Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

Η εξαιρετική Ντόρτμουντ του Κλοπ πήγε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, πλησίασε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να πετάξει έξω τη Ρεάλ Μαδρίτης που χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο είδε τον Χάρο με τα μάτια της. Το 2-0 έδωσε το εισιτήριο τους Μαδριλένους. Πρώτο ματς: Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 3-0.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

Εικόνα αγώνα:

Το ματς άρχισε νωθρά, χωρίς φάσεις. Φυσιολογικό, όπως το δει κανείς. Ωστόσο, το... έναυσμα δόθηκε από μία χαμένη ευκαιρία. Μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία που ίσως να άλλαζε τα δεδομένα, αν σκόραρε ο Ντι Μαρία. Οι Μαδριλένοι -που αγωνίζονταν χωρίς τον τραυματία Κριστιάνο Ρονάλντο που τελικώς προφυλάχθηκε από τον Αντσελότι- κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πίστσεκ, ο Ντι Μαρία το εκτέλεσε, αλλά το γκολ δεν ήρθε (έδιωξε ο γκολκίπερ της γερμανικής ομάδας, Βάιντενφελερ ) και η Ρεάλ απώλεσε την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση από τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους.

Έτσι, η Ντόρτμουντ πήρε τα πάνω της και άρχισε σιγά-σιγά να απειλεί και να δημιουργεί φάσεις. Αφού το έκανε -χάνοντας ευκαιρίες- ήρθε το πρώτο χτύπημα στο 24ο λεπτό από τον Μάρκο Ρόις. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους ήρθε και το δεύτερη χτύπημα, πάλι από τον Ρόις, στο 37ο λεπτό. Έτσι, η ομάδα του Κλοπ είχε καταφέρει μέσα σε 13 λεπτά να καλύψει τη μεγαλύτερη απόσταση του 0-3 του πρώτου αγώνα. Την ίδια ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τον πάγκο προσπαθούσε με φωνές να "ξυπνήσει" τους συμπαίκτες του.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ μπήκε δυνατά, ή για να το θέσουμε καλύτερα, μπήκε πιο ορθολογικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και έκανε αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, η Ντόρτμουντ δεν άφησε να χαθεί το παιχνίδι από τα χέρια της και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, πήρε μπάλα, έκανε παιχνίδι και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τρίτο γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες.

Από τη στιγμή που αυτό δεν ήρθε, η Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε ζωντανή από τη φορτούνα και στα τελευταία λεπτά όχι μόνο κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, αλλά ανέβηκε και έβγαλε φάσεις για το γκολ που θα τελείωνε το... μαρτύριο. Έστω κι έτσι, η Ρεάλ πήρε χιτσκοκική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, παρά την ήττα της στην έδρα της Ντόρτμουντ (από την οποία σε 5 αναμετρήσεις δεν έχει φύγει νικήτρια -3 ήττες, 2 ισοπαλίες).

MVP:

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος σκόραρε δις σε 13 λεπτά και πήγε να δώσει μόνος του μια μεγάλη πρόκριση στη Ντόρτμουντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Ερίκ Μικιταριάν έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλει τη Ντόρτμουντ με τρία γκολ μπροστά και να πάει το ματς στην παράταση.

ΣΧΟΛΙΟ:

Αν έχανε η Ρεάλ αυτή την πρόκριση θα χαλούσε το σύμπαν. Και όχι άδικα. Το χαμένο πέναλτι του Ντι Μαρία έδωσε ώθηση στη Ντόρτμουντ που ανέβηκε ψυχολογικά και έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι μία εξαιρετική ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή, κορυφαία στην Ευρώπη και δεύτερη στη Γερμανία (γιατί εκεί υπάρχει η Μπάγερν). Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που έπαιξε με τη φωτιά, κάηκε, αλλά όχι... με τρίτου βαθμού εγκαύματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK