει σκοράρει και στα τελευταία δέκα παιχνίδια της Παρί.

# Η Παρί Σεν Ζερμέν υπέστη τις τελευταίες δύο ήττες στο Champions League στην Πορτογαλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK