Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2

Σ' ένα παιχνίδι ανατροπών η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Χαμένο πέναλτι και δοκάρι για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Βολικό το αποτέλεσμα για την αγγλική ομάδα.

"Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Angel Di Maria (L) vies with Manchester City's Spanish midfielder David Silva (R) during the UEFA Champions League quarter final football match between Paris Saint Germain (PSG) and Manchester City on April 6, 2016 at the Parc des Princes stadium in Paris.  AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA / AFP / MIGUEL MEDINA        (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)"
"Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Angel Di Maria (L) vies with Manchester City's Spanish midfielder David Silva (R) during the UEFA Champions League quarter final football match between Paris Saint Germain (PSG) and Manchester City on April 6, 2016 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA / AFP / MIGUEL MEDINA (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)" "AFP/GETTY IMAGES"

Η εικόνα του αγώνα

Η σύγκρουση δύο (πλούσιων) κόσμων ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, γιατί ο καθένας προσπάθησε με τον τρόπο του να επικρατήσει στο "Πάρκο των Πριγκίπων".

Από τη μία ήταν εμφανής η διάθεση της Μάντσεστερ Σίτι να "χτυπήσει" με ταχύτητα από τα άκρα και από την άλλη οι Παριζιάνοι επιχειρούσαν με γρήγορες μπαλιές να εκμεταλλευτούν το κενό μεταξύ Μανγκαλά και Οταμέντι παίζοντας από τον άξονα. Σε μια τέτοια μεταφορά της μπάλας, μόλις στο 7', ο Ματουιντί βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Χαρτ, ανατράπηκε από τον Μανγκαλά, αλλά ο Μάζιτς δεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη.

Ό,τι δεν πήρε ο Γάλλος χαφ, το κέρδισε ο Ντ.Λουίζ στο 15', μόνο που ο Σανιά δεν τον ανέτρεψε ποτέ. Σαν να ήθελε να το δώσει ο Σέρβος ρέφερι, αφού ήταν πολύ μπροστά για να μην καταλάβει ότι ο Βραζιλιάνος έπεσε πάνω στον Γάλλο. Πάντως ο Χαρτ απέκρουσε την εκτέλεση του Ιμπραχίμοβιτς και τον... επηρέασε, αφού όταν ο Σουηδός σούπερ σταρ ξαναβρέθηκε απέναντί του στο 24', αστόχησε απελπιστικά για την κλάση σ' ένα εύκολο πλασέ. Αντί μάλιστα σε δύο περιπτώσεις να γίνει το 1-0 έγινε το 0-1, στο 38', στην αντίθεση των "πολιτών" που έφερε τον Ντε Μπράινε σε θέση να εκτελέσει τον Τραπ.

Το λάθος του Φερνάντο στο 41' και η πανέξυπνη κόντρα του Ζλάταν ισορρόπησε την κατάσταση πριν από την ανάπαυλα και έδωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν τη δυνατότητα ν' αντιμετωπίσει με διαφορετική οπτική το υπόλοιπο. Δεν βιάστηκε, κυκλοφόρησε την μπάλα, πίεσε και σκόραρε με τον Ραμπιό στο 59' μετά από επέμβαση του Χαρτ σε κεφαλιά του Καβάνι.

Δεν κατάφερε όμως να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της στο γήπεδο μ' ένα τρίτο γκολ, αφού ο Ιμπραχίμοβιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 62' και σταδιακά έχασε τον έλεγχο. Ο Μότα κουράστηκε, η άμυνα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και στο 72' ο Φερναντίνιο τιμώρησε ακόμη μια κακή συννενόηση μεταξύ Οριέ και Τ.Σίλβα πετυχαίνοντας ένα πολύτιμο γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πελεγκρίνι είχε κρατήσει τις αλλαγές του, τις χρησιμοποίησε στον κατάλληλο χρόνο και το 2-2 δεν άλλαξε, αφού οι επιθέσεις των Παριζιάνων χαρακτηρίστηκαν από έλλειψη καθαρού μυαλού. Ο Λούκας δεν βοήθησε ερχόμενος από τον πάγκο και η Παρί οφείλει ν' ανατρέψει το 2-2 χωρίς Ντ.Λουίζ και Ματουιντί που πήραν κάρτες.

MVP

Ο εύκολος ήρωας είναι ο Τζο Χαρτ που έπιασε πέναλτι. Ωστόσο ο Φερναντίνιο έκανε σπουδαία δουλειά στον άξονα αφενός καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα (10682) και βγάζοντας από το ματς Μότα και Ραμπιό, αφετέρου πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ που ενδεχομένως αποδειχθεί χρυσό. Ήταν παντού και πάντα ο Βραζιλιάνος για να κόβει, να κλέβει και να μαζεύει δεύτερες μπάλες.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είχε την οξυδέρκεια να μπει στη φάση και να εκθέσει τον Φερνάντο. Ωστόσο έχασε το πέναλτι, ξόδεψε το τετ α τετ και σημάδεψε το δοκάρι αντί για την εστία. Γενικά σαν να ήταν... ματιασμένος!

Σχόλιο

Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να κάνει ό,τι με την Τσέλσι στην προηγούμενη φάση παίρνοντας έστω και ισχνό προβάδισμα πριν από τη ρεβάνς. Μόνο που η Μάντσεστερ Σίτι είναι πληρέστερο σύνολο και πήρε αποτέλεσμα στο "Παρκ ντε Πρενς". Πλέον έχει τον πρώτο λόγο η αγγλική ομάδα και οι πρωταθλητές Γαλλίας καλούνται ν' αποδείξουν ότι δικαίως θεωρούνται το φαβορί του ζευγαρώματος και φτάνοντας ένα βήμα πιο μακριά από πέρυσι. Μπορούν χωρίς Ντ.Λουίζ και Ματουιντί; Πρόκληση...

Οι συνθέσεις:

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ, Οριέ (78' Φαν ντερ Βιλ), Τ.Σίλβα, Ντ.Λουίζ, Μάξουελ, Τ.Μότα, Ραμπιό (78' Λούκας), Ματουιντί, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Νάβας, Ντε Μπράινε (77' Ντελφ), Σίλβα (88' Μπονί), Αγουέρο (92' Κολάροφ)

Το LIVE του αγώνα

21:10
Καλησπέρα σε όλους, 35 λεπτά πριν από τη σέντρα στον πρώτο προημιτελικό του Champions League μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι στο "Παρκ ντε Πρενς".
21:12
Λοράν Μπλαν και Μανουέλ Πελεγκρίνι επέλεξαν τους 11 με τους οποίους θ' αρχίσουν τον αγώνα, ποντάροντας ο καθένας στα δικά του ατού.
21:14
Ο Γάλλος έκανε την έκπληξη και έδωσε θέση βασικού στον "άσωτο" Σερζ Οριέ, προτιμώντας τον στο δεξί άκρο της άμυνας από τον Μαρκίνιος ή το Φαν ντερ Βιλ. Ο Ιβοριανός είχε τεθεί εκτός ομάδας για έξι εβδομάδες λόγω υποτιμητικών σχολίων για τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, αλλά ο Μπλαν τού έδωσε συγχωροχάρτι.
21:15
Οι υπόλοιποι δέκα της Παρί είναι η αναμενόμενοι. Αναλυτικά η Παρί θα παίξει, σε σχηματισμό 4-3-3, με τους Τραπ, Οριέ, Τ.Σίλβα, Ντ.Λουίζ, Μάξουελ, Τ.Μότα, Ραμπιό, Ματουιντί, Ντι Μαρία, Καβάνι και Ιμπραχίμοβιτς.
21:16
Από την άλλη, ο Χιλιανός προπονητής της Σίτι, δεδομένου ότι δεν έχει στη διάθεσή του τους πολύπειρους Κομπανί και Γιαγιά Τουρέ παρατάσσει τους Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί, Φερναρντίνιο, Φερνάντο, Νάβας, Ντε Μπράινε, Σίλβα και Αγουέρο. 
21:17
Βροχερός ο καιρός στο Παρίσι, στους 11 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, πάνω από το 70% υγρασία.
21:17
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σέρβος Μίοντραγκ Μάζιτς.
21:29
Ο Τζο Χαρτ αποθεραπεύτηκε και παίζει; Θα διατηρήσει όμως ανέπαφη την εστία του με Μανγκαλά και Οταμέντι μπροστά του; Έχει μονάχα 5/35 ματς!

21:33
Αυτό που ψάχνει η Σίτι είναι σίγουρα ένα γκολ. Πιθανόν με τον Αγουέρο, ο οποίος σκοράρει κάθε 110 λεπτά στην ιστορία της Premier League. Η καλύτερη επίδοση της ιστορίας.
21:43
Οι δύο ομάδες είναι στο γήπεδο και ακούγεται ο ύμνος της διοργάνωσης.
21:44
Ιμπραχίμοβιτς, Ματουιντί, Οριέ και Ντ.Λουιζ, αν κιτρινιστούν, χάνουν τη ρεβάνς.
21:44
Μόνο ο Οταμέντι κινδυνεύει από τη Μάντσεστερ Σίτι.
21:45
Άρχισε το παιχνίδι.
21:46

1'

Κάρτα για τον Ντ.Λουίζ στα 15''! Ο Βραζιλιάνος κρατάει και πετάει κάτω τον Αγουέρο που τον έβαλε πλάτη. Ο στόπερ της Παρί θα χάσει τη ρεβάνς.
21:47

2'

Ο Ντε Μπράινε δοκιμάζει το πόδι του, αλλά αστοχεί.
21:48

3'

Πρώτο κερδισμένο κόρνερ για τη Σίτι, που χτυπάει την Παρί στην ταχύτητα.
21:51

6'

Παιχνίδι στο τρανζίσιον για την Παρί που προσώρας δεν φέρνει αποτέλεσμα.
21:52

7'

Ο Μάζιτς δεν βλέπει πέναλτι στον Ματουιντί που βρίσκεται τετ α τετ με τον Χαρτ. Ο Μανγκαλά τον έχει βγάλει εκτός πορείας με το χέρι. Θα ήταν πέναλτι και αποβολή!
21:54

9'

Γύρισμα του Ντι Μαρία, δεν είναι στην περιοχή ο Ιμπραχίμοβιτς.
21:57

11'

Κάρτα στον Κλισί για αχρείαστο φάουλ στον Οριέ που γυρνούσε την μπάλα πίσω.
21:58

12'

Πέναλτι για την Παρί σε μαρκάρισμα στον Ντ.Λουίζ από τον Σανιά. Μπροστά στη φάση ο Μάζιτς, αλλά κάνει ξανά λάθος, υπέρ της Παρί αυτή τη φορά, αφού ο Βραζιλιάνος έχει επιδιώξει την επαφή με το πόδι του Γάλλου.
21:59

14'

Ο Χαρτ αποκρούει το πέναλτι του Ιμπραχίμοβιτς στη δεξιά γωνία!
22:00

15'

Κεφαλιά του Ιμπραχίμοβιτς από θέση βολής, μπλοκάρει ο Χαρτ με διπλή προσπάθεια.
22:02

17'

Η Σίτι απέφυγε το γκολ και τώρα προσπαθεί ν' ανακτήσει τον έλεγχο.
22:04
Η απόκρουση του Χαρτ στο πέναλτι του Ιμπραχίμοβιτς.
22:06

21'

Ωραία ανάπτυξη από τη Σίτι, σέντρα του Νάβας από δεξιά και κεφαλιά του Σίλβα χωρίς να βρει στόχο.
22:10

24'

Απίθανη χαμένη ευκαιρία από τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος κάνει κάκιστο πλασέ για την κλάση του και στέλνει την μπάλα άουτ. Εξαιρετική η μπαλιά του Τιάγκο Μότα.
22:12

26'

Η Σίτι δεν φοβάται, αλλά το μόνο που κερδίζει είναι κόρνερ.
22:15

30'

Σαν να έχασε το ρυθμό του παιχνίδι. Λογικό μετά από ένα καταιγιστικό πρώτο ημίωρο.
22:21

35'

Κάρτα στον Φερνάντο για μαρκάρισμα στον Ντ.Λουίζ.
22:24

38'

Γκολ για την Μάντσεστερ Σίτι σε αντεπίθεση χάρη σε υπέροχο τελείωμα του Ντε Μπράινε! Ματουιντί και Ραμπιό δεν συνεννούνται, ο Φερναρντίνιο κλέβει και ο Βέλγος εκτελεί τον Τραπ με διαγώνιο σουτ.
22:27

41'

Γκολ και 1-1 για την Παρί Σεν Ζερμέν! Τραγικό λάθος από τον Φερνάντο μετά την επαναφορά του Χαρτ, ο Ιμπραχίμοβιτς παραμονεύει και στέλνει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία κοντράροντας την μπάλα.
22:31

45'+1'

Κάκιστη επιλογή του Ματουιντί, οποίος ούτε σουτάρει ούτε πασάρει στον Καβάνι.
22:31
Ημίχρονο στο παιχνίδι.
22:33
Ισόπαλο με γκολ το πρώτο μισό του αγώνα. Μετά από ένα γεμάτο 45λεπτο με ρυθμό, φάσεις και χαμένο πέναλτι οι δυο ομάδες είναι στο 1-1 με γκολ των Ντε Μπράινε και Ιμπραχίμοβιτς. Σε αμφότερα προηγήθηκαν αντίπαλη λάθη.
22:38
Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου.
22:47
Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
22:48

46'

Χωρίς αλλαγές συνεχίζουν οι δύο ομάδες.
22:50

48'

Κάρτα στον Ματουιντί για πάτημα στον Οταμέντι. Και αυτός θα χάσει τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ.
22:52

50'

Πιο πίσω σε σχέση με πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι.
22:57

55'

Χωρίς ευκαιρία για την ώρα, πιο επιφυλακτικές οι δύο ομάδες.
22:58

56'

Συγκλίνει και σουτάρει ο Σίλβα, εύκολα ο Τραπ.
23:01

59'

Παρ' ολίγον αυτογκόλ από τον Μανγκαλά. Κόρνερ για την Παρί.
23:01

59'

Γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν και 2-1 από τον Ραμπιό! Ο Καβάνι πιάνει την κεφαλιά, ο Χαρτ αποκρούει δύσκολα και ο νεαρός Γάλλος έχει εύκολο έργο σε κενή εστία. Έχει μείνει πίσω και παρακολουθεί ο Κλισί.
23:05

62'

Οριζόντιο δοκάρι για την Παρί σε κεφαλιά του Ιμπραχίμοβιτς! Στην εξέλιξη ο Καβάνι δεν μπορεί να σκοράρει.
23:08

67'

Οι Παριζιάνοι κυκλοφορούν την μπάλα και ψάχνουν διόδο.
23:09

67'

Ο Χεσούς Νάβας βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά τελειώνει τη φάση χωρίς να σηκώσει το κεφάλι. Κάκιστη επιλογή.
23:12

71'

Κερδισμένο κόρνερ για τη Σίτι που προσπαθεί να βρει κάτι.
23:14

72'

Γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι με το σουτ του Φερναντίνιο! Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύεται την κακή εκτίμηση της φάσης μεταξύ Οριέ και Τ.Σίλβα και με σουτ που κοντράρει στον συμπατριώτη του, ισοφαρίει 2-2 για την αγγλική ομάδα.
23:19

78'

Ο Ντε Μπράινε δίνει τη θέση του στον Ντελφ, πρώτη αλλαγή για τη Σίτι.
23:20

78'

Ταυτόχρονα ο Λοράν Μπλαν κάνει δύο αλλαγές. Λούκας αντί Ραμπιό και Φαν ντερ Βιλ αντί Οριέ (που αποδοοκιμάζεται).
23:22

80'

Ακόμη δέκα λεπτά για καθεμιά από τις δύο ομάδες προκειμένου να ψάξει το τρίτο γκολ.
23:24

83'

Κάρτα στον Μανγκαλά για μαρκάρισμα από πίσω στον Ματουιντί.
23:27

85'

Κάρτα στον Νάβας γιατί κλωτσάει την μπάλα μακριά.
23:30

88'

Ο Μπονί παίρνει τη θέση του Νταβίντ Σίλβα.
23:32

90'

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
23:35

93'

Αλλαγή καθυστέρησης για τη Σίτι με τον Κολάροφ αντί του Αγουέρο.
23:36
Φινάλε στο παιχνίδι του "Παρκ ντε Πρενς". Η Μάντσεστερ Σίτι παίρνει το 2-2 και μαζί το αβαντάζ πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.
23:38
Το τελικό στατιστικό του αγώνα.
23:38
Καλό βράδυ από εμάς. Ραντεβού σε έξι βράδια στο Μάντσεστερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK