Το προφίλ της Σταντάρ Λιέγης

Με την βελγική Σταντάρ Λιέγης κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι είναι στις 29-30 Ιουλίου με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 5-6 Αυγούστου. Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ της αντιπάλου των "πρασίνων".

Το προφίλ της Σταντάρ Λιέγης

Το εμπόδιο της βελγικής Σταντάρ Λιέγης, θα κληθεί να περάσει ο Παναθηναϊκός για να καταφέρει να προκριθεί στα Πλέι-Οφ του Champions League. Οι "πράσινοι" στάθηκαν τυχεροί, καθώς απέφυγαν τις Ζενίτ και Λιλ, ωστόσο η Σταντάρ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολος αντίπαλος.

Το "τριφύλλι" ξεκινάει τις υποχρεώσεις του εκτός στη Λιέγη στις 29-30 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για μια εβδομάδα αργότερα, στις 5-6 Αυγούστου.

Αποδυναμωμένη επιθετικά η Σταντάρ, μιας και πούλησε πρόσφατα το βασικό επιθετικό της ομάδας, Μιτσί Μπατσουαγί στη Μαρσέιγ, που την περσινή σεζόν σημείωσε 21 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 γκολ στην Ευρώπη. Επίσης παρελθόν από τους Βέλγους αποτελεί και ο βασικός αμυντικός χαφ της περσινής σεζόν Βιλιάμ Βενκέρ, ο οποίος πουλήθηκε στην Ντιναμό Μόσχας έναντι 6.000.000 ευρώ.

Διακρίσεις

Την περσινή σεζόν η Σταντάρ Λιέγης τερμάτισε στην πρώτη θέση του Βελγικού πρωταθλήματος με 67 βαθμούς, μπροστά από την Μπριζ και την Άντερλεχτ. Ωστόσο δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια για 11η φορά στην ιστορία της, μιας και στα Πλέι-Οφ που ακολούθησαν τερμάτισε 2η πίσω από την Άντερλεχτ.

Πρωταθλήματα Βελγίου: 10

Κύπελλα Βελγίου: 6

Λιγκ Καπ Βελγίου: 1

Σούπερ Καπ Βελγίου: 4

Γήπεδο: "Μορίς Ντιφράνς", Λιέγη, Βέλγιο

Το προφίλ της Σταντάρ Λιέγης

Το Σταντ "Μορίς Ντιφράνς" ή όπως είναι γνωστό "Σταντ Σκλεσσίν" είναι η έδρα της Σταντάρ Λιέγης. Η χωρητικότητά του είναι 30.000 θέσεις. Στο Βέλγιο το αποκαλούν και "Χελ Σκλεσσίν" (Κόλαση Σκλεσσίν), λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια.

Το αστέρι: Ιγκόρ ντε Καμάργκο

Το προφίλ της Σταντάρ Λιέγης

Ο 31χρονος επιθετικός επέστρεψε στη Λιέγη πέρυσι, μετά από ένα διάλειμμα τριών χρόνων που τον βρήκε να αγωνίζεται στη Γερμανία με τις φανέλες των Γκλάντμπαχ και Χόφενχάιμ. Πριν από τη θητεία τους στη Bundesliga, είχε αγωνιστεί για μια τετραετία στη Σταντάρ, όπου μάλιστα τη σεζόν 2009-10 ήταν αναντικατάστατος, χάνοντας μόλις ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα και σκοράροντας 7 τέρματα.

Αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός, όμως μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Ο προπονητής: Γκι Λουζόν

Το προφίλ της Σταντάρ Λιέγης

Ο Ισραηλινός τεχνικός κάθεται από πέρυσι στον πάγκο της Σταντάρ Λιέγης. Σε 53 αγώνες που έχει κοουτσάρει την ομάδα έχει σημειώσει 30 νίκες, 11 ισοπαλίες και 12 ήττες με το ποσοστό νικών του να φτάνει το 56.60%, κάτι παραπάνω από τα μισά παιχνίδια.

Είναι επίσης ανιψιός του νυν προέδρου της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας του Ισραήλ, Αβί Λουζόν.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες:

Αντονί Μορίς, Σινάν Μπολάτ, Λοράν Ενκινέ

Αμυντικοί:

Ρεζινάλ Γκορέ, Καρίμ Μπελοσίν, Ντάνιελ Οπάρε, Φελίπε, Λοράν Σιμάν, Σεμπαστιάν Πογκονιόλι, Κανού, Ντινό Αρσλαναγκίτς, Γέλε Φαν Ντάμε, Ραμί Γκέρσον

Μέσοι:

Μπίρκιρ Μπιάρναρσον, Μαόρ Μπουζάγκλο, Ιγνάσιο Γκονζάλεζ, Γιονί Μπουγένς, Λουίς Μανουέλ Σέιχας, Πολ-Ζοσέ Μ'Ποκού, Φράνγκο Ζενάρο, Ιμπραχίμα Σισέ, Ζοφρουά Μουτζανγκί Μπιά

Επιθετικοί:

Μοχάμεντ Τσιτέ, Σιριάκ, Σερζ Γκακπέ

VIDEO:

ΠΑΟΚ - Σταντάρ Λιέγης 1-2

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK