Μίτσελ: "Ο πρόεδρος με ρώτησε αν θέλω Μέσι ή Ρονάλντο"

Τρομερά κεφάτος παρουσιάστηκε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου του νικηφόρου αγώνα με την Άντερλεχτ, προσφέροντας μια σειρά από ατάκες για... δημοσιογραφικούς τίτλους.

Μίτσελ: "Ο πρόεδρος με ρώτησε αν θέλω Μέσι ή Ρονάλντο"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: " Στο ματς συνέβησαν τα πάντα, ευτυχώς τα περισσότερα ήταν καλά για εμάς. Αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση, δεν μας άξιζε όμως να υποφέρουμε τόσο. Είναι πάντως καλοδεχούμενο, από τη στιγμή που βρισκόμαστε στους "16". Είναι κάτι που κέρδισαν οι παίκτες μου. Όμως επέλεξαν έναν τρόπο για να με κάνουν να γεράσω 10 χρόνια.

Ξέραμε πως ο Σαβιόλα θα σουτάρει το πρώτο πέναλτι. Ο Ντομίνγκες που έχει την ευθύνη, δεν ήταν στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή. Ο Βάις είχε ψυχολογία και ήθελε να το εκτελέσει. Είναι θέμα στιγμής το πέναλτι. Καθημερινά στις προπονήσεις εκτελούν πέναλτι οι παίκτες μου.

Αν με ρωτούσατε αν θα ήθελα ποτέ να κάνει πέναλτι ο Βάις, θα σας έλεγα "όχι". Ήθελε να το εκτελέσει και το έκανε. Δυστυχώς το έχασε, αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόκριση. Υπήρχε μεγάλη ένταση γύρω από το ματς. Οι ποδοσφαιριστές ήξεραν πως έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να περάσουν και αυτό τους προκάλεσε φόβο να μην κάνουν λάθος.

Ό,τι αρνητικό συνέβη ήταν από δικό ματς φταίξιμο. Εκείνες τις στιγμές δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι στιγμές που ζουν οι παίκτες και καθορίζουν το παιχνίδι. Είμαι ανεκτικός στα λάθη που κάνουν, καθώς έχουν τεράστια προσπάθεια για να πετύχουν την πρόκριση. Έχουμε καιρό να διορθώσουμε τα λάθη μας. Για την ώρα τους συγχωρώ, όμως στην επόμενη φάση τα λάθη απαγορεύονται.

Η στιγμή που κατάλαβα πως η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση ήταν μετά το ματς στην Λισαβόνα. Μπορεί να ήρθαμε ισόπαλοι με την Μπενφίκα, αλλά η εμφάνιση μας άφηνε υποσχέσεις.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα έχουμε πετύχει εδώ. Πράγματα που φαίνονται πολύ και άλλα που δεν φαίνονται τόσο. Τα μπράβο αξίζουν στους παίκτες μου. Όταν ήρθα ήξερα πως είναι τεράστιος σύλλογος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και θέλαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Το καταφέρνουμε μέχρι στιγμής. Στον επόμενο γύρο δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, ίσως την... Εθνική Κορέας.

Νιώθω πως πάντα θα είμαι πίσω από τον Βαλβέρδε. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που άφησε το σημάδι του στον Ολυμπιακό. Πάντα θα είμαι πίσω του. Είναι τρομερός, μεγάλος προπονητής και μια καταπληκτική προσωπικότητα. Ποτέ δεν θα τον ξεπεράσω, ούτε στην καρδιά των φίλων του Ολυμπιακού. Είμαι σίγουρος γι' αυτό.

Ο Σαβιόλα ήταν κουρασμένος και τον άλλαξα. Ούτε ο Μασάντο ήταν κακός, απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό εκείνη τη στιγμή. Ο Ντομίνγκες έκανε ό,τι ακριβώς του ζητήσαμε. Ο Ολαϊτάν έκανε εξαιρετικό ματς, μας βοήθησε πολύ. Πιστεύω πως η ομάδα εκεί ήθελε περισσότερο αντεπίθεση από επίθεση, πράγμα που μας έδωσαν οι Κάμπελ, Βάις και Ολαϊτάν. Δεν έχει να κάνει με το χαμένο πέναλτι η αλλαγή του Σαβιόλα.

Ήμασταν υπερβολικά αγχωμένοι στο ξεκίνημα. Η εντολή ήταν να κάνουμε οργανωμένες επιθέσεις και όχι με τον νευρικό τρόπο που τους επιχειρήσαμε. Ποτέ δεν μιλάω για τον ρέφερι, δεν σχολιάζω κάτι. Τα τρία πέναλτι ήταν κανονικότατα. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό πως η Άντερλεχτ τέλειωσε το ματς με οκτώ παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση.

Όταν παίρνω αποφάσεις, το κριτήριο μου δεν είναι αν παίρνω ρίσκο ή είμαι συντηρητικός αλλά με βάση το καλό της ομάδας μου. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε τη φιλοδοξία να διορθώσουμε τα λάθη μας, να γίνουμε καλύτεροι και να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο.

Η χαρά μας παραμένει, το ίδιο και η θέληση μας να προσπαθούμε διαρκώς. Τώρα δεν θα κεράσω εγώ τους παίκτες μου, αλλά θα με κεράσουν αυτοί ένα... βάλιουμ. Δεν νομίζω να μπορέσω να κοιμηθώ τα επόμενα τρία βράδια.

Θα τους ευχαριστήσω όλους γιατί κάνουν τα πάντα για εμένα. Δεν συνηθίζω να ζητάω πράγματα. Μου έχουν δοθεί πολλά και είμαι ευχαριστημένος. Ο πρόεδρος ξέρει το θέλει και το όχι η ομάδα. Με ρώτησε αν θέλω τον Ρονάλντο ή τον Μέσι, αλλά μάλλον επειδή είχε ένταση από το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως αύριο πρωί - πρωί θα με πάρει να μου πει πως μου έκανε πλάκα".

Προηγουμένως ο Ισπανός προπονητής τόνισε στην κάμερα της NOVA: " Είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία. Μας άξιζε η πρόκριση για την προσπάθεια. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Άντερλεχτ είναι καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Περιμέναμε ότι θα υποφέρουμε, αλλά όχι τόσο.

Το δικό μου μερίδιο της επιτυχίας το αφιερώνω στου ποδοσφαιστες, χωρίς να φανώ μετριόφρων, γιατί το ήθελαν πάρα πολύ και πάλεψαν γι' αυτό. Μας μένουν σχεδόν τρεις μήνες μέχρι το επόμενο παιχνίδι, θα βελτιωθούμε και θα είμαστε πολύ καλύτεροι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK