Μπεργκ: "Τα πράγματα πήγαν σκ@@@"

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για τα αίτια του αποκλεισμού από την Κλαμπ Μπριζ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι "πράσινοι" στα προκριματικά του Champions League, ενώ τόνισε πως η ομάδα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να επικεντρωθεί στον επόμενο στόχο.

Μπεργκ: "Τα πράγματα πήγαν σκ@@@"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την Κλαμπ Μπριζ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League. Ο Σουηδός επιθετικός του "τριφυλλιού", Μάρκους Μπεργκ, μίλησε στην εφημερίδα "Goal News" για την αναμέτρηση με τη βελγική ομάδα, τους λόγους που έφεραν τον αποκλεισμό, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι "πράσινοι" στα ευρωπαϊκά ματς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φάση του 50ού λεπτού, όπου ζητάει πέναλτι σε παράβαση του Ντουάρτε, ενώ τονίζει πως -παρά την απογοήτευση- η ομάδα πρέπει να προχωρήσει και να επικεντρωθεί στον επόμενο στόχο. "Ορισμένες φορές πρέπει να πεθάνεις για να ξαναγεννηθείς", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Δεν ξέρω τι να πω... Ο αντίπαλός μας άλλαξε σύστημα και έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο φουλ μπακ, με σκοπό να μας κλείσει τους χώρους. Διότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ περισσότερο χώρο με τον "Πράνια" και τον Γενς. Η αλήθεια είναι επίσης πως μας πίεσαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο... Δεν είναι εύκολο να πεις κάτι όταν χάνεις 3-0. Όταν ήμασταν ακόμη στο 0-0, είχαμε μεγάλη ευκαιρία και μία φάση όπου βγήκα μαζί με τον Τάσο (σ.σ. εννοεί τον Λαγό), που του έδωσα την μπάλα και μου την επέστρεψε, αλλά ήταν πολύ ψηλά και δεν μπόρεσα να την βρω καλά. Μπορούμε να πούμε για πολλά "μικρά" πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε ματς, αλλά όλα είναι δύσκολα αυτήν την στιγμή, με αυτό το σκορ.

Μάρκους, αυτές οι λεπτομέρειες που λες κι εσύ και ο κόουτς, εδώ και παρά πολύ καιρό, εξακολουθεί ο Παναθηναϊκός να μην τις... έχει, ειδικά σε ευρωπαϊκά ματς που είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ναι, αυτό ισχύει δυστυχώς. Και όχι μόνο τώρα. Πάμε και στο πρώτο ματς στην Αθήνα όπου εγώ έχασα πέναλτι, χάσαμε ευκαιρίες και εμείς κι αυτοί. Είναι μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, που σου καθορίζουν το επόμενο βήμα σου. Αν κάναμε εμείς το 0-1, όλα τα υπόλοιπα, μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ειλικρινά, βλέποντας αυτό το 3-0 αισθάνεσαι πικρία, διότι σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Στο 50ό λεπτό, πριν η Μπριζ κάνει το 1-0, υπήρξε τράβηγμα στην περιοχή πάνω σε σένα από τον Ντουάρτε, στη φάση όπου έκανε το γύρισμα ο Καρέλης.

Ναι, υπήρχε πέναλτι. Η παράβαση ήταν καθαρή. Μπορεί ο διαιτητής να ήταν Σουηδός, συμπατριώτης μου, αλλά δεν ήταν τόσο φιλικός απέναντί μου.

Είναι και θέμα ψυχολογίας όλο αυτό, διότι μετά το 2-0 επήλθε κατάρρευση;

Ναι... Το 3-0, ξαναλέω, είναι πολύ υπερβολικό σαν αποτέλεσμα με βάση το ματς. Διότι, οκ, μπορεί να δεχθήκαμε δυο γκολ και να βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση, όμως μπορούσε αν βάζαμε ένα, να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Ήταν πραγματικά κρίμα. Δεν ξέρω... Ήταν σαν να έλειπε κάτι σήμερα.

Πριν από ένα χρόνο είχατε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση μετά τον αποκλεισμό από την Σταντάρ Λιέγης. Μοιάζει με deja vu...

Για όλους μας στην ομάδα η προοπτική να περάσουμε τον πρώτο προκριματικό και να διεκδικήσουμε μετά την παρουσία μας στο Champios League ήταν τεράστια απογοήτευση. Όλοι θέλαμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε. Αλλά τα πράγματα πήγαν... σκατά. Τελείωσε και πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε την επόμενη μέρα και τον επόμενο στόχο μας. Ορισμένες φορές, φίλε, πρέπει να πεθάνεις για να ξαναγεννηθείς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK