ΠΑΟΚ-Μέταλιστ 0-2

Ένα χαζό πέναλτι του Βίτορ, ένα λάθος του Χακόμπο και δύο γκολ του Ντέβιτς αφήνουν τον ΠΑΟΚ εκτός Champions League. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε 2-0 από την Μέταλιστ στην άδεια Τούμπα και την επόμενη Τετάρτη (21:00) θα ψάξει το θαύμα στην Ουκρανία.

ΠΑΟΚ-Μέταλιστ 0-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Όλα τα κλισέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα. Με έναν ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρίες απέναντι στην άμυνα της Μέταλιστ που έπαιζε ψηλά και έμενε ακάλυπτη και τελικά να βρίσκεται πίσω στο σκορ με ένα ανόητο πέναλτι σε χέρι του Βίτορ.

Ο Στέφενς επέλεξε την αναμενόμενη ενδεκάδα, πλην του Κίτσιου που προτιμήθηκε αντί του Σκόνδρα. Κατά τα λοιπά, οι Χακόμπο, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης συνέθεταν το βασικό σχήμα απέναντι σε μία ομάδα που είχε την τύχη να δει έναν Δικέφαλο να χάνει κλασικές ευκαιρίες με λάθος τελειώματα (κορυφαία φάση αυτή του Αθανασιάδη στο 30'μετά από πάσα του Λάζαρ).

Όλα γκρεμίστηκαν στο πέναλτι. Αντί να έχουμε το 1-0, ήρθε το 0-1 και "χάλασε" την εικόνα του ΠΑΟΚ. Και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος όταν η Μέταλιστ είχε φέρει το ματς στα μέτρα της κυρίως λόγω της αδυναμίας του Δικεφάλου να επαναλάβει το passing game του πρώτου μέρους. Σε αυτό προσθέστε και την απουσία του κόσμου σε ένα χρονικό σημείο που η ελληνική ομάδα χρειαζόταν να πάρει τα πάνω της.

Από την πλευρά του ο Στέφενς έβαλε Ολίσε, έβαλε και τον Βούκιτς, αλλά προκοπή δεν είδε. Αντίθετα, είδε στο 73ο λεπτό τον Ντέβιτς να "σκοτώνει" για δεύτερη φορά την ομάδα του, με το ωραίο (και δύσκολο) πλασέ από τα αριστέρα και με τον Χακόμπο εκτός θέσης.

Κάπου εκεί η Τούμπα θα άδειαζε ακόμα κι αν είχε κόσμο. Ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε στο δεύτερο μέρος, επηρεάστηκε από το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων και δεν βρήκε απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα της Μέταλιστ. Η οποία Μέταλιστ στις καθυστερήσεις έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-3 στο δοκάρι του Κριστάλντο.

Υπενθυμίζουμε πως αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί τότε θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League με στόχο την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Κλειδί αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα τον κενό χώρο και θα μπορούσε να προηγηθεί. Ολα αυτά μέχρι να προηγηθεί η Μέταλιστ. Μετά έχασε τον προσανατολισμό του στο ματς, οι ποδοσφαιριστές βραχυκυκλώθηκαν και οι Ουκρανοί πήραν εύκολα σκορ-πρόκρισης.

MVP:

Πριν από δύο χρόνια ο Ντέβιτς "σκότωσε" τον Ολυμπιακό, τώρα τον ΠΑΟΚ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχασε το εύκολο γκολ -στο 30'- και ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία να προηγηθεί. Σίγουρα με το 1-0 θα βλέπαμε άλλο ματς και ίσως άλλον Αθανασιάδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (67’ Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (55’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77’ Νέτσιντ).

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Ασεβέδο, Γκουεγιέ, Ντιέγκο (62’ Μπλάνκο), Έντμαρ, Σόσα (90' Κρασνοπόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77’ Κριστάλντο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK