Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Με γκολ του Κέβιν ντε Μπράινε στο 76', η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο "Ετιχαντ" και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Η εικόνα του αγώνα

Η Παρί ξεκίνησε την αναμέτρηση με 3-5-2 σε αντίθεση με το... αγαπημένο 4-3-3, θέλοντας να χτυπήσει στην κυκλοφορία της Σίτι. Το ματς θύμισε αρκετά το πρώτο στο Παρίσι. Η Σίτι μπήκε δυνατά και πίεσε, αλλά οι φιλοξενούμενοι με την πάροδο του χρόνου όχι μόνο ισορρόπησαν τον αγώνα, αλλά προσπάθησαν να απειλήσουν.

Μόνο που σε αντίθεση με την προ μίας εβδομάδας αναμέτρηση, αυτή τη φορά η Μάντσεστερ ήταν αυτή που έχασε πέναλτι (στο πρώτο είχε χάσει ο Ζλάταν. Ο Αγκουέρο έχασε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα να ανοίξει το σκορ στο 30ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ αυτός ήταν που είχε και το καλό σουτ στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος.

Το 0-0 διατηρούσε με μικρό προβάδισμα τους "πολίτες", βάσει πάντα του 2-2 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και δη στα πρώτα λεπτά πέρασε αρκετές εφιαλτικές στιγμές. Αυτό γιατί οι πρωταθλητές Γαλλίας πάτησαν χορτάρι με εμφανή διάθεση να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα και τους έκλεισαν στα καρέ τους. H μπάλα πήγαινε κι ερχόταν μπροστά από τον Χαρτ, ο γκολκίπερ της Σίτι κρατούσε το μηδέν και ο Μπλαν έτρωγε τα νύχια του βλέποντας το καλό ημίχρονο της Παρί να μην μπορεί να φέρει το 0-1.

Tελικά, η μπάλα τιμωρεί κι από τη στιγμή που η Παρί δεν έβαλε το γκολ όταν μπορούσε, το έβαλε... η Σίτι. Στο 76' η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ντε Μπράινε με ωραίο σουτ πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση και την ιστορική πρόκριση της ομάδας του Μάντσεστερ. Η Παρί προσπάθησε να πιέσει, έβαλε ένα γκολ με τον Ζλάταν (που σωστά δεν μέτρησε), αλλά πλέον ήταν αργά...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νάβας, Σίλβα (87' Ντελφ), Ντε Μπράινε (84' Τουρέ), Αγουέρο (93' Ιχεανάτσο).

Παρί Σεν Ζερμέν (3-5-2): Τραπ, Οριέ (61' Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (43' Μόουρα), Φαν ντερ Βιλ, Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

MVP

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε. Από τα πόδια του έβγαιναν όλες οι επιθέσεις της Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, "σφραγίζοντας" την πρόκριση των "πολιτών" στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Απόλυτα δικαιλογημένη η αποθέωση που γνώρισε τη στιγμή της αλλαγής του. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Χαρτ.

Αδύναμος κρίκος

Ιμπραχίμοβιτς και Καβάνι δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο μεν Σουηδός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, ενώ ο Ουρουγουανός έχασε τετ α τετ με τον Χαρτ σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Σχόλιο

Η Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία και είναι - δικαιότατα - για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League. Η Παρί του Λοράν Μπλαν εξακολουθεί να είναι υπερδύναμη στη Γαλλία, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω έξω από αυτήν. Απόδειξη άλλος ένας αποκλεισμός στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK