Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Δύο γκολάρες έκριναν τον πρώτο "εμφύλιο" του Champions League με τη Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης να μένουν στο 1-1. Με φοβερό σουτ του Ντιέγο προηγήθηκαν οι Μαδριλένοι και οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Νεϊμάρ μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ινιέστα. Τέταρτη σερί ισοπαλία σε ματς των δύο ομάδων την εφετινή σεζόν.

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

To θαυμάσιο γκολ του Ντιέγο (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Πολύ... Ατλέτικο και καθόλου Μπαρτσελόνα περιελάμβανε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης στο Καμπ Νου. Οι Μαδριλένοι πίεζαν σε όλο το γήπεδο με εντυπωσιακή αλληλοκάλυψη, ενώ οι Καταλανοί δυσκολεύονταν να πλησιάσουν στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, πέρα από ένα σουτ του Βίγια (σχεδόν ανενόχλητος) από το ύψος του πέναλτι στο 5' που κατέληξε λίγο άουτ, οι παίκτες της Ατλέτικο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άλλες ευκαιρίες.

Από το 25' και έπειτα η Μπαρτσελόνα άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Ανέκτησε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Μαδριλένων. Δημιούργησε μάλιστα και τέσσερις καλές ευκαιρίες: στο 26' με μια εκπληκτική ντρίμπλα του Μέσι στον Μιράντα και μετά από μια φανταστική μπαλιά του Αργεντινού, ο Ινιέστα βγήκε τετ α τετ και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρτουά, στο 36' μια κεφαλιά του Μπάρτρα που έφυγε λίγο άουτ, στο 41' άλλη μια κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Μέσι που μπλόκαρε ο Κουρτουά και στο 45' το ελάχιστα άστοχο σουτ του Νεϊμάρ.

Στο διάστημα αυτό, η Ατλέτικο είχε μόνο ένα σουτ του Βίγια στο 44' που έδιωξε ο Πίντο, για να λήξει το ημίχρονο με μια κατοχή στο 62-38% υπέρ της Μπαρτσελόνα και να σημαδευτούν τα πρώτα 45 λεπτά από δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Πικέ και του Κόστα.

Η επανάληψη ξεκίνησε σε πολύ γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Η μπάλα ήταν πάνω-κάτω αλλά οι άμυνες κρατούσαν. Όμως στο 56' το Καμπ Νου πάγωσε και η ποδοσφαιρική υφήλιος παρακολούθησε αποσβολωμένη το ανεπανάληπτο γκολ του Ντιέγο! Ήταν ένα σουτ του Βραζιλιάνου από τα 40 μέτρα, από διαγώνια δεξιά θέση και με σωστά φάλτσα, που καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Πίντο που δεν πρόλαβε καν να πάει από τη μία άκρη του τέρματος στην άλλη.

Το 0-1 είχε μια συνέπεια, την απολύτως αναμενόμενη: όλο το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στο μισό γήπεδο της Ατλέτικο. Και ενώ μέχρι το 70' οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κινδυνέψει ιδιαίτερα (εκτός από ένα σουτ του Μπούσκετς στο 63' που έδιωξε ο Κουρτουά), κλείνοντας καλά τους χώρους και κρατώντας μακριά τα κύματα των επιθέσεων των Καταλανών, φτάσαμε στο 71' όπου ήρθε μοιραία η ισοφάριση.

Ήταν μια φανταστική ασίστ του Ινιέστα, που έβγαλε τετ α τετ τον Νεϊμάρ, ο οποίος με ένα υποδειγματικό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να γίνει και η ολική ανατροπή, αλλά ο Κουρτουά είπε "όχι" στον Ινιέστα και στο δυνατό του σουτ, ενώ στο 86', ο γκολκίπερ της Ατλέτικο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την απ' αυθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι.

Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την τιτανομαχία που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες στο "Βιθέντε Καλντερόν".

MVP

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Ινιέστα, όχι μόνο για την απίθανη και σπάνια ασίστ που έβγαλε στο Νεϊμάρ στη φάση της ισοφάρισης αλλά γιατί αναστάτωνε συνεχώς την άμυνα της Ατλέτικο με φανταστικές ντρίμπλες και ωραίες ενέργειες.

Αδύναμος κρίκος

Το γκολ του Ντιέγο είναι φαινομενικά άπιαστο, αλλά στην πραγματικότητα φέρει ευθύνη ο Πίντο που ήταν εκτός θέσης και δεν προλάβαινε ούτε να πεταχτεί στη γωνία του μήπως και αποκρούσει. Εξάλλου "πούλησε" τη μπάλα σε αντίπαλο τουλάχιστον 3-4 φορές...

Σχόλιο

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η Ατλέτικο έδειξε για ποιο λόγο είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρει φέτος το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Στη Μαδρίτη θα γίνει μάχη. Το "Βιθέντε Καλντερόν" θα φλέγεται! Όχι ότι καταλαβαίνει η Μπαρτσελόνα από καυτές έδρες, αλλά απέναντι σε αυτή την Ατλέτικο που έχει και το "χρυσό" εκτός έδρας γκολ, μόνο εύκολο δεν θα είναι να πάρουν τελικά την πρόκριση οι Καταλανοί. Κατά τ' άλλα, είδαμε ένα δυνατό και γρήγορο ματς, που δεν επηρεάστηκε από τις αναγκαστικές αλλαγές του πρώτου ημιχρόνου, ενώ είχε και δύο γκολ πραγματικά σπάνια. Η ρεβάνς αναμένεται με τρομακτική αγωνία...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Άλβες, Πικέ (12' Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (68' Αλέξις), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Λουίς, Γκάμπι, Τιάγο, Κόκε, Τουράν (77' Ροντρίγκες), Βίγια (70' Σόσα), Κόστα (29' Ντιέγο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK