Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με το εκπληκτικό σουτ του Εβρά και απείλησε τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο οι Βαυαροί απάντησαν άμεσα και ανατρέποντας το σκορ (3-1) πήραν την πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League. Την Παρασκευή στις 13:00 η κλήρωση.

Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1
ba1.jpg

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου 1-1

Η εικόνα του αγώνα

Με φουλ επιθετικό σχήμα κατέβηκε στο γήπεδο η Μπάγερν, με τον Γκουαρδιόλα να βάζει στην ίδια ενδεκάδα τους Γκέτσε, Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί και Μάντζουκιτς. Έτσι ανέλαβε τα ηνία του αγώνα από την αρχή και επιχείρησε να απειλήσει και να σκοράρει άμεσα.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ επέδειξε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και έκλεισε όλους τους διαδρόμους. Παρά το γεγονός ότι για στιγμές έμοιαζε να παίζει και με τους έντεκα πίσω από τη σέντρα, υπήρξαν και αντεπιθέσεις που ξεδιπλώθηκαν ιδανικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο 8' που έγινε κάτοχος της μπάλας ο Ρούνεϊ με αντίπαλο τον Ντάντε ο οποίος γλίστρησε και έπεσε, ο στράικερ των Άγγλων άργησε και δεν σούταρε με την μία. Ήταν η καλύτερη στιγμή της Μάντσεστερ στα πρώτα 45 λεπτά.

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί πάλευαν να εκμεταλλευτούν την κατοχή τους η οποία αποδείχτηκε ανούσια. Το σουτ του Ρόμπεν στο 14', του Ριμπερί στο 27' και του Κρόος στο 38', ήταν όλα άστοχα, ενώ εκείνο του Ρόμπεν στο 44' κόντραρε στον Σμόλινγκ και κατέληξε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν από το καβούκι τους πιο οργανωμένα ενώ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν. Έτσι, στο 54' η Μπάγερν είχε διπλή ευκαιρία με Μάντζουκιτς και Μπόατενγκ χωρίς αποτέλεσμα και στο 58' το γήπεδο πάγωσε: ο Βαλέντσια πάσαρε ωραία από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Εβρά ο οποίος με έναν κεραυνό με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο "γάμα" και τον Νόιερ να μην προλαβαίνει ούτε να σκεφτεί να αντιδράσει...

Οι Άγγλοι ακόμη πανηγύριζαν για το... θαύμα που πήγαινε να τελεστεί και οι Γερμανοί έκαναν σέντρα και... ισοφάρισαν σε δευτερόλεπτα! Ο Ριμπερί σέντραρε για τον Μάντζουκιτς από αριστερά, ο τελευταίος πήρε την κεφαλιά με ιδανικό τρόπο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Στο 62' ο Ρούνεϊ παραλίγο να παγώσει ξανά το γήπεδο της Μπάγερν, αλλά ενώ ήταν ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, έκανε "τσαφ" στο πλασέ που επιχείρησε και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία!

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και οι Άγγλοι... παρακολουθούσαν! Μέσα σε 8 λεπτά, στο 68' και στο 76', η Μπάγερν δεν πήρε απλώς το προβάδισμα που έφερνε έτσι κι αλλιώς την πρόκριση, αλλά "κλείδωσαν" και το αποτέλεσμα δίνοντας πανηγυρικό τόνο. Αρχικά, ο Ρόμπεν σέντραρε συρτά στον Μίλερ που πλάσαρε ωραία κάνοντας το 2-1 και στη συνέχεια πάλι ο Ρόμπε, μπήκε μόνος του αυτή τη φορά, σούταρε δυνατά και αφού η μπάλα κόντραρε και πάνω Βίντιτς κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Τα πάντα είχαν κριθεί, η Μάντσεστερ ήταν αδύνατο να αντιδράσει και οι Γερμανοί πανηγύρισαν -έστω και αν καρδιοχτύπησαν- μια δικαιότατη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

MVP

Ο Ρόμπεν ήταν φανταστικός και σε αυτό το ματς, ήταν πανταχού παρών και έβαλε και το γκολ που "σφράγισε" και εξασφάλισε εν πολλοίς την πρόκριση της Μπάγερν.

Αδύναμος κρίκος

Απογοητευτικός ο Ρούνεϊ σε όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να σκοράρει ο ίδιος και να ελπίζει σε πρόκριση η Μάντσεστερ. Και αυτό με δεδομένη πάντα την κλάση του και αυτά που μπορεί να κάνει.

Σχόλιο

Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία για το δίκαιο της πρόκρισης της Μπάγερν. Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, μπορεί να ολιγώρησε σε δυο-τρία σημεία, αλλά κακά τα ψέματα: σε αυτή τη συγκυρία, οι Γερμανοί είναι μια κλάση πάνω από την Μάντσεστερ και με την εικόνα που παρουσίασαν και στα 180 λεπτά των δύο αγώνων, δικαίως θα βρίσκονται στην κλήρωση της Παρασκευής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μίλερ (84' Πισάρο), Κρόος, Γκέτσε (65' Ραφίνια), Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ (75' Ερνάντες), Κάρικ, Βαλένσια, Καγκάουα, Γουέλμπεκ (81' Γιανουζάι), Ρούνεϊ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK