Η συνάντηση Βαλβέρδε - Ολυμπιακού... εξιτάρει και την UEFA!

Η μοίρα τα έφερε έτσι που ο Ολυμπιακός θα συναντηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με την Μπαρτσελόνα ενώ στον πάγκο τον "μπλαουγκράνα" κάθεται ένας άνθρωπος που έγινε σύνθημα στα χείλη των "ερυθρόλευκων" οπαδών. Η UEFA έκανε θέμα την επανασύνδεση Ολυμπιακού - Βαλβέρδε.

Η συνάντηση Βαλβέρδε - Ολυμπιακού... εξιτάρει και την UEFA!

Στις 18/10 το "Καμπ Νόου" θα.... ντυθεί γιορτινά για να φιλοξενήσει την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" ποτέ στην ευρωπαϊκή τους ιστορία δεν έχουν κοντραριστεί με το καμάρι της Καταλονίας, ωστόσο μερικές φορές η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και τελικά οι δύο ομάδες κληρώθηκαν για να συναντηθούν ενώ στον πάγκο της Μπάρτσα κάθεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος αναλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του θα συγκρουστεί με τον Ολυμπιακό, μία ομάδα την οποία υπηρέτησε σε δύο διαφορετικές θητείες (08/09 - 2010-12) κατακτώντας τρία πρωταθλήματα.

Από την UEFA δεν περνάει απαρατήρητο το συγκεκριμένο ματς, καθώς στην επίσημη σελίδα της πραγματοποιήθηκε εκτενές αφιέρωμα για το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός που παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία.

ΓΙΑ ΤΟ "ΔΕΣΜΟ" ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Το "δέσιμο" Ολυμπιακού - Βαλβέρδε μεγάλο. Το "μυρμήγκι" έγινε σύνθημα στα χείλη των "ερυθρόλευκων" οπαδών. Αγάπη η οποία επισφραγίστηκε από τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ελλάδας και έντονο αλληλοσεβασμό.

Επίσης, στο ταξίδι του ο Ολυμπιακός στην Καταλονία δεν θα συναντήσει μόνο τον παλιόφιλο Βάσκο, αλλά και τους Ασπιάθου - Ποθάνκο που επίσης υπηρέτησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας επί εποχής Βαλβέρδε.

ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κοινούς γνωστούς από πλευράς Ολυμπιακού στους "μπλαουγκράνα" θα βρει και ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός αμυντικός εντάχθηκε στα 14 του χρόνια στις ακαδημίες της Μπάρτσα, παίζοντας για τρία χρόνια στη Β' ομάδα.

Τη μία και μοναδική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα την πραγματοποίησε τη σεζόν 2008/2009 στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Ντεμπορτίβο.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ UEFA

*Η Μπαρτσελόνα σε 12 αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες έχει ηττηθεί στις δύο. Έχουν νικήσει όλα τα εντός, σκοράροντας 26 φορές.

*Ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ επί ισπανικού εδάφους. Το ρεκόρ του είναι 13 αγώνες, δύο ισοπαλίες και 12 ήττες.

*Η ελληνική ομάδα θα παίξει στο "Κάμπ Νόου" με την Μπαρτσελόνα να έχει αήττητο 22 εντός αγώνων στο Champions League. Το σερί ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2013.

News 24/7

24MEDIA NETWORK