Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν 2-1 στο "Καραϊσκάκης" από την ανώτερη Σάλκε φανερώνοντας πολλές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι. Το γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά, ο Αμπντούν.

Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2

Η εικόνα του αγώνα

Από τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου έλειψε φανερά η δημιουργία. Η επιλογή του Ζαρντίμ να αφήσει στον πάγκο τον Ιμπαγάσα επηρέασε τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής των ερυθρόλευκων η οποία σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς. Ηταν, άρα, φυσικό να μην μπορεί ο Ολυμπιακός να φθάσει με αξιώσεις στην εστία τη Σάλκε αν εξαιρέσει κανείς την πολύ καλή ευκαιρία του Μασάντο στο 4' (έσωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος).

Οι Γερμανοί από την πλευρά τους αναθάρρησαν όταν συνειδητοποίησαν ότι ο αντίπαλός τους στερείται δημιουργικών τάσεων. Από το 20'και μετά η Σάλκε είχε τον πρώτο λόγο στο ματς, έφερε πολλές φορές την μπάλα στα καρέ του Ολυμπιακού και αφού είδε γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου να ακυρώνεται (κακώς) στο 38' σκόραρε από στημένη φάση στο 41' με δράστη τον Χέβεντες.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε αγωνιστικό βατερλό για τον Ολυμπιακό αφού η Σάλκε έκανε ότι ήθελε βγάζοντας κατά κύματα επιθέσεις έιτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια. Ο Ζαρντίμ έκανε το προφανές, ρίχνοντας στο ματς τον Ιμπαγάσα, η ομάδα του ισοφάρισε άμεσα με τον Αμπντούν (58') αλλά η κραυγαλέα αδυναμία της μεσαίας γραμμής να παράγει ανασταλτικό έργο έφερε την άμεση απάντηση της Σάλκε στο 60' (με σκόρερ τον Χούντελααρ).

Σαν να μην έφτανε αυτό η γερμανική ομάδα κέρδισε και πέναλτι στο 62' το οποίο όμως, προς γενική ανακούφιση στο Καραϊσκάκη, απώλεσε ο Χούντελααρ.

Μετά από αυτό το τετράλεπτο της φωτιάς, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να πιέσει πιο ορθόδοξα τη Σάλκε. Ο Ζαρντίμ έπαιξε τα τελευταία χαρτιά του από τον πάγκο (Μήτρογλου και Γκρέκο) όμως η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του αποδείχθηκε τόσο προβληματική όσο και εύκολα προβλέψιμη.

Με το πέρασμα των λεπτών, ο αποκαμωμένος Ολυμπιακός γινόταν ολοένα και πιο αναιμικός κάτι που επέτρεψε στη Σάλκε να κρατήσει με σχετική ευκολία το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος. Λαχτάρισε μόνο στις καθυστερήσεις στη χαμένη ευκαιρία του Τζιμπούρ ο οποίος δεν πάσαρε στον Μήτρογλου για να σιγουρέψει το γκολ.

MVP

Πολλή και παραγωγική δουλειά από την άκρως αποτελεσματική μεσαία γραμμή της Σάλκε. Ολοι οι χαφ της ήταν πραγματικά ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους τους.

Kλειδί αγώνα

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγάλα ρίσκα και πλήρωσε τόσο τη δημιουργική του αδυναμία όσο και τις ανασταλτικές του αρρυθμίες. Οταν ο προπονητής του επιχείρησε να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα ήταν πια αργά.

Αδύναμος Κρίκος

Για άλλη μία φορά ο Χολέμπας δεν δικαίωσε τον προπονητή του με την επιλογή του. Πολλά λάθη, πολλές επιπόλαιες ενέργειες, κυρίως στην άμυνα από τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού.

Το live του αγώνα

Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK