Αυτός είναι ο Βαλβέρδε μέσα από τα μάτια της Μαρίνας

Λίγο πριν την επιστροφή του Βαλβέρδε στο "Καραϊσκάκη" ως αντίπαλος, εκείνη που ανέλαβε την ακτινογραφία του για λογαριασμό της Marca ήταν η μεταφράστρια των Πειραιωτών Μαρίνα Τσαλή.

Αυτός είναι ο Βαλβέρδε μέσα από τα μάτια της Μαρίνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στο "Καραϊσκάκης" ως αντίπαλος και οι Ισπανοί έψαξαν να βρουν για ποιο λόγο απολαμβάνει τόσο μεγάλης δημοφιλίας στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και συνολικής αποδοχής από τους Έλληνες φιλάθλους.

Απευθύνθηκαν μάλιστα για να... βγάλουν άκρη σε μία γυναίκα που ξέρει αρκετά "μυστικά" του νυν τεχνικού της Μπαρτσελόνα και αυτή δεν είναι άλλη από την μεταφράστρια του Ολυμπιακού (για πάνω από μία δεκαετία) Μαρίνα Τσαλή, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο μέσο της Μαδρίτης επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το χαρακτήρα του "Τσινγκούρι".

"Για να καταλάβετε γιατί είναι τόσο αγαπητός εδώ, να έχετε υπόψη ότι οι Έλληνες αγαπούν το ισπανικό πρωτάθλημα και το στιλ παιχνιδιού των ισπανικών ομάδων. Ο Βαλβέρδε ήταν ο πρώτος που εμφάνισε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και αυτό τους ικανοποίησε όλους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) EUROKINISSI

Αγαπήθηκε πάνω απ'όλα για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα επί των ημερών του ενώ κατέκτησε και τίτλους. Τον συμπαθούσαν ακόμα και οι αντίπαλοι γιατί πάντα έδειχνε μεγάλο σεβασμό απέναντί τους και απαντούσε όλους με ταπεινότητα.

Μιλούσε λίγα ελληνικά, παρότι είχε Έλληνες φίλους. Προσπαθούσε πάντα να επικοινωνεί και τα κατάφερνε. Έστω κι αν χρειαζόταν να προσθέσει και λίγα αγγλικά στον λόγο του. Ο Ερνέστο μιλούσε σε όλα τα μίντια, δεν απέρριπτε συνεντεύξεις. Ήταν ανοιχτός και ταπεινός άνθρωπος. Έδειχνε σεβασμό σε όλα τα μέσα σεβόμενος τους αναγνώστες τους.

Ήταν πολύ προσιτός. Μιλούσε σε όλους με ταπεινότητα και ευγένεια. Ήταν πάντα ταπεινός, εργατικός, σεβόταν τους πάντες και είχε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του", δήλωσε χαρακτηριστικά η μεταφράστρια του Ολυμπιακού, η οποία θυμήθηκε επίσης την ημέρα που ο "Τσινγκούρι" ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε συνέντευξη Τύπου.

Αυτός είναι ο Βαλβέρδε μέσα από τα μάτια της Μαρίνας
EUROKINISSI

"Θυμάμαι πολύ καλά όταν ανακοίνωσε πως φεύγει επειδή ήμουν έγκυος εκείνη την εποχή. Μία μέρα πριν την ανακοίνωση μου είχε τηλεφωνήσει και είχε ενημέρωσε ότι την επόμενη μέρα θα γνωστοποιούσε την αποχώρησή του.

Ήθελε να με προετοιμάσει γιατί δεν ήθελε να το μάθω ξαφνικά στην κατάσταση που βρισκόμουν τότε. Έτσι αποφάσισε να με ενημερώσει εκ των προτέρων. Μου είχε πει ότι δεν ήθελε να με τρομάξει και δεν ήθελε να κλάψω.

Μια μέρα είχε σταματήσει στον δρόμο το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού και κατέβηκε για να χαιρετήσει τον σύζυγό μου, ο οποίος είχε έρθει με το αυτοκίνητό του να δει έναν αγώνα του Ολυμπιακού σε μία πόλη τρεις ώρες μακριά από τον Πειραιά. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του: ευγενικός και καλός με τους ανθρώπους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK