Η παρουσίαση των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Champions League

Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από την κλήρωση των ομίλων του Champions League, όπου μετέχει ο Ολυμπιακός και το Contra.gr κάνει μια πρώτη παρουσίαση των 24 ομάδων που μπορούν να βρεθούν στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η παρουσίαση των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Champions League

Συμπληρώθηκε ο χάρτης του Champions Leagueπριν από την κλήρωση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης (18:45) στο Μονακό και ο Ολυμπιακόςγνωρίζει πλέον όλους τους υποψήφιους αντιπάλους του στον όμιλο.

Ως γνωστόν οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στο γ' γκρουπ δυναμικότητας και, όπως προέκυψε μετά τους επαναληπτικούς αγώνες της Τετάρτης, δεν θα κληρωθούν με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, τη Σεβίλλη, τη Λιόν, τη Ντιναμό Κιέβου, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας(που απέκλεισε οριακά τη Σπόρτινγκ), τη Γαλατάσαραϊκαι τη Ρόμα.

Αναλυτικά το τρίτο γκρουπ στο οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός:

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σεβίλλη

Λιόν

Ντιναμό Κιέβου

Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γαλατάσαραϊ

Ρόμα

Εν αναμονή λοιπόν την κλήρωσης για τους πρωταθλητές Ελλάδας, το Contra.gr κάνει μια πρώτη παρουσίαση των 24 ομάδων από το α', το β' και το δ' γκρουπ δυναμικότητας, τριών εκ των οποίων θα κληθεί να αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα. Πώς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους και πως κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι. Πάρτε μια πρώτη γεύση...

1ο γκρουπ δυναμικότητας

Μπαρτσελόνα

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα φαβορί για την κούπα για ακόμη μια χρονιά. Οι "μπλαουγκράνα" προέρχονται από μια ονειρική σεζόν στην οποία κατέκτησαν τα πάντα. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Στόχος της ομάδας του Λιονέλ Μέσι είναι να το επαναλάβει και φέτος.

Ήρθαν: Τουράν, Βιδάλ, Ελ Χανταντί

Έφυγαν: Πέδρο, Τραορέ, Ντεουλοφέου, Μοντόγια, Τσάβι, Αφελάι, Χαλίλοβιτς

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Τσέλσι

H ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δείχνει πλήρης και έτοιμη για διάκριση. Ο Πορτογάλος τεχνικός κινήθηκε έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ρόστερ του. Πέρυσι έφτασε μέχρι τη φάση των "16" όπου με δύο ισοπαλίες (1-1, 2-2) αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ήρθαν: Πέδρο, Μπαμπά, Μπέγκοβιτς, Κένεντι, Νέιθαν, Πάντιτς, Φαλκάο

Έφυγαν: Φιλίπε Λουίς, Τσεχ, Τ. Αζάρ, Ρομέου, Κακουτά, Σαλάχ, Κουαδράδο, Ντρογκμπά

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Μπάγερν Μονάχου

Τρόμο προκαλεί στο πέρασμά της η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είναι από τις ομάδες σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρει απέναντί του ο Μάρκο Σίλβα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στην περσινή διοργάνωση, όμως φέτος θέλει να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

Ήρθαν: Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα, Κίμιχ, Ούλρειχ, Λούσιτς

Έφυγαν: Σατσίρι, Σβαϊνστάιγκερ, Ρέινα, Πιζάρο, Βάιζερ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Γιουβέντους

Ονειρική η περσινή σεζόν για τη Γιουβέντους. Οι Ιταλοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα, το κύπελλο, ενώ έφτασαν μέχρι και τον τελικό του Champions League όπου όμως έχασαν με 3-1 από την Μπαρτσελόνα. Όπως και να 'χει όμως σήμανε την δυναμική επιστροφή της Μεγάλης Κυρίας.

Ήρθαν: Ντιμπαλά, Σάντρο, Μάντζουκιτς, Ζάζα, Περέιρα, Κουαδράδο, Μπρινιόλι, Τίαμ, Τέγιο, Ανακούρα, Κεντίρα, Νέτο

Έφυγαν: Βιδάλ, Ογκμπόνα, Μπεράρντι, Τέβες, Σόρερνσεν, Γκολντανίγα, Πέπε, Πίρλο, Στοράρι

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Μπενφίκα

Ευνοημένη από το νέο σύστημα του Champions League είναι η Μπενφίκα, η οποία βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ως πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Πέρυσι απογοήτευσε στο Champions League καθώς με μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες, αποκλείστηκε ως τέταρτη από τους ομίλους. Εκεί αγωνίζεται από φέτος και ο Κώστας Μήτρολου, ενώ έχει συμπαίκτη τον Ανδρέα Σάμαρη.

Ήρθαν: Ρ. Χιμένεθ, Γκονσάλες, Τσικχ, Μήτρογλου, Μουρίγιο, Έντερσον, Λόπες, Πελέ, Τααράμπ

Έφυγαν: Ρόδριγο, Καβαλέιρο, Κάνσελο, Γκόμες, Λίμα, Μόρι, Μπενίτο, Σουλεϊμανί, Ντερλέι

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Παρί Σεν Ζερμέν

Ομάδα αστέρων οι Γάλλοι και όπως είναι φυσικό θέλουν όσο τίποτε άλλο να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αποτελεί τον ηγέτη του συγκροτήματος του Λοράν Μπλαν, το οποίο πέρυσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ήρθαν: Ντι Μαρία, Οριέ, Τραπ, Σταμπουλί

Έφυγαν: Καμπάιγ, Ντιν, Μανιάν, Αρεόλα

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

Από τις θεωρητικά πιο αρεστές ομάδες του πρώτου γκρουπ η Ζενίτ. Ωστόσο το ρόστερ της αποτελείται από αρκετούς παίκτες μεγάλης κλάσης, όπως ο Χουλκ, ο Βίτσελ και ο Γκαράι. Στην περσινή διοργάνωση τερμάτισε τρίτη στους ομίλους και συνέχισε στο Europa League. Φέτος η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ο μίνιμουμ στόχος.

Ήρθαν: Ντζιούμπα, Γιουσούποφ, Κερζάκοφ, Ανσάλντι

Έφυγαν: Ροντόν, Τίμοστσουκ, Αρσάβιν, Μοτζίλεβετς, Μπαμπούριν, Τζόρτζεβιτς, Ρόντιτς

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Αϊντχόφεν

Μια χαρά της έκατσε της Αϊντχόφεν το νέο σύστημα, η οποία ξαφνικά βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ με μόλις 58.195 βαθμούς, ωστόσο αποτελεί την πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Μπορεί να έχασε το μεγάλο της αστέρι, Μέμφις Ντεπάι, όμως με τα χρήματα που πήρε από τη Γιουνάιτεντ, προχώρησε σε μεταγραφές ουσίας.

Ήρθαν: Περέιρο, Μορένο, Πρόπερ, Γκουαρδάδο, Μιρίν, Πόουλσεν

Έφυγαν: Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ, Χίλιεμαρκ, Τίτον, Μπέρτραμς, Ταμάτα

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

2ο γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης

Αλλαγή προπονητή στο στρατόπεδο της Ρεάλ αυτό το καλοκαίρι, με τον Κάρλο Αντσελότι να αποχωρεί και τον Ράφαελ Μπενίτεθ να αναλαμβάνει. Την περσινή σεζόν στο Champions League έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όμως γνώρισε αναπάντεχο αποκλεισμό από την Γιουβέντους. Μιας και ο στόχος της "decima" εκπληρώθηκε, πλέον στοχεύει στο ενδέκατο. Με αυτό το ρόστερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.

Ήρθαν: Κόβασιτς, Ντανίλο, Κασίγια, Βαγέχο, Ασένσιο, Βάσκεθ

Έφυγαν: Ιγιαραμέντι, Κεντίρα, Πατσέκο, Κασίγιας, Κοεντράο, Ερνάντες

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Ατλέτικο Μαδρίτης

Φιναλίστ της διοργάνωσης 2013-14, ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στην περσινή. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη, ενώ μην ξεχνάμε πως την σεζόν που πέρασε βρέθηκε στους ομίλους μαζί με τον Ολυμπιακό, όπου είχε μία νίκη (4-0) και μία ήττα (3-2).

Ήρθαν: Τ. Μαρτίνες, Σάβιτς, Καράσκο, Βιέτο, Φιλίπε Λουίς, Μενσά, Μανκίγιο

Έφυγαν: Τουράν, Μάντζουκιτς, Αλντερβέιρελντ, Μ. Σουάρες, Μιράντα, Ινσούα, Ροντρίγκες

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Πόρτο

Άκρως επιτυχημένη η περσινή σεζόν για την Πόρτο στη διοργάνωση που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Εκεί αν και στο πρώτο ματς κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να νικήσει την Μπάγερν με 3-1 εντός έδρας, στο δεύτερο παιχνίδι κατέρρευσε και δεχόμενη έξι τέρματα, αποχαιρέτησε. Ο Ίκερ Κασίγιας σίγουρα θα της προσφέρει πολλά τόσο κάτω από τα δοκάρια, όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Ήρθαν: Ιμπούλα, Ντανίλο Περέιρα, Αντρέ, Ολιβέιρα, Οσβάλντο, Μπουένο, Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Σισοκό

Έφυγαν: Τ. Μαρτίνες, Ντανίλο, Σάντρο, Εντουάρδο, Κλέμπερ, Τοζέ, Κουαρέσμα, Τζοσουέ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Άρσεναλ

Μόλις μία μεταγραφή έχει ολοκληρώσει η Άρσεναλ στο φετινό παζάρι, αυτή του Πετρ Τσεχ. Ο κορμός έχει παραμείνει ο ίδιος, ενώ αν αποκτήσει κι έναν επιθετικό κλάσης, τότε δείχνει ικανή για μια πετυχημένη πορεία. Την περσινή σεζόν μάλλον θα θέλει να την ξεχάσει μιας και γνώρισε πικρό αποκλεισμό από την Μονακό στη φάση των "16".

Ήρθαν: Τσεχ

Έφυγαν: Ποντόλσκι, Μιγιαίτσι, Ντιαμπί, Σανόγκο, Σέζνι

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε για να μείνει. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ξόδεψε αρκετά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι και θέλει όσο τίποτε άλλο να φτάσει μακριά στο φετινό Champions League. Η δίψα είναι μεγάλη, ενώ τα νέα της αστέρια σε συνδυασμό με τους λεγεωνάριους του συλλόγου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ήρθαν: Σναϊντερλέν, Ντεπάι, Νταρμιάν, Σβαϊνστάιγκερ, Ρομέρο

Έφυγαν: Ντι Μαρία, Φαν Πέρσι, Νάνι, Ράφαελ, Ενρίκες, Κλέβερλι

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Βαλένθια

Απέκλεισε δύσκολα την Μονακό στα πλέι οφ (4-3 συνολικό σκορ), καταφέρνοντας να κλείσει μια θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Βαλένθια αποτελεί μία από τις ομάδες που θέλουν οι πρωταθλητές Ελλάδας από το δεύτερο γκρουπ. Δεν προκαλεί "τρόμο" στο άκουσμά της, ενώ στην πρεμιέρα της ισπανικής λίγκας ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ράγιο Βαγεκάνο.

Ήρθαν: Ροδρίγο, Νεγρέδο, Γκόμες, Κάνσελο, Μίνα, Ράιαν, Ροντρίγκες, Μπακάλι

Έφυγαν: Οταμέντι, Γκουαρδάδο, Ρουίς, Ιμπάνιες, Αραούχο, Καρτάμπια

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Λεβερκούζεν

Κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στον επαναληπτικό κόντρα στη Λάτσιο επικρατώντας με 3-0 και έκλεισε εισιτήριο για τους ομίλους. Πέρυσι έφτασε μέχρι τη φάση των "16" όπου αποκλείστηκε δύσκολα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει στο ρόστερ της και τον δικό μας, Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Ήρθαν: Αράνγκις, Μεχμέντι, Τα, Παπαδόπουλος, Ραμάλιο

Έφυγαν: Κάστρο, Ντρμιτς, Βολσέιντ, Μίλικ, Σταφυλίδης, Κορ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Μάντσεστερ Σίτι

Ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Πέρυσι δυσκολεύτηκε στον όμιλο, αλλά πήρε την πρόκριση σαν δεύτερη πίσω από την Μπάγερν. Ωστόσο η πορεία της σταμάτησε στους "16" ελέω... Μπαρτσελόνα. Πρόσθεσε στο ρόστερ της τους Στέρλινγκ και Οταμέντι και μοιάζει πλήρης σε όλες τις γραμμές.

Ήρθαν: Στέρλινγκ, Οταμέντι, Ντελφ, Ρόμπερτς, Ουνάλ

Έφυγαν: Νεγρέδο, Νάστασιτς, Ρέκικ, Τζέκο, Μπογιάτα, Γιόβετιτς, Ρίτσαρτς, Μίλνερ, Γκουιντέτι

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

4ο γκρουπ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Ξεκίνησε τη φετινή περιπέτειά της στο Champions League από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου και απέκλεισε την ιρλανδική Ντάνταλκ (2-1, 0-0). Στη συνέχεια έκαμψε την αντίσταση της ουγγρικής Βιντέοτον, (1-1, 1-0), ενώ στα πλέι οφ πήρε την πρόκριση κόντρα στην Παρτιζάν (1-0, 1-2). Δύναμή της παραδοσιακά αποτελεί η έδρα της, όπου έχουν λυγίσει μεγάλες ομάδες.

Ήρθαν: Νίκολιτς, Χλεμπ

Έφυγαν: -

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Γκλάντμπαχ

Θέση απευθείας στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της έκλεισε την περσινή σεζόν η Γκλάντμπαχ τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Bundesliga. Έχασε τον ηγετικό φορ, Κρούζε, όμως έχει αρκετά δυνατό ρόστερ. Αποτελεί μία από τις πρωτάρες της διοργάνωσης, όμως μπορεί να... δαγκώσει χωρίς έλεος όποιον την υποτιμήσει.

Ήρθαν: Ντρμιτς, Τ. Αζάρ, Σουλτζ, Ελβέδι, Στιντλ, Κρίστενσεν

Έφυγαν: Κρούζε, Γιούνες, Μπραντεμπέργκερ, Ντάεμς

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Βόλφσμπουργκ

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Βόλφσμπουργκ, η οποία πέρυσι τερμάτισε δεύτερη στο γερμανικό πρωτάθλημα. Εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στο περσινό Europa League (έφτασε μέχρι τα προημιτελικά) και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο Champions League. Οι Μπας Ντοστ και Ντε Μπρούινε κάνουν τη διαφορά στο ρόστερ της.

Ήρθαν: Κρούζε, Ασκούες, Ροντρίγκες

Έφυγαν: Ζανγκ, Κούτσκε

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

H πρωταθλήτρια Κροατίας ξεκίνησε την φετινή της περιπέτεια από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Απέκλεισε αρχικά την Φόλα Εσχ από το Λουξεμβούργο (1-1, 3-0), στη συνέχεια τη νορβηγική Μόλντε με δύο ισοπαλίες (1-1, 3-3) και τέλος στα πλέι οφ έκαμψε την αντίσταση της αλβανικής Σκεντέρμπεου νικώντας την μέσα και έξω (2-1, 4-1). Το ρόστερ της πάντως δεν φοβίζει.

Ήρθαν: Ρογκ, Ενρίκες, Σίλντενφελντ

Έφυγαν: Κοπ, Ζάκαριτς

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Από τον δεύτερο προκριματικό γύρο ξεκίνησε και η πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Απέκλεισε την μαλτέζικη Χιμπερνιανς, με συνολικά σκορ 6-3 (1-2, 5-1), την τσέχικη Βικτόρια Πλζεν (1-2, 2-0) και την ελβετική Βασιλεία με δύο ισοπαλίες (2-2 και 1-1). Μπορεί να μην τρομάζει σαν όνομα, όμως κάθε ομάδα που επισκέπτεται την έδρα της, αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ήρθαν: Ρίκαν, Μπεν Χαΐμ, Αζουλάι

Έφυγαν: Ρέιτσερτ, Κεχίντε, ΓΕϊνί, Πρίκα

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Γάνδη

Θέση απευθείας στους ομίλους έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία της και η πρωταθλήτρια Βελγίου, Γάνδη. Αποτελεί ένα από τους επιθυμητούς αντιπάλους του Μάρκο Σίλβα για τον Ολυμπιακό. Αν και βελγική ομάδα, αρέσκεται περισσότερο στην άμυνα. Στο φετινό πρωτάθλημα παραμένει αήττητη μετά από πέντε αγωνιστικής με 2 νίκες και τρεις ισοπαλίες (γκολ 4-2).

Ήρθαν: Ελχαμέντ, Νίλσεν, Μάτον, Μπερίντζε, Εκόνγκ, Γιόχανσον, Μίτροβιτς, Κουλιμπαλί

Έφυγαν: Ζουκάνοβιτς, Καενέπελ, Πούλιτς, Κόρστενς, Κόλα

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Μάλμε

Γνώριμη ομάδα για τον Ολυμπιακό, μιας και οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν μαζί με τους πρωταθλητές Σουηδίας στον όμιλο του περσινού Champions League. Η Μάλμε αποδείχθηκε σκληρή αντίπαλος, νικώντας με 2-0 στην έδρα της, ενώ στο "Καραϊσκάκη" ηττήθηκε με 4-2. Τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με 3 βαθμούς και μόλις μία νίκη (αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό).

Ήρθαν: Τζούρτζιτς, Άντερσον, Βίλαντ, Καρβάλιο, Ρόντιτς

Έφυγαν: Ελάντερ, Όλσεν, Μόλιν

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Αστάνα

Αποτελεί την πρώτη ομάδα στην ποδοσφαιρική ιστορία του Καζακστάν που καταφέρνει να μπει στους ομίλους του Champions League. Ξεκίνησε την περιπέτειά της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και απέκλεισε κατά σειρά τις Μάριμπορ (Σλοβενία) με συνολικό σκορ 3-2, την Ελσίνικι (Φινλανδία) με 4-3 και τέλος το ΑΠΟΕΛ με μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία. Είναι η πιο αδύναμη ομάδα στη διοργάνωση και σίγουρα θα την ήθελε στο δρόμο του ο Ολυμπιακός.

Ήρθαν: Ίλιτς, Καμπανάνγκα, Κοζαμπέρντι, Μουζίκοφ

Έφυγαν: Κοτζάσεβιτς

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Follow me on twitter:

>> Με ποιον πιστεύετε ή θέλετε να κληρωθεί ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League; Στείλτε μας τις δικές σας προβλέψεις με σχόλιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK