Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 0-0 (video)

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στη Λιέγη κόντρα στη Σταντάρ (0-0) αν και ήταν καλύτερος, είναι υποχρεωμένος να προκριθεί στη ρεβάνς της Αθήνας. Δοκάρι ο Σίλντενφελντ και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 0-0 (video)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα όχι τόσο από την ποιότητα του αντιπάλου όσο από το επίπεδο της ετοιμότητάς του. Οι πράσινοι δεν είχαν τα πατήματα που τα ήθελαν πάνω σε ένα μέτριο τερέν και οι Βέλγοι βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν, κυρίως από τις πτέρυγες και να φέρουν μπάλες στην περιοχή του Κοτσόλη. Η όλη δραστηριότητα απέφερε μόλις μία καλή τελική, αυτή του Μπια στο 16' η οποία πάντως δεν προβλημάτισε τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Οι "πράσινοι" στη συνέχεια επιχείρησαν ισορροπήσουν το ματς και να κρατήσουν μπάλα. Η διάταξη του ρόμβου δεν τους βοήθησε τόσο αφού οι δύο επιθετικοί (Μπεργκ, Πέτριτς) έμοιαζαν αποκομμένοι από τους υπόλοιπους, παρόλα αυτά οι Κυπελλούχοι είχαν τις καλές στιγμές τους με τους Μπεργκ και Νάνο (για το σουτ του δεύτερου μάλιστα, ο Καβασίμα χρειάστηκε να υπερβάλλει εαυτόν για να τα καταφέρει). Το ίδιο έκανε και ο Κοτσόλης στο σουτ του Ντε Καμάργκο στο 38'.

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 0-0 (video)

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε περισσότερο τους ρυθμούς του στην επανάληψη. Περιορίζοντας τα λάθη στις μεταβιβάσεις τους και κυκλοφορώντας αποτελεσματικά την μπάλα οι παίκτες του Αναστασίου απείλησαν άμεσα την εστία του αντιπάλου τους που είχε μεγάλα αμυντικά κενά. Η ευκαιρία του Πέτριτς στο 57' ήταν απλά το προειδοποιητικό μήνυμα καθώς εν συνεχεία ακολούθησαν το δοκάρι του Σίλντενφελντ στο 64' και το καλό γύρισμα του Ατζαγκούν αμέσως μετά.

Στο μεσοδιάστημα ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημά του περνώντας τον Πράνιτς στη θέση του Πέτριτς και η ομάδα συνέχισε να μένει ψηλά στο γήπεδο επιζητώντας το γκολ. Αργότερα μπήκε και ο Καρέλης, όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φανεί το ίδιο απειλητικός όπως στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Ο Αναστασίου ζήτησε πάντως το γκολ μέχρι το τέλος ρίχνοντας στο ματς και τον Κλωρανίδη ο οποίος όμως κλότσησε δύο καλές ευκαιρίες για σουτ με μετριότατες τελικές. Εστω και έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Λιέγη με την ισοπαλία.

MVP

Ο Γιώργος Κουτρουμπής δεν έχει πείρα ευρωπαϊκών αγώνων, πάντως τη δουλειά του κόντρα στη Σταντάρ την έκανε αρκούντως ικανοποιητικά. Εβγαινε πρώτος στην μπάλα, απέφευγε στα λάθη και έπαιρνε τις μονομαχίες με τους επιθετικούς της Σταντάρ. Μία εμφάνιση που θα του ανεβάσει την ψυχολογία.

Aδύναμος Κρίκος

Ελάχιστα δημιουργική η Σταντάρ και επιρρεπής στο λάθος όταν πιέστηκε. Σίγουρα οι Βέλγοι είχαν και τις καλές τους στιγμές στο παιχνίδι, το γενικότερο πρόσωπό τους όμως δεν μπορεί να φοβίσει τον Παναθηναϊκό.

Σχόλιο

Οι πράσινοι έπρεπε να σκοράρουν για να αποφύγουν την παγίδα του 0-0. Και το γράφουμε διότι οι ευκαιρίες αν μην τι άλλο υπήρξαν και ήταν καθαρές. Από τη στιγμή όμως που αυτό δεν έγινε, χρειάστηκε ιδιαίτερα προσεκτική διαχείριση της ρεβάνς έτσι ώστε η Σταντάρ να μην πετύχει γκολ. Στο άλλο μισό του τερέν ο Παναθηναϊκός θα την ολοκληρώσει τη δουλειά, εύκολα ή δύσκολα.

Οι συνθέσεις

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Τεσέιρα, Σιμάν (61' Μποκού), Σταμ (87' Μίλετς), Ντε Καμάργκο, Καρσελά, Αρσλανάγκιτς, Βαν Νταμ, Εζεκιέλ, Μαρκέ, Μπιά (82' Εμπομπό).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (70' Καρέλης), Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν (85' Κλωναρίδης), Πέτριτς (64' Πράνιτς), Μπεργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK