Οπως το 1994 η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στ' αστέρια!

Η κληρωτίδα του Champions League για τον 3ο προκριματικό ξύπνησε ένδοξες μνήμες στους φίλους της ΑΕΚ, αφού η πιθανή "μάχη" με την πρωταθλήτρια Σέλτικ θυμίζει τη φοβερή ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που έκανε "σμπαράλια" τη Ρέιντζερς, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους με δύο νίκες εντός κι εκτός!

Οπως το 1994 η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στ' αστέρια!

Στον 3ο προκριματικό του Champions League που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο ή της πρωταθλήτριας Σέλτικ ή της Ρόζενμποργκ.

Το ενδεχόμενο να παίξει με τους "Κέλτες" θυμίζει έντονα το 1994 όταν η πρωταθλήτρια πάλι ΑΕΚ πέταξε εκτός UCL την πρωταθλήτρια Σκωτίας και παντοδύναμη εκείνη την εποχή Ρέιντζερς. Champion vs. Champion δηλαδή 24 χρόνια μετά αν φυσικά η Σέλτικ ξεπεράσει το νορβηγικό εμπόδιο στα δύο ματς που θα γίνουν 27/7 και 1/8.

Πέραν από την πρωταθληματική σύμπτωση, μία ακόμη είναι ότι και το '94 στην κορυφή της διοίκησης του "δικεφάλου" βρισκόταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στις διαφορές τώρα: Η πρόκριση έστελνε απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ το πρώτο ματς είχε γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, πάντως, για τον τρίτο προκριματικό η ΑΕΚ το πρώτο παιχνίδι θα το δώσει εκτός έδρας 7 ή 8 Αυγούστου και τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 14. Στις 6 Αυγούστου, επίσης, η πρωταθλήτρια Ελλάδας και ο έτερος διεκδικητής θα μάθουν τον πιθανό αντίπαλό στη φάση των πλέι οφ.

Για την ιστορία, την Ρέιντζερς η ΑΕΚ την είχε αποκλείσει με δύο νίκες, Η πρώτη στο "Νίκος Γκούμας" με 2-0 χάρη στα γκολ του Σαραβάκου και η δεύτερη στη Σκωτία με 1-0 και εκτελεστή τον Σαβέφσκι που είχε παίξει με ένεση στο "Αιμπροξ".

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πριν την τελευταία παρουσία της Ένωσης σε ομίλους Champions League, το σύνολο του Φερέρ τότε απέκλεισε ξανά Σκωτσέζους για να προκριθεί. Ήταν η Χαρτς την οποία η ελληνική ομάδα κέρδισε στη Σκωτία με 2-1 και στο ΟΑΚΑ άνετα 3-0.

Η ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ:

Η ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΕΦΣΚΙ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK