Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε μέσα στο "Βελοντρόμ" 1-0 τη Μαρσέιγ και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρυσός σκόρερ ο Φετφατζίδης. Το Contra.gr στη Μασσαλία.

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1

Η εικόνα του αγώνα

Ο Θεός του ποδοσφαίρου απέδωσε δικαιοσύνη αυτή τη φορά. Διότι οτιδήποτε άλλο πέρα από νίκη του Ολυμπιακού στη Μασσαλία θα συνιστούσε ποδοσφαιρική απάτη.

Ως γηπεδούχος, η Μαρσέιγ είναι ζήτημα αν δημιούργησε δύο ευκαιρίες της προκοπής. Απέναντί της βρέθηκε ένας ψυχωμένος και πολύ καλά διαβασμένος Ολυμπιακός, ο οποίος, αφού αισθάνθηκε ασφάλεια στα μετόπισθεν, άρχισε μετά το 20' να βγαίνει με αξιώσεις μπροστά και να δημιουργεί κρίσεις πανικού στην ευάλωτη άμυνα της Μαρσέιγ.

Το ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε αργά, στο 82' οφείλεται στην ανωριμότητα των τελειωμάτων του Μιραλάς (που έχασε μεγάλες ευκαιρίες) αλλά και στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Ματαντά που ώρες-ώρες έπαιζε μόνος του τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός, χωρίς κλασικό χαφ πέρα του Μοδέστο (οι τραυματίες Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα είχαν μείνει στην Αθήνα), δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα ούτε και να πατήσει περιοχή. Αφού πέρασε "στεγνός" ένα πεντάλεπτο πίεσης της Μαρσέιγ στην επανάληψη, ο πρωταθλητής Ελλάδας (με τον Γέστε πια στην ενδεκάδα του) τα έπαιξε όλα για όλα.

Πίεσε με μέθοδο και πρόγραμμα, εγκαταστάθηκε στο άλλο μισό του γηπέδου και σκόραρε ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο με δράστη τον Φετφατζίδη ο οποίος τελείωσε υπέροχα την εξαιρετική ασίστ του Γέστε.

Στο διάστημα που απέμεινε, τα απονενοημένα διαβήματα της Μαρσέιγ δεν είχαν καμία τύχη και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια.

ΜVP

O Γιάννης Φετφατζίδης δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα λεπτά για να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση του "Βελοντρόμ". Ζύγισε με ωριμότητα μεγάλου παίκτη το πόδι του μετά την ασίστ του Γέστε και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ματαντά. Μεγάλο γκολ ενός πολλά υποσχόμενου ποδοσφαιριστή.

Κλειδί αγώνα

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αψογο το στήσιμό του, απόλυτα επιτυχημένες οι αλλαγές του, μία μεγάλη βραδιά για τον Ισπανό τεχνικό. Το κυριότερο; Νίκησε χωρίς να παραβιάσει ούτε στο ελάχιστο τις ποδοσφαιρικές αρχές του.

Aδύναμος κρίκος

Η δικαιολογία ότι ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη Μαρσέιγ για την τραγική απόδοσή της. Ελάχιστα πράγματα από ένα προβληματικό και χωρίς αυτοματισμούς σύνολο.

Οι συνθέσεις

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ντιαβαρά, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61' Μπιά), Ρεμί, Βαλμπουενά (73' Γκονσάλες), Α. Αγιού, Τζ. Αγίου (61' Ζινιάκ).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοδέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Φουστέρ (54' Γέστε), Χολέμπας (75' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης).

Σκόρερ: 82' Φετφατζίδης

Κίτρινες κάρτες: 35' Ρεμί / 27' Τοροσίδης

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK