Ανάλυση: Τα 4 ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League (VIDEOS & PHOTOS)

Η κληρωτίδα έβγαλε σημαντικά ζευγάρια στην προημιτελική φάση του Champions League, μεταξύ των οποίων το Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα και το Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε την παράδοση των ομάδων, την πορεία τους την εφετινή χρονιά, καθώς και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Ανάλυση: Τα 4 ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League (VIDEOS & PHOTOS)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Μετά τους ομίλους, η Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα θα τεθούν αντιμέτωπες και στην προημιτελική φάση του Champions League. Οι Παριζιάνοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς με 3-2 στο "Παρκ ντε Πρενς", όμως οι Καταλανοί πήραν ρεβάνς νικώντας με 3-1 στο "Καμπ Νόου".

Οι δύο ομάδες είχαν κληρωθεί και πριν από δύο χρόνια (2012-13) στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους "μπλαουγκράνα" να παίρνουν το εισιτήριο για τους "4", χάρη στα εκτός έδρας γκολ (1-1 το ματς στο "Καμπ Νόου", 2-2 η αναμέτρηση στο Παρίσι). Τότε, προπονητής της Παρί ήταν ο νυν τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι. Σε 7 αναμετρήσεις οι δύο σύλλογοι έχουν από δύο νίκες, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης

Ο περυσινός τελικός του Champions League αναβιώνει στα προημιτελικά της εφετινής διοργάνωσης. Οι "μερένγκες" κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο, επικρατώντας με 4-1 στην παράταση, αν και δυσκολεύτηκαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τον Σέρχιο Ράμος να "σώζει" την παρτίδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Την εφετινή σεζόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε 6 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, με την Ατλέτικο να παραμένει αήττητη, μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Πόρτο - Μπάγερν Μονάχου

Το ζευγάρι Πόρτο - Μπάγερν Μονάχου "ξυπνάει" μνήμες και μας επιστρέφει στο 1987, όταν οι δύο σύλλογοι κοντραρίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους Πορτογάλους να επικρατούν με 2-1, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο. Παράλληλα, προκύπτει ένα ενδιαφέρον στατιστικό, καθώς οι Βαυαροί σε 22 αναμετρήσεις με Πορτογαλικές ομάδες έχουν 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, αυτή στον τελικό της Βιέννης.

Γιουβέντους - Μονακό

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, καθώς στον πάγκο της Μονακό βρίσκεται ο... δικός μας, Λεονάρντο Ζαρντίμ. O Πορτογάλος τεχνικός έκανε την μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας την 'Αρσεναλ και ελπίζει να κάνει κάτι παρόμοιο κόντρα στους "μπιανκονέρι". Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι κρατάει ψηλά τη σημαία της Ιταλίας στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μένει να δούμε να θα επιστρέψει σε ημιτελική φάση μετά τη σεζόν 2002-03, όταν και έφτασε στον τελικό. Σημαντική η απώλεια του Πολ Πογκμπά, που θα μείνει εκτός για τους επόμενους δύο μήνες.

Ανάλυση: Τα 4 ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League (VIDEOS & PHOTOS)

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά την αγωνιστική περίοδο 1997-98, με τη "Γιούβε" να προκρίνεται με συνολικό σκορ 6-4, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που σημείωσε τα 4 εξ αυτών. Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο της... απόστασης, καθώς μόλις 200 χιλιόμετρα χωρίζουν το Τορίνο από το Μονακό, επομένως είναι εύκολο να υπάρξουν εκδρομείς των δύο ομάδων.

Διαβάστε ακόμα:

Ατλέτικο - Ρεάλ και Παρί - Μπαρτσελόνα στους "8" του Champions League

Λεονάρντο Ζαρντίμ: Από την αμφισβήτηση στην αναγνώριση

News 24/7

24MEDIA NETWORK