Μπενφίκα-Τσέλσι 0-1

Το τέρμα του Καλού στο 75' έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Τσέλσι, που νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στο "Λουζ", παρότι δεν ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση. Άστοχοι οι Πορτογάλοι, που διαμαρτύρονται δίκαια για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

LISBON, PORTUGAL - MARCH 27:  Fernando Torres and Juan Mata of Chelsea congratulate scorer Salomon Kalou after his goal during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Benfica and Chelsea at Estadio da Luz on March 27, 2012 in Lisbon, Portugal.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
LISBON, PORTUGAL - MARCH 27: Fernando Torres and Juan Mata of Chelsea congratulate scorer Salomon Kalou after his goal during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Benfica and Chelsea at Estadio da Luz on March 27, 2012 in Lisbon, Portugal. (Photo by Clive Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Η ταυτότητα του αγώνα

Φάση: Προημιτελικά

Γήπεδο: Λουζ

Διαιτητής: Π. Ταλιαβέντο Βοηθοί: Α. Στεφάνι, Λ. Ματζιάνι

4ος Διαιτητής: Π. Βαλέρι Βοηθοί περιοχής: Ντ. Ορζάτο, Λ. Μπάντι

Σκόρερ: 75' Καλού

Κίτρινες κάρτες: 26' Σέζαρ - 18' Μεϊρέλες

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Ο Ρομπέρτο ντι Ματέο δεν δίστασε να μιμηθεί τον Αντρέ Βίλας Μπόας και να παρατάξει μία ενδεκάδα δίχως πολλά στελέχη της "παλιάς φρουράς", αλλά σε αντίθεση με τον Πορτογάλο στη Νάπολη, δεν τιμωρήθηκε. Η Μπενφίκα δεν διέθετε την επιθετική "σπιρτάδα" που παρουσίασε στο ματς με τη Ζενίτ και το 1ο μέρος ήταν άκρως υποτονικό (κοινώς "σούπα"), με ελάχιστες καλές στιγμές για τις 2 ομάδες. Ένα σκηνικό που βόλευε τους "μπλε", οι οποίοι διατηρούσαν τον Πετρ Τσεχ... κρύο.

Η έναρξη του 2ου μέρους άλλαξαν άρδην την εικόνα του αγώνα. Η Μπενφίκα δημιούργησε γρήγορα 3 ευκαιρίες και "ζέστανε" το "Λουζ", με την Τσέλσι να απαντά με μια κεφαλιά του Σαλομόν Καλού. Η ατμόσφαιρα, πάντως, "άναψε" στο 60', όταν ο Πάολο Ταλιαβέντο δεν είδε πεντακάθαρο χέρι του Τζον Τέρι και στην επόμενη φάση ο Χουάν Μάτα είχε δοκάρι.

Η αλληλουχία ευκαιριών διεκόπη από τις αλλαγές των 2 προπονητών, επιθετικές για τον Ζόρζε Ζέσους (κυρίως λόγω Ροδρίγο και ανακατατάξεων), ελέγχου για τον ντι Ματέο (Φρανκ Λάμπαρντ). Οι Λουζιτανοί εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και να χάνουν τις ευκαιρίες, ωστόσο στο 75ο λεπτό η ασθενής άμυνά τους έδωσε τη δυνατότητα σε Φερνάντο Τόρες και Καλού να φέρουν την Τσέλσι μπροστά στο σκορ με 1-0 και να της δώσουν το προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού.

Όσο κι αν έκλεισε τους "μπλε" στα καρέ τους, η Μπενφίκα δεν βρήκε το στόχο προς την εστία του Πετρ Τσεχ, με συνέπεια το 1-0 των Άγγλων να διατηρηθεί μέχρι τέλους.

Κλειδί

Η αδυναμία της Μπενφίκα και κυρίως του Πάμπλο Αϊμάρ να περάσει χαμηλές κάθετες στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι απέτρεψαν τους Πορτογάλους από περισσότερες ευκαιρίες και κυρίως από πιο κοντινή απόσταση. Τα μακρινά σουτ δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στον Τσεχ.

MVP

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Ντάβιντ Λουίζ, το "μαύρο πρόβατο" της φετινής άμυνας της Τσέλσι, υπήρξε "βράχος" απέναντι στην πρώην ομάδα του, η οποία πλούτισε με 30.000.000 ευρώ από την πώλησή του.

Αδύναμος κρίκος

Αϊμάρ και Νίκολας Γκαϊτάν δεν αντεπεξήρθαν στα δημιουργικά καθήκοντά τους, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που επιτάσσει αυτό το επίπεδο κι άφησαν τον Όσκαρ Καρντόσο να δίνει μονομαχίες σώμα με σώμα με τον Λουίζ δίχως αντίκρισμα, αφού σπανίως έπαιρνε σωστά την μπάλα.

Μπενφίκα-Τσέλσι 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK