Ολυμπιακός - Αρσεναλ 0-3

Η οδυνηρή ήττα του Ολυμπιακού από την Αρσεναλ με 3-0 στοίχισε στους "ερυθρόλευκους" τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τα τρία γκολ του Ζιρού η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πήρε την πρόκριση και έστειλε τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Europa League.

Ολυμπιακός - Αρσεναλ 0-3
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Η διάταξη του Ολυμπιακού (στο γνώριμο 4-2-3-1) είχε ως στόχο να μην επιτρέψει στην Αρσεναλ να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και να έχει μπάλα σε σαρωτικά ποσοστά. Στο πρώτο 20λεπτο οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν όχι μόνο να μην απειληθούν αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν αφού η άμυνα των "κανονιέρηδων" είχε κάποια κενά, κυρίως στα πλάγια.

Το ότι αυτό το γκολ δεν ήρθε τις φορές που ο Ολυμπιακός πάτησε περιοχή, ή, τέλος πάντων, έφτασε με αξιώσεις κοντά στα καρέ του Τσεχ (κυρίως με το σουτ του Σεμπά στο 23') έπαιξε ρόλο. Γιατί μετά το 25' και το δοκάρι στο σουτ του Φλαμινί, η Αρσεναλ άρχισε να εντοπίζει κενά στις πτέρυγες. Από ένα τέτοιο κενό ο Ράμσεϊ σέντραρε στο 29' και ο Ζιρού με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Το γκολ δεν επηρέασε αρνητικά τον Ολυμπιακό ο οποίος αποφάσισε να παίξει πιο δυνατά, ειδικά στις μονομαχίες. Η Αρσεναλ από την πλευρά της προτίμησε να μην εκβιάσει το δεύτερο γκολ και να κρατήσει τις δυνάμεις της για την επανάληψη ότι εν τέλει θα κρίνονταν όλα.

Δεν ήταν κακή επιλογή για τους Αγγλους οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρουν και να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Το 0-2 από τον Ζιρού στο 49' (μετά από έξοχη προσπάθεια και σέντρα του Κάμπελ) είχε ως συνέπεια το παιχνίδι να ανοίξει πολύ και οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του Ολυμπιακού να ανοίξουν. Φυσιολογικά εν μέρει από την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν γκολ πάση θυσία.

Το παιχνίδι πια είχε αλλοιωθεί ως προς την τακτική και ουσιαστικά η τύχη του θα κρινόταν από μία λεπτομέρεια. Ο Ολυμπιακός δεν ευτύχησε να σκοράρει ούτε με το σουτ του Φορτούνη ούτε με την προσπάθεια του Ιντέγε (που έχασε την ισορροπία του πριν εκτελέσει) και αντί αυτού είδε την Αρσεναλ να βάζει ταφόπλακα στα όποια όνειρά του με το πέναλτι-γκολ του Ζιρού (χατ-τρικ).

Οτι παρακολουθήσαμε από εκεί και πέρα είχε ελάχιστη σημασία αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Σίλβα έκανε αλλαγές για να καταστήσει πιο επιθετική την ομάδα του (Τσόρι, Ερνάνι), ωστόσο οι κινήσεις αυτές έγιναν για την τιμή των όπλων.

MVP

Στο πιο κρίσιμο εφετινό παιχνίδι της Αρσεναλ ο Ζιρού έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Τρία γκολ για τον Γάλλο που δεν σπατάλησε την παραμικρή τελική για να "σκοτώσει" τον Ολυμπιακό. Παροιμιώδης η ευστοχία του, παροιμιώδης και η ψυχραιμία του.

Αδύναμος Κρίκος

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού παρουσίασε πολύ μεγάλα προβλήματα που τελικά στοίχισαν ακριβά κόντρα σε μία ομάδα ανώτερη τεχνικά. Πρώτα οι πτέρυγες και στη συνέχεια το κέντρο της άμυνας των "ερυθρόλευκων" δεν στάθηκαν σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων.

Σχόλιο

Είναι πολύ κρίμα γιατί ο Ολυμπιακός περνούσε ακόμα και με ήττα. Κακά τα ψέματα όμως η Αρσεναλ, ακόμα και με τις σοβαρές απουσίες των Σάντσες και Καθόρλα, παραμένει ομάδα τρομερή ποιοτική που διαθέτει πολλές επιλογές. Κόντρα σ' αυτήν την ποιότητα ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κάνει μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση. Ομως ο πρωταθλητής Ελλάδας έμεινε μακριά από τα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Τώρα ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος που συνήθως κάνει τα τελευταία χρόνια. Να υποτιμήσει το Europa League. Η Αρσεναλ ήταν συνεπής με το ραντεβού με την πρόκριση στους "16" όπως πάντα από το 2000 και μετά.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός:Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (72 Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Πάρντο (86' Φιμπόγκασον), Σεμπά (77' Ερνάνι), Ιντέγε

Άρσεναλ:Τσεχ, Μπεγερίν, Κοσιενλί, Μετεσάκερ, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Οζίλ, Γουόλκοτ (72 Γκιμπς), Κάμπελ (90" Τσάμπερλεν), Ζιρού (90 Τσέιμπερς)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θανάσης Μπαράκας: Τυφλό πάθος για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - Αρσεναλ 0-3

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Τα καλύτερα tweets του Ολυμπιακός - Άρσεναλ

ΤΟ LIVE

21:10
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των αναμετρήσεων στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.
21:19
Οι συνθέσεις στον 5ο όμιλο:

Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Τα, Τοπράκ, Ουεντέλ, Κράμερ, Καμπλ, Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Μεχμέντι, Χαβιέρ Ερνάντες.
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αντριάνο, Μπάρτρα, Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Καπτούμ, Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Σάντρο Ραμίρεθ, Ελ Χανταντί, Μέσι.

Ρόμα: Στσέσνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Ζερβινιό, Ιάγο Φαλκέ, Τζέκο.
Μπάτε: Τσέρνικ, Ζάβνερτσικ, Πολιάκοβ, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Γιαμπλόνσκι, Νίκολιτς, Χλεμπ, Στασέβιτς, Γκορντεϊτσούκ, Μοζολέβσκι.
21:19
Οι συνθέσεις στο Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Ίβο Πίντο, Σιγκάλι, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Γκονσάλο, Ρογκ, Άντολιτς, Τσόριτς, Τζούνιορ Φερνάντες, Σουντανί.
Μπάγερν: Ούλραϊχ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπενατιά, Ραφίνια, Τσάμπι Αλόνσο, Κίμιχ, Ρόντε, Γκριν, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.
21:20
Οι συνθέσεις στον 7ο όμιλο:

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Κατσερίντι, Αντούνες, Σίντορτσουκ, Ριμπάλκα, Γκαρμάς, Γκονζάλες, Γιαρμολένκο, Τζούνιορ Μοράες
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ραΐκοβιτς, Ντάσα, Μπεν Χαρούς, Κάρλος Γκαρσία, Τίμπι, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Μίχα, Ρίκαν, Ογκιεμπόρ, Μπεν Χαΐμ ΙΙ

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Όσκαρ, Αζάρ, Γουίλιαν, Ντιέγκο Κόστα
Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Μάρτινς Ίντι, Λαγιούν, Ιμπιλά, Ερέρα, Ντανίλο, Μπραχίμι, Κορόνα.
21:22
Οι συνθέσεις στον 8ο όμιλο:

Βαλένθια: Ντομένετς, Κανσέλο, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Γκαγιά, Παρέχο, Ντανίλο, Έντσο Πέρες, Ντε Πολ, Σάντι Μίνα, Πάκο Αλκάθερ
Λιόν: Άντονι Λόπεζ, Ράφαελ, Γιανγκά-Εμπιβά, Μορέλ, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Τολισό, Ντάρντερ, Γκρενιέ, Κορνέ, Λακαζέτ.

Γάνδη: Σελ, Ραφίνια, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ρενάτο Νέτο, Κουμ, Φόκετ, Ασαρέ, Μιλίτσεβιτς, Σιμόν, Ντεπουάτρ.
Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Γκαράι, Λομπάερτς, Κρισίτο, Λουίς Νέτο, Χάβι Γκαρσία, Ριαζάντσεφ, Ντάνι, Γιουσούποφ, Τζιούμπα.
21:26
Όσον αφορά στα σενάρια πρόκρισης για τον 5ο όμιλο. Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, όμως από εκεί και πέρα γίνεται "μάχη" για τη δεύτερη θέση με Ρόμα και Λεβερκούζεν να ισοβαθμούν.
21:26
Οι Ιταλοί είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία, επομένως αν νικήσουν την ΜΠΑΤΕ θα προκριθούν χωρίς να τους νοιάζει τι θα γίνει στο άλλο ματς. Από την άλλη η Λεβερκούζεν για να προκριθεί θέλει νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και να χάσει βαθμούς η Ρόμα από τη ΜΠΑΤΕ, η οποία ψάχνει επίσης την πρόκριση με μια νίκη.
21:28
Στον 7ο όμιλο, ο νικητής του αγώνα της Τσέλσι με την Πόρτο θα τερματήσει πρώτος. Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι το ματς δεν θα λήξει ισόπαλο, τότε η Ντιναμό Κιέβου με νίκη κόντρα στην αδιάφορη και αποκλεισμένη Μακάμπι, θα προκριθεί ως δεύτερη. Αν Τσέλσι και Πόρτο έρθουν ισόπαλες, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. 
21:28
Σε αυτό το ενδεχόμενο οι Ουκρανοί θα τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο και δεύτερη η Τσέλσι, ενώ η Πόρτο θα συνεχίσει στο Europa League. Εάν η Ντιναμό δεν νικήσει τους Ισραηλινούς, τότε η Πόρτο ακόμη και με ισοπαλία μπορεί να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου, καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει την Τσέλσι με 2-1.
21:29
Στον 8ο όμιλο, Γάνδη και Βαλένθια θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση, ενώ η Λιόν θα είναι σίγουρα τελευταία. Οι Βέλγοι για να προκριθούν θέλουν νίκη κόντρα στη Ζενίτ, ή απώλεια βαθμών της Βαλένθια κόντρα στη Λιόν, καθώς την "έχουν" στην ισοβαθμία. Από την άλλη οι Ισπανοί θέλουν μόνο τη νίκη και παράλληλα να μην νικήσει η Γάνδη για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
21:33
Η άφιξη των παικτών της Ρόμα στο "Ολίμπικο" για την κρίσιμη αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
21:39
H βαθμολογία των ομίλων:

5ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 13
2. Ρόμα 5
3. Λεβερκούζεν 5
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4

6ος όμιλος
1. Μπάγερν 12
2. Ολυμπιακός 9
3. Άρσεναλ 6
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

7ος όμιλος
1. Τσέλσι 10
2. Πόρτο 10
3. Ντιναμόβ Κιέβου 8
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15
2. Γάνδη 7
3. Βαλένθια 6
4. Λιόν 1
21:40

21:41
Οι ποδοσφαιριστές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
21:44
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
21:46
1' Έναρξη των αναμετρήσεων.
21:51
Ιστορική βραδιά για τον Ίκερ Κασίγιας, καθώς γίνεται ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
21:56
Ο Ζοζέ Μουρίνιο κι ο Ίκερ Κασίγιας δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ σε φάση ομίλων. Ένας από τους δύο θα "αποχαιρετήσει" απόψε τη διοργάνωση σε περίπτωση που η Ντιναμό Κιέβου επικρατήσει της Μακάμπι Τελ Αβίβ.
21:57
12' ΓΚΟΛ για την Τσέλσι! Ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε απέναντι στον Κασίγιας, ο Ισπανός απέκρουσε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαρκάνο και κατέληξε στα δίχτυα!
22:01
16' ΓΚΟΛ! 1-0 η Ντιναμό Κιέβου με κοντινό πλασέ του Γκαρμάς!
22:03
Το 1-0 της Τσέλσι:
22:04
To 1-0 της Ντιναμό Κιέβου:
22:05
20' ΓΚΟΛ για την Μπαρτσελόνα! Τρομερή κάθετη του Ράκιτιτς στον Μέσι, ο οποίος πέρασε και τον Λένο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!
22:06
19' ΓΚΟΛ! 1-0 η Γάνδη με κεφαλιά του Ντεπουάτρ!
22:09

24' ΓΚΟΛ! Η Λεβερκούζεν ισοφαρίζει άμεσα με όμορφο πλασέ του Ερνάντες από το ύψος του πέναλτι!

22:11
H βαθμολογία των ομίλων ΑΥΤΗ τη στιγμή:


5ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 14 (CL)
2. Ρόμα 6 (CL)
3. Λεβερκούζεν 6 (EU)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 (Αποκλεισμός)

6ος όμιλος
1. Μπάγερν 13 (CL)
2. Ολυμπιακός 10 (CL)
3. Άρσεναλ 7 (EU)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (Αποκλεισμός)

7ος όμιλος
1. Τσέλσι 13 (CL)
2. Ντιναμόβ Κιέβου 11 (CL)
3. Πόρτο 10 (EU)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (Αποκλεισμός)

8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15 (CL)
2. Γάνδη 10 (CL)
3. Βαλένθια 7 (EU)
4. Λιόν 2 (Αποκλεισμός)
22:12
To 0-1 της Μπαρτσελόνα:
22:14
To 1-1 της Λεβερκούζεν:
22:14
29' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ! Ο Ζιρού με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους Λονδρέζους.
22:16
To 1-0 της Γάνδης:
22:17
Το 0-1 της Άρσεναλ:
22:24
37' ΓΚΟΛ για τη Λιόν με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Κορνέ!
22:26
Το 0-1 της Λιόν:
22:30
Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης".
22:35
Ημίχρονο σ' όλες τις αναμετρήσεις.
22:38
H βαθμολογία των ομίλων στο ημίχρονο:

5ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 14 (CL)
2. Ρόμα 6 (CL)
3. Λεβερκούζεν 6 (EU)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 (Αποκλεισμός)

6ος όμιλος
1. Μπάγερν 13 (CL)
2. Ολυμπιακός 9 (CL)
3. Άρσεναλ 9 (EU)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (Αποκλεισμός)

7ος όμιλος
1. Τσέλσι 13 (CL)
2. Ντιναμόβ Κιέβου 11 (CL)
3. Πόρτο 10 (EU)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (Αποκλεισμός)

8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15 (CL)
2. Γάνδη 10 (CL)
3. Βαλένθια 6 (EU)
4. Λιόν 4 (Αποκλεισμός)
22:46
46' Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στις αναμετρήσεις.
22:50
49' ΓΚΟΛ! Η Άρσεναλ πετυχαίνει δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ζιρού!
22:53
52' ΓΚΟΛ! 2-0 η Τσέλσι με τον Γουίλιαν!
22:54
Το 0-2 της Άρσεναλ:
23:00
H βαθμολογία των ομίλων στο 60':

5ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 14 (CL)
2. Ρόμα 6 (CL)
3. Λεβερκούζεν 6 (EU)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 (Αποκλεισμός)

6ος όμιλος
1. Μπάγερν 13 (CL)
2. Άρσεναλ 9 (CL)
3. Ολυμπιακός 9 (EU)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (Αποκλεισμός)

7ος όμιλος
1. Τσέλσι 13 (CL)
2. Ντιναμόβ Κιέβου 11 (CL)
3. Πόρτο 10 (EU)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (Αποκλεισμός)

8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15 (CL)
2. Γάνδη 10 (CL)
3. Βαλένθια 6 (EU)
4. Λιόν 4 (Αποκλεισμός)
23:04
62' ΓΚΟΛ για την Μπάγερν! Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο Ζάγκρεμπ με όμορφη κεφαλιά του Λεβαντόφσκι!
23:06
65' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Άρσεναλ σε χέρι του Ελαμπντελαουί.
23:07
66' ΓΚΟΛ! 0-3 η Άρσεναλ με χατ τρικ του Ζιρού.
23:07
64' ΓΚΟΛ! 0-2 η Μπάγερν και πάλι με τον Λεβαντόφσκι!
23:09
65' ΓΚΟΛ! 1-1 η Ζενίτ με κοντινό πλασέ του Τζιούμπα!
23:10
Το 2-0 της Τσέλσι:
23:10
Το 0-1 της Μπάγερν:
23:11
Το 0-3 της Άρσεναλ:
23:11
Το 0-2 της Μπάγερν:
23:17
H βαθμολογία των ομίλων στο 75':

5ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 14 (CL)
2. Ρόμα 6 (CL)
3. Λεβερκούζεν 6 (EU)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 (Αποκλεισμός)

6ος όμιλος
1. Μπάγερν 15 (CL)
2. Άρσεναλ 9 (CL)
3. Ολυμπιακός 9 (EU)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (Αποκλεισμός)

7ος όμιλος
1. Τσέλσι 13 (CL)
2. Ντιναμόβ Κιέβου 11 (CL)
3. Πόρτο 10 (EU)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (Αποκλεισμός)

8ος όμιλος
1. Ζενίτ 16 (CL)
2. Γάνδη 8 (CL)
3. Βαλένθια 6 (EU)
4. Λιόν 4 (Αποκλεισμός)
23:20
77' ΓΚΟΛ! 0-2 η Λιόν με τον Λακαζέτ!
23:23
78' ΓΚΟΛ! 2-1 η Γάνδη με τον Μιλίτσεβιτς!
23:31
88' Ο Μίλερ αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι! Ο Γερμανός έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Εντουάρντο!
23:37
90' Τέλος σ' όλες τις αναμετρήσεις.
23:38
H τελική βαθμολογία των ομίλων:

5ος όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 14 (CL)
2. Ρόμα 6 (CL)
3. Λεβερκούζεν 6 (EU)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 (Αποκλεισμός)

6ος όμιλος
1. Μπάγερν 15 (CL)
2. Άρσεναλ 9 (CL)
3. Ολυμπιακός 9 (EU)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (Αποκλεισμός)

7ος όμιλος
1. Τσέλσι 13 (CL)
2. Ντιναμόβ Κιέβου 11 (CL)
3. Πόρτο 10 (EU)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (Αποκλεισμός)

8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15 (CL)
2. Γάνδη 10 (CL)
3. Βαλένθια 6 (EU)
4. Λιόν 4 (Αποκλεισμός)
23:38
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK