Σίλβα: "Δεν είναι καθοριστικό το ματς με την Ντιναμό"

Το ματς με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και όχι αυτό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι το πιο καθοριστικό για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Μάρκο Σίλβα.

Σίλβα: "Δεν είναι καθοριστικό το ματς με την Ντιναμό"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (4/11) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ωστόσο αυτό δεν είναι το πιο καθοριστικό ματς για τους "ερυθρόλευκους" σύμφωνα με τον Μάρκο Σίλβα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου στη συνέντευξη Τύπου:

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος συμφωνείτε πως είναι το αυριανό ματς το πιο σημαντικό ματς; Και εάν ναι πως το αντιμετωπίζετε;

"Ο τρόπος που προετοιμάζουμε τα ματς είναι πάντα ο ίδιος. Δεν αλλάζει τίποτα ούτε στην προπόνηση. Δίνουμε την ίδια σημασία σε κάθε αγώνα. Για μένα δεν είναι καθοριστικό αυτό το ματς. Το πιο καθοριστικό θα είναι το τελευταίο. Αύριο είναι ένα σημαντικό ματς και θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να είμαστε στην επόμενη φάση. Δεν πιστεύω πως αύριο θα κριθούν όλα. Δεν είναι το πιο καθοριστικό αλλά είναι σημαντικό και δύσκολο".

Είναι κλειδί αύριο το να προηγηθεί ο Ολυμπιακός; Δεν έχει χάσει ποτέ ματς απ' όταν προηγήθηκε από το 2007 και μετά.

"Πάντα είναι σημαντικό. Πάντα βοηθάει το να βάλεις γκολ πρώτος. Είναι πάντα θετικό αλλά όχι καθοριστικό. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τον ξεκάθαρο στόχο να βάλουμε πρώτοι γκολ. Εάν βάλει ο αντίπαλος πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε την ψυχική δύναμη να το γυρίσουμε. Είναι σημαντικό αυτό που είπατε και εσείς για όταν προηγούμαστε αλλά εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα έτσι όπως θα εξελιχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και για το ανάλογα το πως θα εξελιχθεί".

Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά και έχει ανάλογα αποτελέσματα. Φοβάστε κάτι από τον αντίπαλο ή το ματς εξαρτάται καθαρά από εσάς και την απόδοσή σας;

"Ο φόβος είναι μία λέξη που δεν κάνω ποτέ την χρήση της. Δεν θέλω να αναφέρεται ποτέ στην ομάδα και τα αποδυτήρια. Δεν πιστεύω όμως πως εξαρτώνται τα πάντα από εμάς. Για να έχει φτάσει εδώ η Ντιναμό κάτι καλό έχει. Το σημαντικό είναι αύριο να είμαστε ανώτεροι. Δεν σημαίνει πως επειδή έχουμε τις νίκες πίσω μας, θα κερδίσουμε έτσι αύριο. Για εμάς δεν υπάρχει φόβος. Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον αντίπαλό μας".

Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον Ερνάνι και σκέφτεστε διάταξη με Ιντέγιε αριστερό εξτρέμ και φορ τον Φινμπόγκασον, όπως έχετε δοκιμάσει;

"Για τα 2 ερωτήματα αυτά θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Και για Ερνάνι και για το εάν θα παίξουμε με 2 φορ. Πρώτα θα μάθουν οι παίκτες τι θα κάνουμε αύριο και μετά όλοι οι υπόλοιποι".

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς κατάφερε να ελέγξει το ματς και χτύπησε τις κατάλληλες στιγμές. Πως φαντάζεστε το αυριανό ματς και το εάν υπάρχει κάτι που χρησιμοποιείτε για να ανεβάσετε την ένταση παραμονές των αγώνων και ειδικά τέτοιων που είναι τόσο σημαντικοί;

"Σε σχέση με την ένταση πραγματικά δεν υπάρχει καμία διαφορά στο τώρα με άλλο ματς που παίζαμε πριν. Δεν αλλάζει τίποτα και δεν έχει νόημα να αλλάξει κάτι. Καμία διαφορά στην προετοιμασία. Για αύριο πραγματικά σταθήκαμε πολύ καλά αν και παίζαμε με ομάδα που δεν είχε χάσει για 50 ματς εκεί. Για το ότι σπάσαμε το σερί αυτό λέει πολλά για εμάς. Είναι μία ομάδα που μας δυσκόλεψε πολύ, πολύ καλές αντεπιθέσεις και που μπορεί να κάνει ζημιά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εμείς θα πρέπει να αντέξουμε και να τους... χτυπήσουμε. Περιμένω διαφορετικό ματς αύριο σε σχέση με το Ζάγκρεμπ. Εμείς θα μπούμε για να βάλουμε 1οι γκολ και να πάρουμε τον αγώνα".

Σίλβα: "Δεν είναι καθοριστικό το ματς με την Ντιναμό"
INTIME SPORTS

"Το ίδιο δύσκολο με το ματς του Ζάγκρεμπ"

Οι δηλώσεις του Ομάρ Ελαμπντελαουΐ:

Συνήθως τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία μίας ομάδας; Πιστεύεις πως είναι η ομάδα έτοιμη;

"Ναι. Έτσι θα έλεγα. Κάθε ματς είναι σημαντικό και το αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Θα το προσεγγίσουμε όπως σε κάθε αγώνα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και βλέπουμε το ματς με την ίδια σοβαρότητα".

Παίκτες της Ντιναμό έλεγαν πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί πριν έρθουν στην Αθήνα. Νιώθετε έτσι;

"Δεν έχει σημασία το τι λένε. Πρέπει εμείς να είμαστε επικεντρωμένοι και να είναι ένα καλό ματς για εμάς. Όπως είπα και πριν θα το προσεγγίσουμε το ματς με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και ξέρουμε πως τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόπο. Προσεγγίσουμε το ίδιο το ματς θέλοντας να κερδίσουμε τον αγώνα".

Περιμένεις πιο δύσκολο ματς από το Ζάγκρεμπ;

"Το ματς στο Ζάγκρεμπ ήταν σκληρό και δύσκολο. Θα είναι σίγουρα το ίδιο σκληρό και εάν όχι πιο δυνατό και δύσκολο. Για το Ζάγκρεμπ χρειαστήκαμε δύναμη και ένταση".

Πως περιμένεις την επιστροφή του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη μετά από δύο εκτός έδρα ματς; Θα είναι και μία γιορτή. Πως το βλέπει και το εάν θα είναι πιο καλά.

"Ναι. Είχαμε δύο καλά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαστε δυνατοί. Θα προσεγγίσουμε το ματς με τον ίδιο τρόπο. Προετοιμάζουμε τα ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι' αυτό είμαστε δυνατοί στην έδρα μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK