Tα σχέδια των Αναστασίου και Πρεντόμ

Τα τελευταία σχέδια των Γιάννη Αναστασίου και Μισέλ Πρεντόμ για τη μάχη της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπριζ στη Λεωφόρο.

Tα σχέδια των Αναστασίου και Πρεντόμ
Αναστασίου

Λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο πριν το πρώτο παιχνίδι της τρίτης προκριματικής φάσης για το Champions League, οι Γιάννης Αναστασίου και Μισέλ Πρεντόμ δεν έχουν πολλά πλέον να σκεφτούν για το αγωνιστικό τους πλάνο.

Για τον τεχνικό της Μπριζ τα πράγματα είναι “μετρημένα κουκιά” από τη στιγμή που προστέθηκαν και οι Ραφαέλοφ και Μπολάτ στο ιατρικό δελτίο. Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι (και σχολιαστές-πρώην ποδοσφαιριστές πάντως) εκφράζουν αντιρρήσεις για τη “χημεία” μεταξύ Βάνακεν και Βάθκεθ, αλλά για τον Πρεντόμ δεν υπάρχουν αναστολές (ούτε περιθώρια βέβαια).

Σύμφωνα λοιπόν με τους απεσταλμένους του βελγικού Τύπου ο Μπρουζέζ θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, δεξιά θα επανέλθει πιθανότατα ο έμπειρος Ντε Φάου αντί του νεαρού Κουλς, στο κέντρο άμυνας οι Ντουάρτε και Ντε Μέχελε και αριστερά ο Ντε Μποκ.

Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Σίμονς, Φόρμερ και Βάνακεν και στην τριπλέτα μεσοεπιθετικών-επιθετικών οι Βάθκεθ, Ντιαμπί και Ντε Σούτερ. Υπάρχει μία περίπτωση να ξεκινήσει ο Ισκιέρδο αντί του Ντιαμπί, αλλά μάλλον θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του αγώνα.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αναστασίου θα αποφασίσει νωρίς το μεσημέρι για το Νο1, με τις πιθανότητες μεταξύ Κοτσόλη και Στιλ να είναι αυτή τη στιγμή μοιρασμένες. Δεξιά ο Βέμερ, αριστερά ο Πράνιτς και Σάντσεθ-Ταυλαρίδης θα είναι η αμυντική τετράδα.

Αμυντικός μέσος ο Κουτρουμπής, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ένας εκ των Λαγού και Ατζαγκούν και μπροστά τους ο Νίνης, με επιθετικό δίδυμο τους Καρέλη και Μπεργκ. Το δίλημμα με τον αριστερό εσωτερικό μέσο έχει να κάνει περισσότερο με το αγωνιστικό πλάνο. Αν η “πράσινη” προπονητική ομάδα ζητήσει μεγάλη πίεση στην πρώτη πάσα, παίρνει σαφές προβάδισμα ο Ατζαγκούν, αν στηρίξει περισσότερα στις πτέρυγες, στα ανεβάσματα του Πράνιτς θα πρέπει να τον καλύπτει ο Λαγός.

Οι Ταυλαρίδης και Κουτρουμπής θα επωμισθούν το μαρκάρισμα των Ντε Σούτερ (1.92 μ.) και Βάνακεν (1.94 μ.) στα στημένα. Η απουσία του Ισραηλινού Ραφαέλοφ θα διευκολύνει τον Βέμερ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ισκιέρδο υπολείπεται κατά πολύ εφ' όσον επιλεγεί.

Οι Λουντ και Καλτσάς θα είναι στις πρώτες εναλλακτικές λύσεις για τον Έλληνα τεχνικό, που μπορεί να ξεκαθάρισε χθες ότι η νίκη είναι αυτό που σκέφτεται, αλλά παραμένει βέβαιο ότι το μηδέν στην άμυνα είναι η πρώτη προτεραιότητα στο στρατόπεδο των “πρασίνων'.

Διαβάστε ακόμη

Αναστασίου: Καλύτερα από πέρυσι

Τα χρήματα που διεκδικεί ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK