Μίτσελ: "Κάναμε τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί"

Συνέντευξη στην ισπανική "Marca" παραχώρησε ο Μίτσελ, στην οποία μίλησε τόσο για την περσινή πορεία του Ολυμπιακού και τον αποκλεισμό από τη Γιουνάιτεντ, όσο και για την φετινή πρεμιέρα κόντρα στην Ατλέτικο.

Μίτσελ: "Κάναμε τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού στην ισπανική "Marca":

Ας ξεκινήσουμε κάπως διαφορετικά, είδατε το ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο;

"Όχι, δυστυχώς. Παίζαμε παράλληλα εκείνη την ώρα. Το είδα το επόμενο πρωί".

Η κλήρωση του Champions League σας έφερε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

"Ναι, αν και δεν ήθελα καθόλου να πέσουμε με ισπανική ομάδα. Έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και ειδικά η Ατλέτικο είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Δεν πιστεύω ότι αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, έκανε καλές μεταγραφές. Είχα μάλιστα την τιμή να βρεθώ στο συνέδριο κορυφαίων προπονητών της UEFA και μιλήσαμε πολύ για την Ατλέτικο".

Και τι ειπώθηκε;

"Κάναμε πολλές μελέτες πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της. Έκανα σεμινάρια πάνω στην ιδεολογία του ποδοσφαίρου κατοχής. Για μένα ο "Τσόλο" (Σιμεόνε) είναι ο καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, και η Ατλέτικο που έχει δημιουργήσει, είναι μια φανταστική ομάδα".

Μίτσελ: "Κάναμε τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί"

Η γνώμη σας για την ομάδα του Σιμεόνε;

"Το ποδόσφαιρο είναι κατοχή, γρήγορες εναλλαγές, άμυνα, επίθεση και η Ατλέτικο τα κάνει όλα τέλεια. Πρεσάρει, έχει ένταση στο παιχνίδι της και χαρισματικούς παίκτες. Είναι λάθος να λέμε ότι μόνο τρέχει και αμύνεται. Όταν έχει τη μπάλα δεν την χάνει εύκολα. Οι Κόκε, Τουράν, Γκριεζμάν, Γκαρσία, όλοι ξέρουν τι να κάνουν όταν έχουν την κατοχή. Και κυριαρχεί επίσης και στα στημένα".

Άρα ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να παραδώσει τα όπλα;

"Να παραδοθούμε; Oύτε εγώ ούτε οι 35.000 που θα είναι στο γήπεδο, ούτε το μισό εκατομμύριο άνθρωποι του Πειραιά θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα παλέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως κάναμε και πέρυσι".

Ονειρεύεστε ακόμα ότι φτάσατε ένα βήμα από το να αποκλείσετε τη Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ";

"Όχι δεν το ονειρεύομαι. Προτιμώ να σκέφτομαι το τώρα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε καλό παιχνίδι, τους κάναμε να φοβηθούν, δεν ήμασταν χειρότεροι, αλλά τα λάθη μας διδάσκουν και φέτος δεν θέλουμε να τα ξανακάνουμε".

Ο Ολυμπιακός άλλαξε αρκετά φέτος;

"Κάναμε 12 μεταγραφές και έφυγαν άλλοι τόσοι. Είναι κάτι συχνό αυτό στην Ελλάδα".

Μίτσελ: "Κάναμε τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί"

Το Champions League ρεαλιστικά είναι ο κύριος στόχος του Ολυμπιακού, μιας και στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει αντίπαλο.

"Το να ξανακάνουμε την περσινή πορεία στο Champions League θα είναι και φέτος μια μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι είχαμε Παρί και Μπενφίκα, φέτος Ατλέτικο και Γιουβέντους. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να κάνουμε και πάλι την έκπληξη.

Αυτό με το ελληνικό πρωτάθλημα όμως δεν ισχύει. Υπάρχουν ακόμα 5-6 καλές ομάδες. Το να νικήσεις εκτός έδρας είναι δύσκολο. Όπως για παράδειγμα και στα πρωταθλήματα στην Ισπανία ή στη Γερμανία. Η Super League είναι καλύτερη από την Eredivisie, αλλά το κακό είναι πως δεν προβάλλεται πολύ στην τηλεόραση".

Ας μιλήσουμε για εσάς. Θεωρείτε τον εαυτό σας καλύτερο προπονητή από τότε που φύγατε από την Ισπανία;

"Ναι εννοείται. Πολύ καλύτερο. Δεν βάζω στόχους. Θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα καλύτερα εδώ στον Ολυμπιακό. Έχω γίνει πιο πρακτικός. Η εμπειρία που ζω εδώ με έχει αλλάξει πολύ".

Τέλος, πείτε μας πως ήταν στο συνέδριο προπονητών της UEFA όταν κάτσατε δίπλα στους Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα, Αντσελότι κλπ.;

"Απίστευτο συναίσθημα. Ήταν μια αναγνώριση της περσινής μου δουλειάς η κλήση που έλαβα. Το εκτιμώ. Μου φέρθηκαν όλοι άψογα. Έμαθα πολλά δίπλα τους".

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Ατλέτικο, η φάλαγγα του Σιμεόνε

Σιμεόνε: "Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου"

Μίτσελ: "Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την Ατλέτικο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK