Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "μάχονται" στη Νιόν για μια θέση στο Champions League

Εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού θα βρεθούν την Πέμπτη (23/7) στη Νιόν της Ελβετίας, όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή των "πρασίνων" για τη συμμετοχή των Πρωταθλητών Ελλάδας στo Champions League.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "μάχονται" στη Νιόν για μια θέση στο Champions League

Μάχη μέχρι τέλους αναμένεται να δώσει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να γίνει αυτός η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Οι πράσινοι έχουν καταθέσει φάκελο-"καταγγελία" στην UEFA και ζητούν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη διοργάνωση εξαιτίας της ανάμειξης του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο". Έτσι την Πέμπτη (23/7) στη Νιόν της Ελβετίας θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της UEFA η αναφορά του "τριφυλλιού".

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα " LiveSport", ο εκπρόσωπος των νταμπλούχων Ελλάδας θα στηρίξει την τοποθέτησή του στην πρόσφατη απόφαση της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία "Ολυμπιακός, Αστέρας και Ατρόμητος μετέχουν κανονικά στις διοργανώσεις που τους δήλωσε η ΕΠΟ".

Ο εκπρόσωπος των "πρασίνων", από την πλευρά του, θα προτάξει τα στοιχεία που προέκυψαν από τις απολογίες των κατηγορουμένων στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς και τα περιοριστικά μέτρα που που επιβλήθηκαν στον ισχυρό άνδρα της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

Όποια κι αν είναι η απόφαση που θα λάβει η αρμόδια επιτροπή της UEFA υπό τον γενικό γραμματέα Τζιάνι Ινφαντίνο για την ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στο Champions League, η υπόθεση αναμένεται να έχει και παράταση, καθώς ο χαμένος της υπόθεσης θα ψάξει τη δικαίωση μέσω του CAS. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στην ανώτατη δικαστική αρχή του αθλητισμού που εδρεύει στη Λοζάνη σπανίως ανατρέπονται αποφάσεις της UEFA.

Μετάθεση του Δ.Σ. της Super League

Tο μεσημέρι της Δευτέρας (20/7) η Super League ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. την Πέμπτη όπου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1/ Συνεργασία με ΟΠΑΠ Α.Ε.

2/ Θέματα σε σχέση με την εγγραφή νέων μελών και την επικύρωση της βαθμολογίας Πρωταθλήματος Super League 2014-15.

3/ Θέματα ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου και εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων.

4/ Εισήγηση προς την ΕΠΟ αναφορικά με τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 (διαδικασία αδειοδότησης ΕΠΟ 2016).

5/ Τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού (πλην Κύπρου - Αλβανίας).

6/ Προτάσεις περί τροποποίησης του Κ.Ι.Μ. - θέμα εγγυητικού ταμείου ποδοσφαιριστών

7/ Διάφορα

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης έχουν ως ακολούθως:

1/ Έγκριση προκηρύξεων αγωνιστικής περιόδου 2015-16.

2/ Διάφορα.

Το απόγευμα της Δευτέρας όμως η διοργανώτρια αρχή έβγαλε νέα ενημέρωση για αλλαγή ημέρας στο Δ.Σ. το οποίο τελικά θα γίνει Τετάρτη (22/7) επειδή το ζήτησε ο Ολυμπιακός. Είναι προφανές λοιπόν ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη "μάχη" της Νιόν την Πέμπτη (23/7). Υπέρ της μετάθεσης του Δ.Σ. ήταν και ο ΠΑΟΚ λόγω της ρεβάνς με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ την ίδια ημέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK