Έχασε την ευκαιρία ο ΑΠΟΕΛ, διασυρμός για Άγιαξ από Ροστόφ, πάρτι η Γκλάντμπαχ

Αν και ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με γκολ του Σωτηρίου κόντρα στην Κοπεγχάγη, ένα λάθος του Βάτερμαν στο φινάλε ήταν αρκετό για να προκριθούν οι Δανοί (1-1). Βατερλό για τον Άγιαξ που ηττήθηκε με 4-1 από τη Ροστόφ και θα συνεχίσει στο Europa League. Πάρτι έκανε η Γκλάντμπαχ που διέσυρε 6-1 τη Γιουνγκ Μπόις.

Έχασε την ευκαιρία ο ΑΠΟΕΛ, διασυρμός για Άγιαξ από Ροστόφ, πάρτι η Γκλάντμπαχ

Ο ΑΠΟΕΛ το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στην Κοπεγχάγη όμως δεν κατάφερε να πάρει την "χρυσή" πρόκριση στους ομίλους του Champions League, μένοντας στο 1-1. Παίζοντας έξυπνα οι πρωταθλητές Κύπρου πήγαν το παιχνίδι έτσι όπως ακριβώς ήθελαν. Κοίταξαν κυρίως την άμυνά τους και δειλά δειλά όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έφευγαν στην αντεπίθεση.

Έχασε την ευκαιρία ο ΑΠΟΕΛ, διασυρμός για Άγιαξ από Ροστόφ, πάρτι η Γκλάντμπαχ
CH.SAVVIDES PRESS/SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, ενώ στην επανάληψη οι Κύπριοι άρχισαν να βγαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα μπροστά. Τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 69ο λεπτό του αγώνα με των Σωτηρίου να εκμεταλλεύεται την υπέροχη μπαλιά του Μοράις.

Κρατώντας το 1-0 θα έστελναν το ματς στην παράταση, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον... Σανταντέρ. Ο άσος της Κοπεγχάγης στο 86' κι ενώ βρισκόταν σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αιφνιδίασε τον Βάτερμαν που περίμενε κάποια σέντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ένα σκορ που αφήνει τον ΑΠΟΕΛ εκτός συνέχεια Champions League και βάζει την Κοπεγχάγη στους ομίλους.

Μια από τις καλύτερες βραδιές στην ιστορία της έζησε η Ροστόφ που διέλυσε τον Άγιαξ με 4-1 και πήρε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Ρώσοι που είχαν φύγει με το 1-1 από την Ολλανδία, άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Αζμούν, ενώ με την έναρξη του ημιχρόνου (52') έβαλαν δύσκολα στον "Αίαντα" κάνοντας το 2-0 με τον Ερόκιν.

Έχασε την ευκαιρία ο ΑΠΟΕΛ, διασυρμός για Άγιαξ από Ροστόφ, πάρτι η Γκλάντμπαχ

Ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ, ο Κριστιάν Νομπόα, έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για πρόκριση στο 60' κάνοντας το 3-0 και έξι λεπτά αργότερα ήρθε ο Πολόζ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0. Το μόνο που κατάφερε ο Άγιαξ ήταν να μειώσει σε 4-1 με πέναλτι του Κλάασεν στο 84', σε μια φάση που ο Κουντριασόφ είδε και την κόκκινη κάρτα.

Πάρτι έκανε η Γκλάντμπαχ στη Γερμανία που διέλυσε τη Γιουνγκ Μπόις με 6-1. Οι γηπεδούχοι έκαναν από το 9ο λεπτό ό,τι ήθελαν στο γήπεδο ενώ οι Ράφαελ και Αζάρ ολοκλήρωσαν το ματς με χατ-τρικ!

Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου αφού οι Άγγλοι είχαν φύγει από τη Ρουμανία με το 5-0. Τελικά επικράτησαν και στο Μάντσεστερ, αυτή τη φορά με το "φτωχό" 1-0 χάρη σε γκολ του Ντελφ και θα αγωνιστούν και φέτος στο Champions League.

Τα αποτελέσματα των πλέι οφ

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Σέλτικ (Σκωτία)2-0 [2-5]

(20' Μπεν Σαχάρ, 48' Χόμπαν)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)2-2 [0-2]

(7' Ντούρις, 64' Ματέου - 17' Μισιτζάν, 90' Κεσέρου)

Μονακό (Γαλλία)- Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-0 [2-1]

(90' πεν. Φαμπίνιο)

Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία)0-3 [1-1]

(8' Φελίπε, 73' Λαγιούν, 75' Κορόνα)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)- Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1 [2-0]

(90' Κίχαρτσικ - 19' Μπένσον)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Κοπεγχάγη (Δανία) 1-1 [0-1]

(69' Σωτηρίου - 87' Σανταντέρ)

Ροστόφ (Ρωσία) - Άγιαξ (Ολλανδία) 4-1 [1-1]

(34' Αζμούν, 52' Ερόκιν, 60' Νομπόα, 66' Πολόζ - 84' (πεν.) Κλάασεν)

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 6-1 [3-1]

(9', 64', 84' Αζάρ, 33', 40', 77' Ράφαελ - 79' Ραβέτ)

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-2 (παρ.) [1-1]

(22' Λάζαρο - 86' Φερνάντες, 95' Σουντανί)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Στεάουα (Ρουμανία) 1-0 [5-0]

(56' Ντελφ)

* Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Κηδεία" για τη Ρόμα, πρόκριση για Μονακό, τα "χρειάστηκε" η Σέλτικ

News 24/7

24MEDIA NETWORK