Ο χάρτης των "16" του Champions League

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και έχουμε πλέον τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. Με επτάρα προκρίθηκε η Λίβερπουλ, φιέστα από γκολ στα περισσότερα ματς, ενώ η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Europa League με μόλις 2 βαθμούς!

Liverpool's Mohamed Salah, front left, celebrates with Trent Alexander-Arnold after scoring his side's seventh goal during the Champions League Group E soccer match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, front left, celebrates with Trent Alexander-Arnold after scoring his side's seventh goal during the Champions League Group E soccer match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και πλέον πάμε στο... κυρίως πιάτο που είναι φυσικά η φάση των νοκ άουτ αγώνων. Τι έγινε όμως την τελευταία ημέρα των ομίλων; Φιέστα από γκολ. Τη μεγαλύτερη νίκη της βραδιάς την πέτυχε φυσικά η Λίβερπουλ που έκανε κομματάκια την Σπαρτάκ Μόσχας στο "Άνφιλντ", φτάνοντας στο εντυπωσιακό 7-0. Τρία γκολ πέτυχε ο Κουτίνιο, δύο ο Μανέ κι από ένα οι Σαλάχ και Φιρμίνο.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε στην έδρα της Τότεναμ, ηττήθηκε με 3-0 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του ομίλου του με μόλις δύο βαθμούς. Τόσους όμως είχε και η Ντόρτμουντ η οποία έχασε μεν με 3-2 στην έδρα της Ρεάλ, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Europa League.

Πολλά τέρματα είχαμε στην Πορτογαλία όπου η Πόρτο διέλυσε με 5-2 την Μονακό, ενώ η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να έχασε με 2-1 στην Ουκρανία από τη Σαχτάρ, αλλά ήταν αδιάφορη καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι ομάδες που πήραν την Τετάρτη (6/12) τηνπρωτιάστα γκρουπ τους ήταν οι: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπεσίκτας, Τότεναμ

Ως δεύτεροι προκρίθηκαν: Σεβίλλη, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης

Όσον αφορά το Europa League, στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση το "εισιτήριο" για να αγωνιστούν πήραν οι: Σπαρτάκ Μόσχας, Νάπολι, Λειψία και Ντόρτμουντ.

Ο χάρτης των "16" του Champions League

Θυμίζουμε ότι από χτες ως πρώτοι προκρίθηκαν: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόμα και Μπαρτσελόνα.

Ως δεύτεροι: Βασιλεία, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Γιουβέντους.

Ως τρίτοι στο Europa League προκρίθηκαν οι: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σέλτικ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΛΕΙΨΙΑ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 1-2

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ 7-0

ΜΑΡΙΜΠΟΡ - ΣΕΒΙΛΛΗ 1-1

ΠΟΡΤΟ - ΜΟΝΑΚΟ 5-2

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-2

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-1

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΑΠΟΕΛ 3-0

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΝΑΠΟΛΙ 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK