Η Μπαρτσελόνα δεν.. παίζεται ακόμα και με 10 παίκτες, 3-1 τον Ολυμπιακό

Η δίκαιη αποβολή του Πικέ δεν ωφέλησε τον Ολυμπιακό, αντιθέτως έδωσε έξτρα κίνητρο στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έβαλε το... τούρμπο στο δεύτερο ημίχρονο και με προσωπικές ενέργειες (γκολ, ασίστ) "καθάρισε" το ματς σε τρία λεπτά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάντως βρήκαν γκολ για το τιμητικό 3-1 με σκόρερ τον Νικολάου.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή η Μπαρτσελόνα απλά... δεν παίζεται. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν στο χορτάρι του "Camp Nou" ως το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και η εικόνα των δύο ομάδων σε όλο το 90λεπτο επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του μεγάλου φαβορί που είχαν οι "μπλαουγκράνα".

Οι Καταλανοί ήταν εκείνοι που κρατούσαν τη μπαγκέτα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πέτυχαν τρία γκολ, είχαν 5-6 ακομα εξαιρετικές ευκαιρίες ενώ στον αντίποδα οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το "δώρο" του Πικέ που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 42' και περιορίστηκαν σε έναν παθητικό ρόλο, με τη μοναδική καλή τους φάση να είναι το γκολ της τιμής του Νικολάου στο 90ο λεπτό.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έχοντας απέναντί του ένα από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Τάκης Λεμονής προτίμησε να φορτώσει τον άξονα με τρία αμυντικά χαφ και να παίξει ουσιαστικά με σύστημα 4-5-1 και μοναδικό προωθημένο τον... Οφόε, με την ελληνική άμυνα να αντέχει όμως μόλις 18 λεπτά, αφού τότε λύγισε από το αυτογκόλ του Νικολάου που άφησε άγαλμα τον Προτό.

Η συνέχεια βρήκε την "Μπάρσα" (είχε ως πιο επικίνδυνο παίκτη τον Ντεουλοφέου που διεμβόλιζε συνέχεια από τα δεξιά) να έχει δοκάρι με τον Παουλίνιο (24') και σούπερ χαμένο τετ α τετ με τον Σουάρες (32') που απέκρουσε ο Προτό για να έρθει όμως η φάση του 42' και να δώσει ανάσες και... φτερά στη ελληνική ομάδα.

Ο Πικέ χρησιμοποίησε το χέρι του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να αφήσει την Μπαρτσελόνα με 10 παίκτες στο ημίχρονο και τον Ολυμπιακό να αποκτά δικαίωμα στο όνειρο στο δεύτερο μέρος.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÃÊÏË ÖÁÏÕË ÌÅÓÉ (2-0) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÃÊÏË ÖÁÏÕË ÌÅÓÉ (2-0) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το όνειρο πάντως (να κρατάει με νύχια και με δόντια το 1-0 και να ελπίζει μέχρι το 90'...) κράτησε μόλις 16 λεπτά, με τους "ερυθρόλευκους" να παίζουν μαζεμένα στο ξεκίνημα και να μην απειλούνται αλλά μετά το 2-0 στο 61' με το απευθείας φάουλ-γκολ του Μέσι (100ο γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης) να αποδιοργανώνονται.

Το 3-0 από τον Λούκας Ντιν (φοβερή ασίστ Μέσι) έβαλε ουσιαστικα τίτλους τέλους στο παιχνίδι από το 64', με τη συνέχεια να βρίσκει την "Μπάρσα" να ψάχνει και τέταρτο γκολ χάρη στους Μέσι και Σουάρες που ανέβασαν στροφές και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να συγκρατήσει την... κατηφόρα και να ρίξει ρυθμούς.

Το φινάλε έφερε πάντως χαμόγελα στους Πειραιώτες, αφενός γιατί βρήκαν στο 90' το γκολ που ήθελαν με την άπιαστη κεφαλιά του Νικολάου στο κόρνερ του Φορτούνη (στην πρώτη μεγάλη τους φάση σε όλο ματς) και αφετέρου γιατί έφυγαν από την Καταλωνία με μία καθόλα αξιοπρεπή ήττα όσον αφορά στην έκταση του σκορ.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÓ(Á) ÍÉÊÏËÁÏÕ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÓ(Á) ÍÉÊÏËÁÏÕ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο, Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Μέσι, Ντεουλοφέου (46' Μαστσεράνο), Σουάρες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ζντιέλαρ, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ανδρούτσος, Καρσελά (65' Πάρντο), Οφόε (72' Φορτούνης)

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK