Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1

Χάρη στον Κώστα Μήτρογλου ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με την Αρσεναλ και αποχαιρέτησε με νίκη τον β' όμιλο του Champions League (2-1). Ο Μανιάτης είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ροζίτσκι. Με την εκκρεμότητα των αγώνων της Τετάρτης ο Ολυμπιακός είναι στους ισχυρούς ενόψει της κλήρωσης των "32" του Europa League (20/12).

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1

Εικόνα αγώνα:

Με μία πρώτη ανάγνωση, η ενδεκάδα της Αρσεναλ ήταν τα λεγόμενα "δεύτερα". Με μία δεύτερη ανάγνωση, αυτές οι περιπτώσεις είναι επικίνδυνες γιατί οι "ρεζέρβες" είναι εκείνες που θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο. Εξάλλου, όσον αφορά στην Αρσεναλ, δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις "ρεζέρβα" τον Ροζίτσκι ή τον Αρσάβιν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός (του Ντιακιτέ, του Φέισα και του Κοντρέρας) τα βρήκε σκούρα απέναντι στους "κανονιέρηδες". Αναγκάστηκε να τρέξει και να ακολουθήσει το ρυθμό μίας ομάδας που πήρε στα σοβαρά το παιχνίδι. Οχι πως οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν είδαν σοβαρά την αναμέτρηση (η αλήθεια είναι πως δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ), ίσως όμως δεν περίμεναν ότι θα αντιμετωπίσουν αυτή την Αρσεναλ.

Το γκολ του Ροζίτσκι στο 38ο λεπτό ήταν η φυσιολογική εξέλιξη του ματς. Οι Λονδρέζοι ήταν απειλητικοί κάθε φορά που κατέβαιναν με τη μπάλα στην επίθεση και πλήρωσαν τα κενά τους, όπως στην περίπτωση του 0-1.

Οσον αφορά στους γηπεδούχους, ο Αμπντούν έδειξε για ακόμη μία φορά πως εφέτος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ήταν αρκετό.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα να βρει ρυθμό. Η Αρσεναλ έπαιζε με σκοπό να υπνωτίσει τον αντίπαλο και έως ένα βαθμό τα κατάφερε. Κάτι οι διακοπές, κάτι οι πολλές πάσες, η ελληνική ομάδα αδυνατούσε να πάρει τα πάνω της και να απειλήσει τους "κανονιέρηδες".

Όαση σε κάθε φάση των Πειραιωτών ήταν ο Αμπντούν. Η μπάλα περνούσε από αυτόν και αυτός προσπαθούσε να τη μοιράσει σωστά, αλλά ο Τζεμπούρ δεν ήταν ο γνωστός Τζεμπούρ. Αυτό διαπίστωσε ο Ζαρντίμ και πέρασε στο 59' τον Φουστέρ στη θέση του Φέισα.

Λίγα λεπτά αργότερα (64') ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, σε κεφαλιά του Μασάντο, ενώ ένα λεπτό μετά οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τον τρόπο να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μία λάθος εκτίμηση του Σκιλασί και ο Μανιάτης που μπήκε σφήνα στην άμυνα των Λονδρέζων, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην αντίδραση. Ποια θα ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού και ποια της Αρσεναλ. Η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τα πάνω τους και διόρθωσαν πολλά από τα κακώς κείμενα, ενώ στο 70' θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αν ο Τζεμπούρ ευστοχούσε στην εξ επαφής κεφαλιά.

Στο 72' ο Ζαρντίμ έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να χτυπήσει το ματς πάνω στο ψυχολογικό μομέντουμ που είχε η ομάδα του. Εξ ου η αλλαγή του Αμπντούν με τον Μήτρογλου και η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Εκ του αποτελέσματος η αλλαγή ήταν "χρυσή" γιατί στιο 73' ο Μήτρογλου με θαυμάσια ενέργεια (γύρισε και σούταρε) ανέτρεψε το σκορ και έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού.

Οι γηπεδούχοι έπρεπε πλέον να διαχειριστούν το υπέρ του 2-1 και αν είναι δυνατό να χτυπήσουν και με τρίτο γκολ στους κενούς χώρους. Το πρώτο έγινε και ουσιαστικά διασφαλίστηκε με την είσοδο του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 82'. Το δεύτερο δεν έγινε, αλλά μικρό το κακό. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην αξιόμαχη Αρσεναλ και έκλεισε με νίκη την εφετινή του παρουσία στο Champions League. Τώρα τον περιμένει το Europa League.

Κλειδί αγώνα:

Ο Ολυμπιακός ήθελε αυτό το κάτι για να πάρει τα πάνω του και να βρει τις απαντήσεις απέναντι στην Αρσεναλ. Το γκολ της ισοφάρισης του έδωσε ώθηση. Μετά ανέλαβε δράση ο Μήτρογλου.

MVP:

Κώστας Μήτρογλου. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Μπήκε και έκανε τη δουλειά του. Ετσι απλά. Γι' αυτό είναι ο καλύτερος.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Φέισα πάσχει στο αμυντικό κομμάτι. Πολλά από τα προβλήματα που δημιούργησε η Αρσεναλ στον Ολυμπιακό προήλθαν από το... μαλθακό κέντρο του.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκελέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσι, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Σαμάκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK