Ο Ζεζούς θέλει νίκη, αλλά... βολεύεται και με ισοπαλία

Ο Ζόρζε Ζεζούς τόνισε πως η Σπόρτινγκ θέλει τη νίκη για να ελπίζει στο... τρελό όνειρο της πρόκρισης, κλείνοντας όμως το μάτι και στην ισοπαλία. Τι είπε για τον Ολυμπιακό του Λεμονή και τι για εκείνον του Μπέσνικ Χάσι.

Sporting coach Jorge Jesus listens to questions during a news conference at the Alvalade stadium in Lisbon, Tuesday Sept. 26, 2017. Sporting will play Barcelona in a Champions League, Group D soccer match on Wednesday. (AP Photo/Armando Franca)
Jorge Jesus AP IMAGES

Άλλον Ολυμπιακό αντιμετώπισε στο "Καραϊσκάκης" πριν δυόμισι μήνες (στο 3-2 υπέρ των Πορτογάλων και άλλον τώρα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας άλλαξαν προπονητή, μυαλά και... στόχους, με τον Τάκη Λεμονή να έχει δέσει καλύτερα την άμυνα του.

Είναι κάτι που ξεχώρισε και ο Ζόρζε Ζεζούς, το οποίο μάλιστα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση των δυο ομάδων την Τετάρτη στις 21:45.

"Πολλούς άσους στο μανίκι μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός. Έχει καλούς παίκτες, είναι δυνατή ομάδα, είναι πολύ καλά οργανωμένος στην άμυνα, ειδικά με τον νέο προπονητή. Τα καλά λόγια που είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, είναι το αποτέλεσμα των παιχνιδιών που δώσαμε κόντρα στα δύο μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Παίξαμε στα ίσα την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν εκπλήσσουν κανέναν, γιατί οι παίκτες και οι οπαδοί πιστεύουν στη δύναμη της Σπόρτινγκ. Δεν θα αλλάξουμε τον στόχο μας, γιατί ξέρουμε ότι όταν παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν είμαστε στο καλύτερο επίπεδο, μπορεί να προκύψει έκπληξη".

Στη συνέχεια, βέβαια, ο Ζέζους τόνισε πως οι Πορτογάλοι έχουν μέσα στα σχέδια τους και την... ισοπαλία που δίνει ουσιαστικά την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός είναι... ισάξιος με τη δική του ομάδα!

"Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την αξία μας. Όταν παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν έχεις δυνατότητες έχεις δυσκολίες. Πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς, όπως κάναμε και στην Ελλάδα. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που θα δείτε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Το ότι η Σπόρτινγκ κέρδισε στο "Καραϊσκάκης" είναι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα σχεδόν ίδιου επιπέδου με εμάς. Ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από εμάς. Μόνο μία πολύ δυνατή Σπόρτινγκ θα μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Νίκη ή ισοπαλία. Θα σκεφτούμε μόνο τη νίκη και σας υπόσχομαι ότι θέλουμε να πάμε στην Βαρκελώνη με τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Ολυμπιακό για να παλέψουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα έως την τελευταία στιγμή. Για να είμαστε σίγουροι ότι ένας από τους στόχους μας έχει επιτευχθεί και τον άλλον στόχο μας να τον παλέψουμε στην Βαρκελώνη.

Αυτή η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να κάνεις λάθη. Πρέπει να έχεις εμπειρία, πρέπει να ξέρεις τι αποτέλεσμα ζητάς και τι θα επιδιώξεις, ξέροντας ότι ανά πάσα στιγμή το ματς μπορεί να αλλάξει από κάποια ενέργεια".

AP Photo/Armando Franca

News 24/7

24MEDIA NETWORK