To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Τις Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions League. Το Contra.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων των "ερυθρόλευκων". Η περυσινή πορεία, τα αστέρια, ο προπονητής και οι μεταγραφικές κινήσεις.

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, αφού κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ μαζί με τις Μπαγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τo Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Τι έκαναν την περυσινή σεζόν, πώς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους και ποιες κινήσεις έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.

Μπάγερν Μονάχου

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η Μπάγερν Μονάχου ξεκινάει με υψηλές βλέψεις την εφετινή σεζόν, καθώς οι μεταγραφές των Ντάγκλας Κόστα και Αρτούτο Βιδάλ έχουν ανεβάσει το επίπεδο τους Βαυαρούς στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Η εφετινή σεζόν μπορεί να είναι η τελευταία για τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της γερμανικής ομάδας και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει χωρίς το βαρύτιμο τρόπαιο. Όσον αφορά στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχει αρχίσει ιδανικά, αφού μετράει 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα, Κίμιχ, Ούλρειχ, Λούσιτς

Έφυγαν: Σατσίρι, Σβαϊνστάιγκερ, Ρέινα, Πιζάρο, Βάιζερ

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: O Πεπ Γκουαρδιόλα τα έχει πάει εξαιρετικά στο γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα σε ισάριθμα χρόνια, όμως του λείπει το... Champions League. Γι' αυτό κι έχει θέσει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Αστέρι: Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, καθώς η Μπάγερν είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, όμως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κάνει τη διαφορά στην επίθεση, αφού πρόκειται για έναν δεινό εκτελεστή.

Τι έκανε πέρυσι: Οι Βαυαροί έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά, όπου κι αποκλείστηκαν από την Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 5-3 (3-2, 3-0).

Δείτε ΕΔΩ την περυσινή πορεία των Βαυαρών στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Άρσεναλ

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Οι "κανονιέρηδες" θέλουν την εφετινή σεζόν να κάνουν την υπέρβαση, τόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, αφού τα τελευταία χρόνια αποχαιρετούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη φάση των "16". Οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας ενίσχυαν την αισιοδοξία, όμως το ξεκίνημα στην Premier League δεν είναι ιδανικό, αφού μετράνε μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Οι τελευταίες ημέρες τις μεταγραφικής περιόδου θα είναι κρίσιμες, αφού μπορεί να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ της ομάδας. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως οι Λονδρέζοι περνάνε πάντα τους ομίλους του Champions League, ανεξάρτητα από το πως παρουσιάζονται στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Τσεχ

Έφυγαν: Ποντόλσκι, Μιγιαΐτσι, Ντιαμπί, Σανόγκο, Σέζνι

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: O Αρσέν Βενγκέρ διανύει την 19η σεζόν στον πάγκο της Άρσεναλ και έχει ως στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, καθώς η γκρίνια των φιλάθλων είναι έντονη τα τελευταία χρόνια και οι κατακτήσεις του Κυπέλλου Αγγλίας δεν απαλύνουν τον... πόνο.

Αστέρι: Ο Αλέξις Σάντσες αποτελεί "βαρόμετρο" για την επιθετική λειτουργία της Άρσεναλ, αφού μία έμπνευσή του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σ' έναν αγώνα. Την ίδια ώρα ο Μεσούτ Οζίλ δεν έχει πείσει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά, παρά τα χρήματα που δαπανήθηκαν για χάρη του το περυσινό καλοκαίρι.

Τι έκανε πέρυσι: Η Άρσεναλ έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς γνώρισε την πίκρα του αποκλεισμού στους "16" της διοργάνωσης από τη Μονακό, η οποία εκμεταλλεύτηκα τα εκτός έδρας γκολ (1-3, 0-2).

Δείτε ΕΔΩ την πορεία της Άρσεναλ την περυσινή σεζόν στην Premier League.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

H πρωταθλήτρια Κροατίας ξεκίνησε την φετινή της περιπέτεια από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Απέκλεισε αρχικά την Φόλα Εσχ από το Λουξεμβούργο (1-1, 3-0), στη συνέχεια τη νορβηγική Μόλντε με δύο ισοπαλίες (1-1, 3-3) και τέλος στα πλέι οφ έκαμψε την αντίσταση της αλβανικής Σκεντέρμπεου νικώντας την μέσα και έξω (2-1, 4-1). Θεωρείται από τις δυνατές ομάδες του 4ου γκρουπ, ενώ διαθέτει στο ρόστερ τρεις ποδοσφαιριστές με ελληνικό... παρελθόν και συγκεκριμένα τους Γκόρντον Σίλντενφελντ, Πάολο Μασάδο και Άντε Ρουκάβινα.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Ρογκ, Ενρίκες, Σίλντενφελντ

Έφυγαν: Κοπ, Ζάκαριτς

Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές

Προπονητής: Ο Ζόραν Μάμιτς βρίσκεται στον πάγκο της κροατικής ομάδας την τελευταία διετία, έχοντας παρουσιάσει εξαιρετικό έργο, το οποίο μεταφράζεται σε ένα νταμπλ την περυσινή σεζόν και ένα πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά του στην Ντιναμό. Σε ηλικία 43 ετών, θεωρείται το "next big thing" του Κροατικού ποδοσφαίρου στην προπονητική.

Αστέρι: Ο Άνχελο Ενρίκες αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην κροατική ομάδα με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η εκπληκτική παρουσία του (29 γκολ σε 37 αγώνες) ανάγκασε τους Κροάτες να δαπανήσουν 1.700.000 ευρώ για να τον κάνουν "δικό" τους. Στα 21 του χρόνια είναι ήδη 8 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Χιλής.

Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε στους ομίλους του Europa League, τερματίζοντας 3η πίσω από τις Σέλτικ και Ζάλτσμπουργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK