Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 3-1

Η Παρί Σεν Ζερμέν βγήκε νικήτρια στην πρώτη μονομαχία με την Τσέλσι (3-1) και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League. Ιδιαίτερα σημαντικό αναμένεται να αποδειχθεί το γκολ του Χαβιέρ Παστόρε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, αποχώρησαν τραυματίες Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Μάρκο Βεράτι.

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 3-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Λοράν Μπλαν δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη στο αρχικό σχήμα, τοποθετώντας τους Μπλεζ Ματουιντί, Τιάγκο Μότα και Μάρκο Βεράτι στο χώρο του κέντρου, ενώ στον αντίποδα, ο Ζοζέ Μουρίνιο προτίμησε να χρησιμοποιήσει έναν εξτρέμ (Αντρέ Σίρλε) και όχι κάποιον καθαρόαιμο επιθετικό.

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών παιχνιδιού, ο Ματουιντί σέντραρε από αριστερά, ο Τζον Τέρι απέκρουσε, αλλά δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Εζέκιελ Λαβέτσι έδωσε το προβάδισμα στην Παρί Σεν Ζερμέν με ωραίο σουτ.

Το γκολ αυτό, πάντως, δεν τσάκισε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων. Τουναντίον, έτρεξαν πολύ, και με εξαίρεση μία προσπάθεια του Λαβέτσι κράτησαν μακριά από τα καρέ του Πετρ Τσεχ τα ατού των αντιπάλων. Η ισοφάρισή τους, ωστόσο, δεν προήλθε από κάποια επιθετική προσπάθεια, αλλά από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εντέν Αζάρ στο 26ο λεπτό (το κέρδισε ο Οσκάρ από τον Τιάγκο Σίλβα).

Η Τσέλσι ισορρόπησε την αναμέτρηση και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, όμως το αριστερό δοκάρι του Σαλβατόρε Σιρίγκου αποδείχθηκε πιο δραστικό από τον Αζάρ στη φάση του 40ού λεπτού. Λίγες στιγμές αργότερα, στην απέναντι περιοχή, ο Έντινσον Καβάνι ζήτησε πέναλτι μετά από επαφή με τον Γκάρι Κέιχιλ, αλλά ορθώς ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές και με μία πολύ καλή ευκαιρία για την Παρί Σεν Ζερμέν (κεφαλιά του Λαβέτσι πάνω από τα δοκάρια του Τσεχ). Στο 59' ο Φερνάντο Τόρες μπήκε για να φρεσκάρει τη γραμμή κρούσης των "μπλε", αλλά ο Νταβίντ Λουίζ ήταν αυτός που δύο λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε λάθος εστία...

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να διαχειριστεί με χαρακτηριστική άνεση το προβάδισμα παρά τους τραυματισμούς των Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Βεράτι, σε 2-3 επικίνδυνες αντεπιθέσεις το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της φώναξε "παρών" και αφού προειδοποίησε με τον Καβάνι στο 84ο λεπτό, ο νεοεισελθών Χαβιέρ Παστόρε έβαλε την πινελιά του.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα, ο Αργεντινός επιθετικός απέφυγε με μία μεγαλοπρεπέστατη ντρίμπλα τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα, βρήκε οπτικό πεδίο μπροστά στον Φρανκ Λάμπαρντ και με σουτ νίκησε τον Τσεχ, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού της 8ης Απριλίου.

MVP

Ο Εζέκιελ Λαβέτσι. Έβαλε ένα υπέροχο γκολ, εμπόδισε τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να προωθηθεί και απείλησε σε δύο ακόμη περιπτώσεις.

Αδύναμος κρίκος

Διαλέξτε μεταξύ Νταβίντ Λουίζ και Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Ο πρώτος έβαλε ένα αυτογκόλ που... απαγορεύεται σε ματς τέτοιου επιπέδου και ο δεύτερος εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τον Χαβιέρ Παστόρε στην τελευταία φάση του ματς.

Σχόλιο

Ο Λοράν Μπλαν έχει την τύχη να διαθέτει καλύτερες μονάδες από τον Ζοζέ Μουρίνιο και το εκμεταλλεύθηκε. Το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά η Τσέλσι δεν απείλησε καθόλου, εν αντιθέσει με την Παρί Σεν Ζερμέν που χτύπησε σαν κόμπρα, εκμεταλλευόμενη τα πολλά αμυντικά λάθη της αντιπάλου. Σημείο-κλειδί αναμφίβολα το γκολ του Παστόρε στο φινάλε.

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν (Μπλαν): Σιρίγκου, Ζαλέ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξγουελ, Βεράτι (76' Καμπάιγ), Μότα, Ματουιντί, Καβάνι, Λαβέτσι (84' Παστόρε), Ιμπραχίμοβιτς (68' Λούκας).

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λουίζ, Γουίλιαν, Οσκάρ (72' Λάμπαρντ), Αζάρ, Σίρλε (59' Τόρες).

News 24/7

24MEDIA NETWORK