Ο Χάσι δεν είναι Κοσοβάρος, αλλά... Βέλγος!

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει ταχύτητα στο παιχνίδι του, η μπάλα περνάει γρήγορα από τα πόδια των παικτών και δεν “ταλαιπωρείται” και αυτό οφείλεται στη δουλειά ενός “Βέλγου” που έχει στον πάγκο του. Η δικαίωση του Χάσι για Μπεν και Οφόε. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανάλυση, κριτική, φιλμ, φάσεις και γκολ, όλα αυτά τα έχετε διαβάσει αναλυτικά στοContra.gr,το τι ακριβώς συνέβη χθες βράδυ (25/7) στο “Partizan Stadium”του Βελιγραδίου.

Να πούμε ότι το περιμέναμε σε τέτοιο βαθμό; Όχι, για να είμαστε ειλικρινείς. Ξέραμε βέβαια τι δούλευε ο Μπέσνικ Χάσι από την πρώτη στιγμή στο Ζέεφελντ και μετέπειτα στο Γκενκ. Ξέραμε ότι του αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει απαραίτητο το γρήγορο ποδόσφαιρο ότι θα πρέπει να έχεις και γρήγορους παίκτες. Καμία σχέση...

Ο Χάσι από την πρώτη του μέρα στην Αυστρία είχε ξεκόψει κάποια πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του. Δεν γούσταρε τις γιόμες από την άμυνα. Ήθελε κάτω την μπάλα, συνεχή κίνηση στον χώρο, γρήγορες εναλλαγές...

Ναι, δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου και ίσως το βιογραφικό του προκάλεσε δικαιολογημένα αρκετές αντιδράσεις στις τάξεις του κόσμου του Ολυμπιακού. Όμως, ο άνθρωπος εργάστηκε σκληρά έναν μήνα και κάτι μέρες, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε (Μποτία τραυματίας, Φορτούνης είχε το στομάχι του, Ελαμπντελαουί επίσης, Βούκοβιτς ανέτοιμος, Εμενίκε ανέτοιμος), κατάφερε και παρουσίασε ένα σύνολο στο Βελιγράδι που σίγουρα αφήνει μία γλυκιά γεύση...

Ακόμα και να μην κέρδισε ο Ολυμπιακός με 3-1, πίσω από τις γραμμές θα “διαβάζαμε” ορισμένα πράγματα. Για το γεγονός ότι αυτή η ομάδα πλέον έχει ταχύτητα. Και έχει ταχύτητα γιατί στον πάγκο της δεν έχει έναν... Κοσοβάρο τεχνικό (άσχετα αν είναι στην πραγματικότητα), αλλά Βέλγο προπονητή στη νοοτροπία.

Και έναν προπονητή μάλιστα που έχει ένα... χούι. Αν και οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, καθόταν και χάζευε τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα. Ονειρευόταν οι ομάδες του κάποτε να έπαιζαν το στυλ των “μπλαουγκράνα” με τις συνεχείς εναλλαγές της μπάλας, με την γρήγορη κυκλοφορία, με τη μη “ταλαιπωρία” της μπάλας.

Φυσικά και στο Βελιγράδι δεν είδαμε κάτι το φοβερό, αλλά σίγουρα είδε πέντε πράγματα από τη φιλοσοφία του Χάσι. Από το ξεκίνημα μπήκε να επιβάλει το ρυθμό του και να γίνει κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα στο χορτάρι και όχι στον αέρα και έχοντας εν μέρει και έναν Μπεν σε σούπερ μέρα κατάφερε και έφυγε με το 1-3 από το Βελιγράδι! Ένα σκορ που δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό, άσχετα με τα όσα είπε ο Χάσι στη συνέντευξη Τύπου. Καλά κάνει και κρατάει χαμηλούς τόνους...

Και μιας και μιλήσαμε για τον Μπεν, προφανώς και δικαιώθηκε που επέμενε να τον ξεκινήσει. Προφανώς και είχε ανησυχήσει δικαιολογημένα όταν ο Αφρικανός είχε βγάλει έναν μυικό τραυματισμό πριν το τελευταίο φιλικό του Βελγίου με την Λόκερεν. Ο Μπεν είναι ένας “στρατιώτης”, είναι ένας “Φουστέρ” αλλά στο πιο επιθετικό. Θα κάνει αυτά που θα του ζητήσει ο προπονητής και για αυτό τον γουστάρει ο Χάσι.

Επίσης, άλλη μία δικαίωση για τον κόουτς η επιμονή του στον Οφόε. Ο Βέλγος ήταν παντού! Ναι μεν αρχικά έψαχνε τα πατήματά του μαζί με τον Σιώπη, αλλά όσο περνούσε η ώρα φαινόταν λες και έπαιζαν... τρεις Οφόε στο γήπεδο. Πότε τον έβλεπες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, πότε στα πλάγια, πότε μπροστά.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να κρατήσουμε και κάποιο αρνητικό: Όπως το ότι ο Ολυμπιακός έδωσε για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο κάποια δικαιώματα ως προς την αμυντική του συμπεριφορά. Ωστόσο, πόσες φορές θα ξαναδούμε το δίδυμο Ρέτσος – Ρομαό;

Πρώτον, ο Ρομαό προορίζεται για τα χαφ και δεύτερος ο Ρέτσος μπορεί να πωληθεί μέσα στον Αύγουστο. Οπότε, το πιθανότερο είναι να είναι διαφορετικά τα πρόσωπα στο κέντρο της άμυνας με πρώτο – πρώτο τον Βούκοβιτς.

Εν κατακλείδι, κρατάμε ότι ο Χάσι έχοντας τη νοοτροπία του Βέλγου προπονητή και την... λόξα της Μπαρτσελόνα, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξει έναν Ολυμπιακό που θα γυρίζει την μπάλα, που θα την κυκλοφορεί χωρίς να την “παιδεύει” και κυρίως θα κινείται ταχύτατα. Και γενικότερα είναι ξεκάθαρο ότι ο φετινός Ολυμπιακός βγάζει πρώτα απ' όλα υγεία στα αποδυτήριά του κάτι που δεν συνέβαινε πέρσι.

Όταν μία ομάδα βγάζει υγεία στα αποδυτήρια, όλα τ' άλλα πάνε περίπατο. Και σε αυτό μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας έχει ο Χάσι, ο οποίος βεβαίως φρόντισε εδώ και πολύ καιρό να πει ότι “τώρα είμαστε όλοι καλά, όταν θα βγάζω όμως τις 18άδες και τις 11άδες, εκεί θα αρχίσουν οι μουρμούρες. Όμως εγώ θα μιλάω με όλους τους αποκλεισμένους για να τους εξηγήσω τους λόγους που τους άφησα έξω”.

Είπαμε έχει τελειώσει τη βέλγικη σχολή, όχι αυτή του Κοσόβου. Άσχετα αν στην πραγματικότητα είναι πολίτης μίας χώρας που ως παράδοση στο ποδόσφαιρο δεν έχει να επιδείξει τίποτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK