Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2 (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 από τη Γιουβέντους στη ματσάρα του Τορίνο, αλλά εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια του με την ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ, παραμένοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου (πρώτη η Ατλέτικο, 2-0 τη Μάλμε). Μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκε ένα τεράστιο διπλό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Με τους ουρανούς στο Τορίνο να έχουν ανοίξει για τα καλά και τη βροχή να πέφτει ασταμάτητη, η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους ξεκίνησε με πίεση των Ιταλών, έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του από την πλευρά τους και προσπάθεια να κλείσουν τους Πειραιώτες στο μισό γήπεδο.

Η ελληνική ομάδα δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της, την ώρα που ο Πίρλο έπαιρνε το παιχνίδι πάνω του και προσπαθούσε να περάσει κάθετες μπαλιές πίσω από το χώρο του κέντρου. Εν μέσω της πίεσης που ασκούσαν οι παίκτες της Γιουβέντους, το κερδισμένο φάουλ στο 21’ λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αποτέλεσε μια ιδανική ευκαιρία για τον σπεσιαλίστα αρχηγό. Η εκτέλεση του φάουλ από τον Πίρλο ήταν πράγματι αριστουργηματική και με τον Ρομπέρτο να μην μπορεί να κάνει τίποτα, το 1-0 ήταν γεγονός.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ιταλών, ο Ολυμπιακός όχι απλά έδειξε ότι δεν πτοείται, αλλά με παλικαρίσιο τρόπο «πάγωσε» το Τορίνο μόλις τρία λεπτά αργότερα! Ήταν ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο κόρνερ από τον Ντομίνγκες, που έστειλε τη μπάλα συστημένη στον Μποτία και εκείνος με άπιαστη κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Μπουφόν και ισοφάρισε.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να συνέλθει από το «χτύπημα», διατήρησε την πίεση και τον πλήρη έλεγχο του ματς, αλλά η αστοχία αυτή τη φορά (και όχι ο Ρομπέρτο) την ανάγκασε να πάει στο ημίχρονο με το σκορ στο 1-1.

Ούτε η κεφαλιά του Μπονούτσι στο 28’, ούτε το τετ-α-τετ του Μοράτα στο 31’, ούτε το σουτ του Πογκμπά στο 44’ είχαν το επιθυμητό –για τους Ιταλούς- αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους μπήκε φουλ επιθετικά και έκλεισε τον Ολυμπιακό, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία με τον Τέβες στο 56’ (έσωσε ο Αμπιντάλ). Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, κατάφεραν να ισορροπήσουν γρήγορα, με αποτέλεσμα όχι απλώς να «παγώσουν» το παιχνίδι, αλλά να «παγώσουν» για δεύτερη φορά ολόκληρο το γήπεδο!

Ήταν μια εκτέλεση φάουλ από τον Ντομίνγκες στο 61’, με τον Μανιάτη να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Εντινγκά να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά να νικάει τον Μπουφόν, σημειώνοντας το 1-2, μέσα σε ένα ανεπανάληπτο πανηγυρικό ξέσπασμα από τους παίκτες και τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στις εξέδρες.

Η συνέχεια όμως, έμοιαζε με εφιαλτικό σενάριο! Παρά το ανεβασμένο πλέον ηθικό, η άμυνα του Ολυμπιακού έπεσε για λίγα λεπτά σε τρικυμία με καταστροφικά αποτελέσματα.

Αρχικά ήταν μια φάση στο 65’ με πολλές καραμπόλες και τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι από το κεφάλι του Γιορέντε. Η μπάλα όμως, μας έχει πει ο Όσιμ τι είναι: από το δοκάρι, φεύγει και χτυπάει πάνω στον Ρομπέρτο και καταλήγει στα δίχτυα!

Σα να μην έφτανε η άτυχη αυτή στιγμή, μέσα σε ένα λεπτό η Γιουβέντους ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται, κάνοντας το 3-2 με δυνατό σουτ του Πογκμπά μέσα από την περιοχή!

Το ματς μετετράπη σε αληθινό θρίλερ, με τον Ολυμπιακό να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 77’ με τον Ελαμπντελαουί να σουτάρει διαγώνια αλλά ελάχιστα άστοχα και από την άλλη τους Μπονούτσι με κεφαλιά στο 80’ και τον Τέβες στο 85’ με σουτ από πλεονεκτική θέση, να στέλνουν τη μπάλα λίγο άουτ.

Η πίεση των Ιταλών έφερε ένα κερδισμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις, ε ανατροπή του Τέβες από τον Μιλιβόγεβιτς. Όμως ο τρομερός Ρομπέρτο, είχε τον τελευταίο λόγο, πραγματοποιώντας μια σπουδαία επέμβαση στην εκτέλεση του Βιδάλ!

Το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να πληρώνει την αδράνειά του για ελάχιστα λεπτά μετά το δεύτερό του γκολ, αλλά να διατηρεί ένα σπουδαίο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Γιουβέντους.

Αδύναμος κρίκος:

Το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού μετά το προβάδισμα στο σκορ στο 61ο λεπτό. Το 1-2 έγινε ξάφνου 3-2 και κάπου εκεί τελείωσε το ματς.

MVP:

Βάσει τελευταίας φάσης, ο Ρομπέρτο. Σε συνέχεια της προηγούμενης εμφάνισής του, πάλι με τη Γιουβέντους, ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε το πέναλτι του Βιδάλ και κράτησε την ισοβαθμία για τον Ολυμπιακό.

Σχόλιο:

Ποδοσφαιρικά μιλώντας, ήταν ματσάρα. Ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος στο Τορίνο, έβαλε δύσκολα στη Γιουβέντους και πρόσθεσε ακόμη ένα παράσημο στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Μπορεί να έχασε, αλλά δεν έχασε την πρόκριση. Έκανε εμφάνιση... σεβασμού απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα (83’ Περέιρα), Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο (71’ Παντόιν), Πογκμπά, Μοράτα (58’ Γιορέντε), Τέβες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης (83’ Διαμαντάκος), Εντινγκά (77’ Κασάμι), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι, Ντομίνγκες (72’ Φουστέρ), Μήτρογλου.

Το 1-0 της Γιουβέντους:

Το 1-1 του Ολυμπιακού:

Το 1-2 του Ολυμπιακού:

Το 2-2 της Γιουβέντους:

Το 3-2 της Γιουβέντους:

Η επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ:

Η αρθρογραφία του Contra.gr

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτόν το Θρύλο!

Θέμης Καίσαρης: Έχασε γιατί προσπάθησε να κερδίσει

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ψεύτικους επαίνους

Διαβάστε ακόμη

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ πρόκρισης του Ολυμπιακού

Μαρινάκης: "Ο Ολυμπιακός ομορφαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (VIDEO)

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Μίτσελ: "Ίσως η απόκρουση του Ρομπέρτο μάς δώσει την πρόκριση"

Μανιάτης: "Θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε"

Αλέγκρι: "Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τον Ολυμπιακό"

Μπουφόν: "Ήλπιζα στο θαύμα"

Tα ιταλικά πρωτοσέλιδα για τη νίκη της Γιουβέντους (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK