Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με πέναλτι του Μέσι, ισοφαρίστηκε από τη Μίλαν και ξαναπήρε το προβάδισμα με πέναλτι που δικαίως αμφισβητήθηκε από τους "ροσονέρι". Ο Ινιέστα έβαλε το τρίτο γκολ της πρόκρισης. Αντίπαλος των "μπλαουγκράνα" στα ημιτελικά ο νικητής του ζευγαριού Τσέλσι-Μπενφίκα.

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Φάση: Προημιτελική

Γήπεδο: Καμπ Νου

Διαιτητής: Μ. Κάουπερς Βοηθοί: Σ. Φαν Ρούκελ, Ε. Ζίνστρα

4ος Διαιτητής: Μ. Νάιχουις Βοηθοί περιοχής: Π. Φαν Μπούκελ, Ρ. Λίσβελντ

Σκόρερ: 11' πεν, 41' πεν Μέσι, 53' Ινιέστα / 32' Νοτσερίνο

Κίτρινες κάρτες: 66' Μασεράνο, 86' Κουένκα / 10' Αντονίνι, 40' Νέστα, 40' Ζέεντορφ, 77' Ρομπίνιο, 90' Μεξές, 93' Νοτσερίνο

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Πεπ Γουαρδιόλα επεφύλασσε μία έκπληξη αναφορικά με το αρχικό σχήμα της ομάδας του, αφού επέλεξε τον 20χρονο Κουένκα για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Από την πλευρά της, η Μίλαν παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Τιάγκο Σίλβα και το πλήρωσε στα πρώτα λεπτά.

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύθηκε τα πολλά αμυντικά κενά της αντιπάλου της και φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στα καρέ του Αμπιάτι, δεν άργησε να "χτυπήσει". Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών παιχνιδιού, ο Αντονίνι έκανε τάκλιν σε λάθος χρόνο, με αποτέλεσμα να ανατρέψει εντός περιοχής τον Μέσι. Ο τελευταίος δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι "μπλαουγκράνα" έριξαν ρυθμούς και το πλήρωσαν, καθώς στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε η Μίλαν (στο 32'), ο Νοτσερίνο ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Ρομπίνιο και κάθετη του Ιμπραΐμοβιτς.

Όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα έληγε ισόπαλο, ο Ολλανδός διαιτητής όμως, είχε αντίθετη άποψη. Στο 41ο λεπτό η Μπαρτσελόνα κέρδισε κόρνερ, ο Νέστα τράβηξε τον Μπουσκέτς και ο άρχων της αναμέτρησης θεώρησε καλό να καταλογίσει πέναλτι σε μία φάση που συμβαίνει κατά κόρον σε κάθε ποδοσφαιρικό ματς. Ο Μέσι έκανε τη δουλειά του και το 2-1 ήταν γεγονός.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με τους γηπεδούχους να πιέζουν, να στέλνουν την προειδοποιητική βολή με τον Τσάβι (εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ) και τελικά να σκοράρουν στο 53ο λεπτό. Ύστερα από σουτ του Μέσι η μπάλα κόντραρε και ο καλυπτόμενος Ινιέστα δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά το 3-1.

Έκτοτε, η Μίλαν φάνηκε να τα παρατάει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένα μέτριο παιχνίδι στα τελευταία 40 περίπου λεπτά. Η μοναδική φορά που σηκώθηκε το "Καμπ Νου" στο πόδι ήταν στο 69', όταν ο Τιάγκο αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αμπιάτι.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το χρονικό σημείο που επετεύχθη το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα. Ενδεχομένως να παρακολουθούσαμε ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο μέρος, αν ο διαιτητής δεν εξαντλούσε όλη την αυστηρότητά του.

MVP

Ο Λιονέλ Μέσι. Όχι επειδή έβαλε δύο γκολ, αλλά επειδή κατέρριψε ακόμη δύο ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (σε μία σεζόν) με 14 γκολ και ο νεότερος παίκτης που σπάει το φράγμα των 50 γκολ στη διοργάνωση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Σπανίως επιλέγουμε το διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά σήμερα θα κάνουμε μία εξαίρεση. Ο Μπγιορν Κάουπερς, λοιπόν, είναι ο αδύναμος κρίκος επειδή έδωσε ένα αστείο πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα που έκρινε εν πολλοίς την έκβαση του αγώνα.

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 5 σερί παρουσίες σε ημιτελικά Champions League, κάτι που είχε καταφέρει μόνο η Ρεάλ.

Ο Κάρλες Πουγιόλ ξεπέρασε τον Μιγκέλι και έγινε ο δεύτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα σε συμμετοχές (550). Πρώτος είναι ο Τσάβι με 619 και τέταρτος ο Βίκτορ Βαλδές που ξεπέρασε τον Κάρλες Ρέσακ.

Ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ σε μία σεζόν (Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League) με 14 γκολ. Είχαν προηγηθεί οι Ζοζέ Αλταφίνι (σεζόν 1962-63) και Ρουντ φαν Νιστελρόι (σεζόν 2002-03). Ο τελευταίος είχε βάλει 12 γκολ στο Champions League και άλλα δύο στα προκριματικά.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει μόνο με πέναλτι κόντρα σε ιταλικές ομάδες. Σε 12 παιχνίδια, έχει βάλει 3 γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK