Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ πήρε στο Άμστερνταμ αυτό που ήθελε ο Βλάνταν Ίβιτς: γκολ και αποτέλεσμα. Με το 1-1 κόντρα στον Άγιαξ έχει, πλέον, το προβάδισμα για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα η μεγάλη ρεβάνς.

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ:

Ο Ίβιτς δεν είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Δικεφάλου, επιλέγοντας τους: Γλύκο, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ, Χαρίση, Ροντρίγκες, Τζάλμα και Αθανασιάδης. Αν κάτι θα μπορούσε να μπει στην κουβέντα της έκπληξης είναι η χρησιμοποίηση του Χαρίση αντί του Τζιόλη, αλλά και πάλι ήταν κάτι που παρουσιαζόταν ως αρκετά πιθανό.

Στην αντίπερα όχθη, μόνη αλλαγή στην ενδεκάδα του Αγιαξ σε σχέση με αυτή που έδιναν οι περισσότεροι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, η παρουσία του Ντόλμπεργκ αντί του Γιουνές.

Το ματς δεν έδωσε κάτι στα πρώτα του λεπτά. Ο κακός αγωνιστικός χώρος μάλλον σόκαρε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να περάσει αρκετός χρόνος για να δούμε φάσεις. Η πρώτη ήρθε στο 18' στο σουτ του Κλάασεν, το οποίο δεν έδιωξε καλά ο Γλύκος (στη συνέχεια της φάσης οι Ολλανδοί σκόραραν, αλλά υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ), ενώ η δεύτερη -και μεγαλύτερη- ήρθε στο 20' όταν το σουτ του Ρίντεβαλντ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Γλύκου.

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάπου εκεί φάνηκε ο ΠΑΟΚ να ξυπνά και να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα. Οι παίκτες του Ιβιτς προσπάθησαν να παίξουν τον κενό χώρο με τις μακρινές μπαλιές και ουσιαστικά κάπως έτσι ήρθε το γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης έδωσε ωραία στον Κάμπος, αυτός πέρασε τον Σίλεσεν που δεν έκανε καλή έξοδο και με δύσκολο πλασέ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Αυτομάτως η εικόνα διαφοροποιήθηκε. Ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ και έψαξε το δεύτερο γκολ, την ώρα που ο Αγιαξ έδειξε βραχυκυκλωμένος από το γκολ και ανήμπορος να βγάλει αντίδραση. Ουσιαστικά η μόνη φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι ήταν αυτή του 38' στο σουτ του αμαρκάριστου Ελ Γκάζι, το οποίο απέκρουσε ο Γλύκος.

Στο δεύτερο μέρος αλλαγές δεν είχαμε, αλλά είχαμε την πρώτη ευκαιρία της ολλανδικής ομάδας στην κεφαλιά του Ντόλμπεργκ. Πάλι ο Γλύκος ήταν εκεί, διώχνοντας σε κόρνερ. Δεν ήταν, όμως, εκεί στο γκολ του Ντόλμπεργκ στο 58'. Δεν θα μπορούσε γιατί το σουτ ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσε να το βγάλει ο Έλληνας γκολκίπερ.

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο 1-1 από το πουθενά. Χωρίς να έχει δεχθεί την τρομερή πίεση από τους γηπεδούχους, χωρίς να έχει δεχθεί τη μεγάλη απειλή.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, από το πουθενά απείλησε και ο ΠΑΟΚ στο 67' όταν ο Τζαβέλλας βγήκε απέναντι από τον Σίλεσεν, όμως ο τερματοφύλακας του Άγιαξ έδιωξε την κεφαλιά του άσου του Δικεφάλου.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ελληνικής ομάδας, που κρατούσε το πολύτιμο 1-1 ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας. Ο Ιβιτς ανανέωσε τη μεσαία γραμμή βάζοντας τον Τζιόλη στη θέση του Χαρίση (ο οποίος έδειχνε να χωλαίνει μετά από μία κλωτσιά), ενώ ο Αγιαξ έφερνε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Δικεφάλου, αναζητώντας τρόπο να διασπάσει την άμυνα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το 2-1.

Ο Δικέφαλος έβγαλε χωρίς απώλειες τα τελευταία λεπτά και κράτησε το σκορ που του δίνει το προβάδισμα και τον φέρνει πολύ κοντά στο να αποκλείσει ολλανδική ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΣΧΟΛΙΟ:

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ιβιτς υπηρέτησαν το πλάνο, δεν αντιμετώπισαν τρομερές δυσκολίες -εκτός από τις αναμενόμενες λόγω έδρας- και φεύγουν με ένα σκορ που τους αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης. Πλέον, η ρεβάνς στην Τούμπα θέλει σωστή διαχείριση και υπομονή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Θα διαφοροποιηθούμε και θα σταθούμε στον τραγικό αγωνιστικό χώρο. Θύμισε χωράφι, παρά την πρόσφατη αλλαγή των υπευθύνων. Κακό το χορτάρι, δυσκόλεψε το έργο των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

MVP:

Ο Χαρίσης δικαίωσε τον προπονητή του. Πολύ καλή εμφάνιση μέχρι να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις και να... παραδοθεί σε ένα χτύπημα που δέχθηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΤΟ 0-1:

ΤΟ 1-1:

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Τέτε, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκαζί (88' Τσέρνι), Κασιέρα (58' Γιουνές), Ντόλμπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο, Τζαβέλλας, Σάχοβ, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Γκάρι Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης (91' Κουλούρης).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK