Τι συμβαίνει όταν ο Ολυμπιακός παίζει "τελικό" για την πρόκριση;

Ο Ολυμπιακός παίζει κόντρα στην Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου την πρόκρισή του στους "16" του Champions League. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ανάλογη μοίρα, καθώς σε 8 περιπτώσεις στο παρελθόν κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση. Θυμηθείτε όλες τις περιπτώσεις.

Τι συμβαίνει όταν ο Ολυμπιακός παίζει "τελικό" για την πρόκριση;

Η ήττα στο Μόναχο δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των "16" του Champions League, καθώς το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου, είναι αυτό που θα κρίνει το αν οι "ερυθρόλευκοι" θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στα... αστέρια και στις αρχές του 2016.

Τα σενάρια πρόκρισης για Πειραιώτες είναι μετρημένα... κουκιά, αφού παίρνουν σίγουρα το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση με νίκη ή ισοπαλία, ενώ μπορούν να προκριθούν ακόμη και με ήττα με 1-0 ή 2-1.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός παίζει για τη συνέχειά του στη διοργάνωση στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Στο παρελθόν υπήρξαν φορές που όλα παίζονταν ακόμη και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Συγκεκριμένα, σε 8 αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προκριθούν 4 φορές και να αποκλειστούν ισάριθμες.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

1998-99: Κροάσια Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 1-1 (ΠΡΟΚΡΙΣΗ)

Στο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός ήθελε τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης και το τελικό 1-1 με το γκολ του Γιαννακόπουλου, πανηγυρίστηκε έξαλλα.

2000-01: Λιόν – Ολυμπιακός 1-0 (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ)

Στο παιχνίδι αυτό ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε όντας 2ος με 3 βαθμούς διαφορά από τη Λιόν, την οποία είχε κερδίσει με 2-1 εντός έδρας. Η ήττα με 1-0 έφερε τη γαλλική ομάδα ισόβαθμη με τους Πειραιώτες στους 9 βαθμούς, όμως τελικά η πρόκριση χάθηκε λόγω του εκτός έδρας γκολ των Γάλλων.

2004-05: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 3-1 (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ)

Ο Ριβάλντο άνοιξε το σκορ στο "Άνφιλντ" κάνοντας δύσκολο το έργο της Λίβερπουλ, αφού ήταν υποχρεωμένη πλέον να βάλει τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση. Οι Άγγλοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς και με το γκολ του Στίβεν Τζέραρντ στο τέλος, απέκλεισαν την ελληνική ομάδα.

2007-08: Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0 (ΠΡΟΚΡΙΣΗ)

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Βέρντερ στο "Γ. Καραϊσκάκη" και του αρκούσε ακόμη και η ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον επόμενο γύρο.

2009-10: Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0 (ΠΡΟΚΡΙΣΗ)

Και σε αυτή την περίπτωση ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός για τον Ολυμπιακό, με την Άρσεναλ να είναι πάντως αδιάφορη, αφού είχε εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 και προκρίθηκαν για ακόμη μια φορά στους "16" της διοργάνωσης.

2011-12: Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1 (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ)

Όπως και το 2009, όπως και φέτος, έτσι και το 2011, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Άρσεναλ θέλοντας νίκη για να πάρει την πρόκριση. Με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά χρειαζόταν και νίκη της Ντόρτμουντ στο άλλο ματς του ομίλου κόντρα στη Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί έκαναν την ανατροπή στο τέλος, νίκησαν με 3-2 κι έτσι η νίκη της ελληνικής ομάδας με 3-1, πήγε στράφι. Κατάφερε ωστόσο να συνεχίσει στο Europa League.

2013-14: Ολυμπιακός – Άντερλεχτ 3-1 (ΠΡΟΚΡΙΣΗ)

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Άντερλεχτ στο Φάληρο και ήθελε νίκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ της Μπενφίκα και της Παρί Σεν Ζερμέν. Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε με 3-1 των Βέλγων και έγραψε ακόμη μια φορά ιστορία, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους "16" του Champions League.

2014-15: Ολυμπιακός – Μάλμε 4-2 (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ)

Στο περσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μάλμε η ελληνική ομάδα ήθελε μεν τη νίκη κόντρα στους Σουηδούς, την οποία και πήρε με 4-2, περίμενε όμως και νίκη της Ατλέτικο στο ματς με τη Γιουβέντους. Το τελικό 0-0 ωστόσο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου έστειλε την ιταλική ομάδα στους "16" και τον Ολυμπιακό στο Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0

Σίλβα: "Δεν θα κυνηγήσουμε ένα αποτέλεσμα με την Άρσεναλ, θα δώσουμε το μάξιμουμ"

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK