Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'

Η Βαλένθια επικράτησε 3-1 της Μονακό στο "Μεστάγια" και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η Σέλτικ επιβλήθηκε 3-2 της Μάλμε, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ σόκαρε την Βασιλεία στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'

Βαλένθια - Μονακό 3-1

Αγκαλιά με την είσοδο στους ομίλους του Champions League βρίσκεται η Βαλένθια, καθώς επικράτησε 3-1 της Μονακό στο "Μεστάγια".

Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'

Οι "νυχτερίδες" ήταν ανώτερες στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια προηγήθηκαν με το γρήγορο γκολ του Ροντρίγκο, όμως ούτε η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν ακίνδυνη (σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα που αποκρούστηκε από τον Μάθιου Ράιαν προτού βρει στο δεξί δοκάρι, ακυρωθέν γκολ του Ιβάν Καβαλέιρο ως οφσάιντ). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τρία λεπτά έπειτα από τη σέντρα του δευτέρου μέρους με σουτ του Μάριο Πάσαλιτς, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης χάρη στα γκολ των Ντάνι Παρέχο (πανομοιότυπο με του Ροντρίγκο) και Σοφιάν Φεγκουλί (στο 86' με ψύχραιμο πλασέ).

Βαλένθια (4-3-3): Ράιαν, Ρούμπεν Βέζο, Μουσταφί, Γκαγιά, Μπαραγάν, Φεγκουλί, Παρέχο, Πέρες (76' Νεγρέδο), Ντε Πάουλ (56' Πιάτι), Αλκάθερ (66' Φουέγο), Ροντρίγκο.

Μονακό (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Καρβάλιο, Γουάλας, Έλντερσον, Ράγκι, Μπερνάντο Σίλβα (78' Ελ Σαράουι), Πάσαλιτς (76' Μπαλουλί), Τουλαλάν, Μαρσιάλ, Καβαλέιρο (63' Ντιράρ).

Σέλτικ - Μάλμε 3-2

Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'
Σέλτικ

Εκμεταλλευόμενη το εκπληκτικό της ξεκίνημα, η Σέλτικ επικράτησε 3-2 της Μάλμε στη βροχερή Γλασκόβη και απέκτησε ισχνό προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Έπειτα από ωραία διαγώνια μπαλιά του Στέφαν Γιόχανσεν, ο Λι Γκρίφιθς άνοιξε το σκορ στο 3' και επτά λεπτά αργότερα ο Νιρ Μπίτον διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με κεφαλιά (από κόρνερ του Γιόχανσεν). Η σουηδική ομάδα απέφυγε το τρίτο γκολ και μάλιστα μείωσε με ωραίο γκολ του Γιο Ίνγκε Μπέργκετ στο 52', ο Γκρίφιθς ξαναβρήκε δίχτυα στο 61' με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά αναλόγως έπραξε και ο Μπέργκετ στο 95', με συνέπεια ο επαναληπτικός να αποκτήσει χαρακτήρα θρίλερ.

Σέλτικ (4-4-1-1): Γκόρντον, Ισαγκίρε, Φαν Ντάικ, Μπογιάτα, Λούστιγκ (80' Αμπρόουζ), Μπίτον, Μπράουν, Άρμστρονγκ (62' Μακέι-Στίβεν), Γιόχανσεν, Φόρεστ, Γκρίφιθς (74' Τσίφτσι).

Μάλμε (4-4-2): Γουίλαντ, Τίνερχολμ, Γιοτούν, Μπένγκστον, Άρνασον, Ράκιπ (81' Σάνα), Λεβίτσκι, Έικρεμ (72' Καρβάλιο), Ρόντιτς, Μπέργκετ, Τζούρτζιτς.

Ραπίντ - Σαχτάρ 0-1

Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'

Το γκολ του Μάρλος λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου χάρισε στην Σαχτάρ τη νίκη με 1-0 επί της Ραπίντ στην Βιέννη. Ψυχωμένοι και απειλητικοί ήταν οι παίκτες της αυστριακής ομάδας, η οποία άγγιξε το γκολ στο 42' με τον Φλόριαν Κάιντς (τρομερή απόκρουση του Αντρίι Πιάτοβ), αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μάρλος έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με πλασέ εντός περιοχής. Ο σαφώς πιο έμπειρος ουκρανικός σύλλογος βρήκε τον τρόπο για να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους και να αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Θετικότατη παρουσία ο Θάνος Πέτσος, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

Ραπίντ (4-2-3-1): Νόβοτα, Σονλάιτνερ, Ντίμπον, Πάβελιτς, Άουερ, Πέτσος, Σάουμπ, Χόφμαν (84' Άλαρ), Κάιντς (80' Σόμπεσμπεργκερ), Γκράχοβατς, Μπέριτς (89' Πρόσενικ).

Σαχτάρ: Πιάτοβ, Κούτσερ, Σρνα, Ρακίτσκι, Αζεβέντο, Στεπανένκο (46' Μάλισεβ), Φρεντ, Μάρλος (80' Εντουάρντο), Τάισον (86' Μπέρναρντ), Τεϊσέιρα, Γκλάντκι.

Βασιλεία - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-2

Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'

Φινάλε-θρίλερ είχε η αναμέτρηση του "Σεντ Γιάκομπς Παρκ", αφού η Βασιλεία πήρε προβάδισμα στο 88', αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ είπε την τελευταία λέξη στο 96', διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και έχει αβαντάζ πρόκρισης. Η ισραηλινή ομάδα προηγήθηκε χωρίς να είναι καλύτερη χάρη σε μία έξυπνη κομπίνα στο φάουλ ενός πρώην άσου του ελβετικού πρωταθλήματος (Άβραχαμ Ρίκαν) που εκμεταλλεύθηκε ο Έραν Ζάχαβι στο 31', όμως οι γηπεδούχοι αποκατέστησαν την τάξη οκτώ λεπτά αργότερα με πέναλτι του Ματίας Ντελγκάδο. Η επιθετικότητα του ελβετικού συλλόγου φάνηκε να δικαιώνεται στο 88', όταν ο Μπριλ Εμπολό σκόραρε με ωραίο πλασέ, ωστόσο ο Ζάχαβι "ξαναχτύπησε" λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Βασιλεία (4-4-2): Βάτσλικ, Λανγκ, Σούτσι, Σαφάρι (74' Ντέγκεν), Χεγκ, Τζούφι, Μπιάρνασον, Ντελγκάδο (68' Μπούτιους), Ελνενί, Γιάνκο (15' Γκάσι), Εμπολό.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-3-3): Χουάν Πάμπλο, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαρούς, Μπεν Χαΐμ Ι, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Ρίκαν (89' Μίτσα), Ιγκιέμπορ (71' Πέρετζ), Μπεν Μπασάτ (51' Μίτροβιτς), Μπεν Χαΐμ ΙΙ.

Σκεντερμπέου - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2

Πλέι οφ Champions League: Σημαντικό προβάδισμα η Βαλένθια, η Μακάμπι σόκαρε την Βασιλεία στο 96'

Με γκολ του Γιόζιπ Πίβαριτς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της πρωτάρας Σκεντεμπέου. Μαγική εικόνα αποτέλεσε το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, αφού η κροατική ομάδα κυριάρχησε, αλλά η αλβανική πήρε το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπλέντι Σκέμπι στο 37' (στο φάουλ υπέπεσε ο Πάουλο Μασάντο, ο οποίος "κιτρινίστηκε"). Από ωραία ομαδική προσπάθεια στο 66ο λεπτό και σκόρερ των Ελ Αραμπί Χιλάλ Σουντανί, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, προτού ο Πίβαριτς γράψει τον επίλογο στην εκπνοή.

Σκεντερμπέου (4-3-3): Σέχι, Γιασανίτσα, Βανγκέλι (87' Αντεμίρ), Ράντας, Νιμάγκα, Λατίφι (79' Πρόγκνι), Εσκερντίνια, Λιλάι, Σκέμπι, Σαλίχι, Μπερίσα (90' Αμπάζι).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2-3-1): Εντουάρντο, Πίντο, Σίγκαλι, Ταραβέλ, Μασάντο (61' Τσόριτς), Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ (71' Άντολιτς), Σουντανί (78' Φερνάντες), Χότζιτς, Πιάτσα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης

Γκρουπ πρωταθλητών

Αστάνα - ΑΠΟΕΛ 1-0

(14' Τζολτσίγεβ)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Παρτιζάν 1-0

(75' Γκορντέιτσουκ)

Γκρουπ μη πρωταθλητών

Λάτσιο - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0

(77' Κεϊτά)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

(12' Γκουτιέρες, 82' Σλιμανί - 40' Ντουμπιά)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κλαμπ Μπριζ 3-1

(13', 43' Ντεπάι, 94' Φελαϊνί - 8' αυτ. Κάρικ)

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης

Γκρουπ πρωταθλητών

21:45 Σκεντερμπέου - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2

(37' Σκέμπι - 66' Σουντανί, 93' Πίβαριτς)

21:45 Σέλτικ - Μάλμε 3-2

(3', 61' Γκρίφιθς, 10' Μπίτον - 52', 95' Μπέργκετ)

21:45 Βασιλεία - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-2

(39' πέν. Ντελγκάδο, 88' Εμπολό - 30', 96' Ζάχαβι)

Γκρουπ μη πρωταθλητών

21:45 Ραπίντ Βιένης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-1

(44' Μάρλος)

21:45 Βαλένθια - Μονακό 3-1

(4' Ροντρίγκο, 59' Παρέχο, 86' Φεγκουλί - 49' Πάσαλιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK