Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Το Contra.gr αναλύει τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Champions League. Η τακτική προσέγγιση, οι παίκτες-κλειδιά, οι απώλειες της τελευταίας στιγμής και οι πιθανές ενδεκάδες.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Η αυλαία των προημιτελικών ανοίγει το βράδυ της Τρίτης (05/04, 21:45), με τις αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα.

Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα για κάθε ζευγάρι βάσει φόρμας, απουσιών και τακτικής προσέγγισης.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Ισπανικός "εμφύλιος" έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού φιλάθλων, αφού το παρελθόν (αλλά και το παρόν) έχει αποδείξει πως οι δύο ομάδες προσφέρουν τρομερό θέαμα και σπουδαίες συγκινήσεις στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι "μπλαουγκράνα", τρεις ημέρες μετά την ήττα στο clasico από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νόου", θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα με μία πειστική εμφάνιση και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Όσον αφορά στους "ροχιμπλάνκος", το 5-1 επί της Ρεάλ Μπέτις απέδειξε πως βρίσκονται σε "καλό φεγγάρι", αλλά επ' ουδενί δεν μπορεί να θεωρηθεί εμφάνιση-μήνυμα, αφού η δυναμικότητα των Σεβιγιάνων είναι περιορισμένη.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναμένεται να στηριχτεί στη συνταγή του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος "κλείδωσε" τα ατού της "Μπάρτσα", με τους Τόνι Κρόος, Κασεμίρο και Λούκα Μόντριτς να ράβουν και να δένουν στο χώρο του κέντρου. Στην πραγματικότητα, ο "Ζιζού" αντέγραψε στοιχεία από το παιχνίδι της Ατλέτικο.

Παράδοση: Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ακόμη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη σεζόν 2013/14 και πάλι για τα προημιτελικά του Champions League, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 (1-0, 1-1). Μάλιστα, οι "ροχιμπλάνκος" είναι η μοναδική ομάδα που έβαλε "στοπ" στους Καταλανούς στα προημιτελικά τις τελευταίες οχτώ σεζόν.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Απουσίες: Σάντρο Ραμίρες (τραυματίας), Αντριάνο (τραυματίας), Ζερεμί Ματιέ (τραυματίας) - Τιάγκο (τραυματίας), Χιμένες (αμφίβολος), Γιανίκ Φερέιρα-Καράσκο (αμφίβολος).

Παίκτες-κλειδιά: Η μέτρια παρουσία των Αντρές Ινιέστα και Ιβάν Ράκιτιτς στο Clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης κόστισε την ήττα στην Μπαρτσελόνα. Σε μία τέτοια αναμέτρηση, είναι προαπαιτούμενο οι δύο άσοι να βρεθούν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ειδικά όταν απέναντι τους θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως οι Γκάμπι, Νίγκεθ και Κόκε που θα μπουν με το "μαχαίρι στα δόντια" και αποφασισμένοι να χαλάσουν το παιχνίδι των "μπλαουγκράνα". Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η εμφάνιση του Ζόρντι Άλμπα, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κόντρα στον ιδιαίτερα δραστήριο Γκάρεθ Μπέιλ. Είναι σίγουρο πως ο "Τσόλο" θα επιχειρήσει να χτυπήσει από τα άκρα με τους Νίγκεθ και Κόκε, ενώ καταλύτης θα είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν, o οποίος στη μέρα του μπορεί να "εκθέσει" κάθε αμυντική γραμμή.

Η κόντρα στα... σημεία

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Πιθανή ενδεκάδα:

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Φιλίπε Λούις, Γκάμπι, Φερνάντες, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ, Γκριεζμάν, Τόρες.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Match facts:

Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει 25 γκολ σε 28 αναμετρήσεις κόντρα στην Ατλέτικο, συμπεριλαμβανομένων και τριών χατ τρικ. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει πετύχει περισσότερα απέναντι στους "ροχιμπλάνκος".

Μαρκ Μπάρτρα έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2010.

*Οι Λουίς Αραγονιές, Σέζαρ Λουίς Μενότι και Ράντομιτς Άντιτς κάθισαν και στους πάγκους των δύο ομάδων.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα

Απ' τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, η Μπενφίκα γνώρισε πως η υπόθεση πρόκριση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Η Μπάγερν Μονάχου, παρότι έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της την εφετινή σεζόν, έχει αποδείξει πως διαθέτει την ποιότητα να "εξοντώσει" τον αντίπαλό της.

Απόδειξη, η εκπληκτική ανατροπή κόντρα στη Γιουβέντους στη φάση των "16" που έδωσε την πρόκριση στους Βαυαρούς. Απ' την άλλη πλευρά η Μπενφίκα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στον προηγούμενο γύρο, όταν απέκλεισε τη Ζενίτ με δύο νίκες, παρά το γεγονός πως είχε αρκετές απουσίες και στις δύο αναμετρήσεις. Ο Ρουί Βιτόρια κατάφερε να μετατρέψει να "μπολιάσει" σε μία ιδιαίτερα επιθετική ομάδα την αμυντική νοοτροπία.

Παράδοση: Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες τρεις φορές σε νοκ άουτ παιχνίδια, με την Μπάγερν Μονάχου να έχει ισάριθμες νίκες. Μάλιστα, οι Βαυαροί και στις τρεις περιπτώσεις έφθασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης! Επίσης, η γερμανική ομάδα έχει κερδίσει και τα 9 προηγούμενα νοκ άουτ ματς κόντρα σε αντιπάλους από την Πορτογαλία.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Απουσίες: Τζερόμ Μπότενγκ (τραυματίας), Χόλγκερ Μπάνστουμπερ (τραυματίας), Άριεν Ρόμπεν (τραυματίας), Μεχντί Μπενατιά (αμφίβολος) - Ζούλιο Σέζαρ (τραυματίας), Λουιζάο (τραυματίας), Νούνο Σάντος (τραυματίας), Λισάντρο Λόπες (τραυματίας).

Παίκτες-κλειδιά: Όπως αποδείχθηκε και απ' τη φάση των "16", οι Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα και Τιαγκο Αλκάνταρα θα είναι καθοριστικοί για την έκβαση των δύο αναμετρήσεων. Απ' την άλλη πλευρά, η απουσία του Ζούλιο Σέζαρ είναι σημαντική, αλλά ο Έντερσον Μοράες απέδειξε στα παιχνίδια με τη Ζενίτ, αλλά και στο πορτογαλικό πρωτάθλημα πως μπορεί να αποτελέσει άξιο αντικαταστάτη. Επίσης, η τριάδα των Γκαϊτάν-Ζόνας-Μήτρογλου θα κρίνουν αν οι "Αετοί της Λισαβόνας" θα διατηρήσουν ελπίδες ενόψει της ρεβάνς μέσω των εκτός έδρας γκολ.

Η κόντρα στα... σημεία

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Πιθανή ενδεκάδα:

Μπάγερν Μονάχου (4-1-4-1): Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ, Τιάγκο, Μίλερ, Κόστα, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

Μπενφίκα (4-2-3-1): Έντερσον, Σίλβιο, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Ρενάτο Σάντσες, Σάμαρης, Πίτσι, Γκαϊτάν, Ζόνας, Μήτρογλου.

Preview: Οι μάχες των "8" του Champions League

Match Facts:

Κώστας Μήτρογλου σημείωσε 2 γκολ απέναντι στην Αυστρία το 2013, έχοντας ως αντίπαλο τον Νταβίντ Αλάμπα.

Ζούλιο Σέζαρ ήταν βασικός γκολκίπερ της Ίντερ στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου που βρήκε νικητές τους "νερατζουρι" με 2-0.

Αρτούρο Βιδάλ ήταν στην ομάδα της Γιουβέντους τη σεζόν 2013/14, η οποία αποκλείστηκε από την Μπενφίκα στα ημιτελικά του Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στη 2η θέση της Ευρώπης ο Μήτρογλου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK