Προημιτελικά CL: Ισπανικός "εμφύλιος", χαμόγελα για Ρεάλ-Μπάγερν

Ισπανικό "εμφύλιο" έβγαλε η κληρωτίδα των προημιτελικών του Champions League, με τη Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Χαμόγελα για Ρεάλ και Μπάγερν. Αναλυτικά τα ζευγάρια των "8".

Προημιτελικά CL: Ισπανικός "εμφύλιος", χαμόγελα για Ρεάλ-Μπάγερν

Η κληρωτίδα δεν έκανε το... χατήρι σε όσους ήθελαν να δουν έναν πρόωρο τελικό μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, αντ' αυτού όμως έφερε στο δρόμο των Καταλανών την πάντα επικίνδυνη Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ένας "ισπανικός εμφύλιος" που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και τη σεζόν 2013-14 στα προημιτελικά. Η Ατλέτικο είχε επικρατήσει με 1-0 εντός έδρας, ενώ το ματς του Καμπ Νου είχε λήξει ισόπαλο με 1-1 δίνοντας την πρόκριση στους "ροχιμπλάνκος", μια σεζόν στην οποία έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Βέβαια, η Μπαρτσελόνα έχει χτίσει... παράδοση κόντρα στην Ατλέτικο αφού έχει νικήσει στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους. Ο Λιονέλ Μέσι από την άλλη, έχει σκοράρει σε πέντε από αυτά τα ματς.

Από εκεί και πέρα το άλλο μεγάλο ντέρμπι θα είναι αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να διψούν για διάκριση στη διοργάνωση. Πρόκειται φυσικά για έναν... αραβικό "εμφύλιο" αφού και στους δύο συλλόγους οι ιδιοκτήτες είναι Άραβες!

Η Ρεάλ και η Μπάγερν ίσως είναι οι πιο ευχαριστημένες ομάδες τις κλήρωσης, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Βόλφσμπουργκ και την Μπενφίκα αντίστοιχα. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να πούμε το ίδιο και για την ομάδα του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Σάμαρη, αφού θα κοντραριστούν με τους... αγριεμένους Βαυαρούς του Γκουαρδιόλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις η Μπάγερν δεν έχει! Μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ δεν έχουν παίξει ξανά από το 1995.

Για το ζευγάρι Ρεάλ-Βόλφσμπουργκ δεν έχουμε να πούμε πολλά, καθώς οι δύο ομάδες δεν έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης

Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης

Παρί - Μάντσεστερ Σίτι

Οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των προημιτελικών είναι προγραμματισμένοι για τις 5 και 6 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα στις 12 και 13 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση για τα ημιτελικά είναι προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου, ενώ τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 16-27 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 3 και 4 Μαΐου.

Ο μεγάλος τελικός του Champions League 2016 θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο Σαν Σίρο του Μιλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προημιτελικά EL: Επιστρέφει στο Ντόρτμουντ ο Κλοπ, τι σημαίνει για Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK