ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε μέχρι το 74ο λεπτό, οπότε άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ ο Μπενζεμά. Μετά ο κύβος ερρίφθη και οι πρωταθλητές Κύπρου δέχθηκαν άλλα δύο γκολ από τους "μερένχες".

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Φάση: Προημιτελική

Γήπεδο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Φ. Μπριχ Βοηθοί: Μ. Μπορς, Σ. Λουπ

4ος Διαιτητής: Κ. Κίρτσερ Βοηθοί περιοχής: Μ. Βίνγκενμπαχ, Π. Σίπελ

Σκόρερ: 74', 90' Μπενζεμά, 82' Κακά

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μία μικρή έκπληξη επεφύλασσε το αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου αντί του Έλντερ Σόουζα στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Από την άλλη πλευρά, ο Ζοζέ Μουρίνιο έβαλε τον Νούρι Σαχίν στη θέση του τιμωρημένου Τσάμπι Αλόνσο και ο Μεσούτ Εζίλ είχε τον συνηθισμένο ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Ρονάλντο-Μπενζεμά-Ιγκουαΐν. Εξάλλου επέστρεψε στη βασική 11άδα μετά από επτά ματς ο Φάμπιο Κοεντράο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως αναμενόταν. Με την Ρεάλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τον ΑΠΟΕΛ να αμύνεται. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τη "βασίλισσα" χάθηκε στο 12', όταν ο Χιώτης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Εζίλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η κυπριακή ομάδα υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Μαρσέλο Ολιβέιρα (τον αντικατέστησε ο Κακά).

Η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων στο 33ο λεπτό, όταν μετά από κάθετη του Ρονάλντο στον Σαχίν και γύρισμα του τελευταίου στη μικρή περιοχή, ο Μπενζεμά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της κενής εστίας του Χιώτη. Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος ήταν 30%-70%, ενώ οι τελικές προσπάθειες 0-11.

Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε και το δεύτερο 45λεπτο, το οποίο άρχισε με τον Έλντερ Σόουζα να παίρνει τη θέση του Αλεξάνδρου. Στον αντίποδα, ο Ζοζέ Μουρίνιο βλέποντας ότι η πίεση των παικτών του δεν απέφερε καρπούς, αντικατέστησε (στο 64') τον μέτριο Ιγκουαΐν με τον Κακά και τον επηρεασμένο από την πολυήμερη απουσία Κοεντράο με τον Μαρσέλο.

Η δικαίωση του Πορτογάλου τεχνικού δεν άργησε να έρθει. Στο 74ο λεπτό ο ένας νεοεισελθών (Κακά) έβγαλε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά και στο 82ο λεπτό ο έτερος νεοεισελθών (Μαρσέλο) έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Κακά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό ο Μπενζεμά.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η κίνηση του Ζοζέ Μουρίνιο να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Μαρσέλο και Κακά.

MVP

Ο Κακά. Μπήκε στο 64', έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά στο 74' και σκόραρε στο 82'. Τι άλλο να κάνει;

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να κρατήσει στοιχειωδώς την μπάλα στο κέντρο, να την κυκλοφορήσει, σε συνδυασμό με την αδυναμία να κάνει έστω και μία τελική προσπάθεια.

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Ίκερ Κασίγιας έφτασε τις 125 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μετρά μόνο νίκες στα προημιτελικά του Champions League με τις Πόρτο (2004), Τσέλσι (2005, 2007), Ίντερ (2010) και Ρεάλ (2011 και φέτος στο πρώτο ματς με τον ΑΠΟΕΛ). Σύνολο 11/11.

Η Ρεάλ έχει 8 νίκες σε 9 εκτός έδρας φετινά παιχνίδια του Champions League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK