Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 1-1

Η Μπάγερν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο "Ολντ Τράφορντ" απότη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1) και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με τον Βίντιτς οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν με τον Σβαϊνστάιγκερ οι φιλοξενούμενοι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 1-1

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Οι τακτικές τις οποίες επέλεξαν οι δύο προπονητές ήταν οι απολύτως αναμενόμενες. Η Μπάγερν, πιστή στο δόγμα του Γκουαρδιόλα, πήρε αμέσως την μπάλα στα πόδια της και με συντριπτικά ποσοστά κατοχής που ξεπέρασαν το 70% στρίμωξε στα σχοινιά τους γηπεδούχους. Ο Μόγες δεν είχε άλλη επιλογή από το να διαλέξει την τακτική των αντεπίθεσεων, βάζοντας ακόμα και τον Φελαϊνί να παίξει αμυντικό χαφ.

Παρά την πίεση, οι Βαυαροί, πέρα από ένα σουτ του Ρόμπεν, δεν έφτιαξαν κλασικές ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι πάτησαν ουκ ολίγες φορές περιοχή. Αντιθέτως, η Γιουνάιτεντ με τον ταχύτατο Ουέλμπεκ μπροστά (στη θέση του τραυματία φαν Πέρσι), δημιούργησε προβλήματα και έχασε την πιο κλασική ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Αγγλο φορ να νικιέται (με χαρακτηριστική ευκολία) από τον Νόιερ σ' ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 39'. Η ανασταλτική λειτουργία της Μπάγερν με κατά συνθήκη στόπερ τον Χάβι Μαρτίνεθ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Η Γιουνάιτεντ πήρε θάρρος από το γεγονός ότι κατάφερε να απειλήσει και παρουσιάστηκε πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος. Σκόραρε μάλιστα από στημένο στο 58' με τον Βίντιτς γεγονός που έβαλε φωτιά στο γήπεδο, όμως η αντίδραση της Μπάγερν ήταν ακαριαία. Ο νεοεισελθείς Μάντζουκιτς σέρβιρε με το κεφάλι στον Σβαϊνστάγκερ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 στο 67'.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 1-1

Μετά την ισοφάριση, το παιχνίδι πήρε τη μορφή που είχε και στο 0-0. Παρά το γεγονός ότι ο Μόγες έβαλε επιθετικό στο γήπεδο (Γιανγκ, έτσι και αλλιώς βέβαια δεν υπήρχε αμυντικός στον πάγκο) η Μπάγερν είχε τον έλεγχο και προσπάθησε για το δεύτερο γκολ. Ο Ρόμπεν είχε την ευκαιρία του στο 78' την οποία απώλεσε και εν συνεχεία η Μπάγερν φρόντισε να μην ρισκάρει τόσο πολύ. Στο τέλος μάλιστα οι Βαυαροί αναγκάστηκαν να παίξουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σβαϊνστάιγκερ.

MVP

Δεν σκόραρε ο Αριεν Ρόμπεν αλλά ήταν μακράν του δευτέρου ο πιο απειλητικός παίκτης του ματς. Οι κούρσες του από τα δεξιά δημιούργησαν προβλήματα ενώ ο Ολλανδός φάνηκε να έχει ανεξάντλητες δυνάμεις.

Αδύναμος Κρίκος

Aπέτυχε ο Χάβι Μαρτίνεθ σε ρόλο στόπερ. Ηταν αργός στις αντιδράσεις του, χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα (και χάνει, ως εκ τούτου χάνει τη ρεβάνς) και δεν κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

Σχόλιο

H Γιουνάιτεντ πήγε καλά το ματς τακτικά αφού ο Μόγες κλήθηκε να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να παίξει στην κόντρα. Ακόμα και η καλή τακτική προσέγγιση του Σκωτζέζου τεχνικού δεν έφτασε για να αποσπάσει η ομάδα του το θετικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα της Μπάγερν απλά δεν συγκρίνεται στην παρούσα φάση μ' αυτή της Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπούτνερ (74' Γιανγκ), Κάρικ, Γκιγκς (46' Καγκάβα), Φελαϊνί, Βαλένσια, Ουέλμπεκ (Ερνάντεζ), Ρούνεϊ.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (74' Γκέτσε), Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ (63' Μάντζουκιτς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK