Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 3-0

Βασιλική εμφάνιση από τη Ρεάλ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League. Νίκησε 3-0 την Ντόρτμουντ στο "Μπερναμπέου" και στη ρεβάνς της Γερμανίας θα σφραγίσει, εκτός απροόπτου, το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Λαβώθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 3-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Άλλο πέρυσι, άλλο εφέτος. Τούτο αποδείχθηκε περίτρανα μόλις στο 3', όταν η άμυνα της ομάδας του Κλοπ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από την ασίστ του Καρβαχάλ που έγινε γκολ από τον Μπέιλ.

Η Ρεάλ ήταν η... Ντόρτμουντ του 2014. Μετέφερε πολύ γρήγορα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, γεγονός που προκαλούσε πολλά προβλήματα στους περυσινούς φιναλίστ της διοργάνωσης, καθώς είχαν αργές επιστροφές και όχι πολλά κοψίματα. Ο Βαϊντενφέλερ προσπαθούσε, με τις επεμβάσεις του, να συμμαζέψει την κατάσταση, αλλά το 2-0 από το σουτ του Ίσκο στο 27' δεν αποφεύχθηκε. Ήταν ο Γερμανός γκολκίπερ πάντως που δεν άφησε τον Μπέιλ να κάνει νέο προσωπικό ρεκόρ και να φτάσει τα έξι γκολ την ίδια σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι σημαντικές ευκαιρίες του Ομπαμεγιάνγκ στο 49' και του Μεχιταριάν στο 55' τόνωσαν το ηθικό ων φιλοξενούμενων, οι οποίοι έδειξαν την πρόθεση να πιέσουν την αναξιόπιστη άμυνα της "βασίλισσας". Γρήγορα όμως, στο 57', οι Μαδριλένοι έκοψαν τα φτερά των δευτεραθλητών Γερμανίας χάρη στο 14ο εφετινό τέρμα του Ρονάλντο στην Ευρώπη με το οποίο ισοφάρισε αντίστοιχη επίδοση του Λιονέλ Μέσι. Όταν ο Αρμένιος άσος της Ντόρτμουντ "νικήθηκε" ξανά από τον πανταχού παρόντα Πέπε, στο 59', ξεθύμανε κάθε προσπάθεια απειλής από την ομάδα του Κλοπ.

Ούτε άλλωστε οι αλλαγές του Γερμανού προπονητή προσέδωσαν νέα στοιχεία στην 11άδα των Βεστφαλών και μόνο ο Βαϊντενφέλερ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στερώντας από τον Μπενζεμά το 4-0. Από την άλλη ο Μπέιλ, που είχε μείνει μόνος μπροστά μετά την αντικατάσταση των Ρονάλντο (τραυματίστηκε) και Μπενζεμά, έστειλε την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση.

MVP

Ο Πέπε έκοβε και ο Γκάρεθ Μπέιλ έραβε. Ο Πορτογάλος στόπερ έκανε μια άρτια εμφάνιση στην άμυνα, προλαβαίνοντας πολλούς κινδύνους, την ίδια στιγμή που ο Ουαλός εξτρέμ άνοιξε το σκορ και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για τους μπακ της Ντόρτμουντ.

Αδύναμος κρίκος

Αφενός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γιατί έχασε τους παίκτες του στα πρώτα δύο γκολ, αφετέρου ο Χένρικ Μεχιταριάν, ο οποίος απέτυχε στις καλύτερες ευκαιρίες της Ντόρτμουντ.

Σχόλιο

Από την περυσινή Ντόρτμουντ... έλειπαν οκτώ παίκτες και η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό. Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία δύσκολα δεν θα σκοράρει στον επαναληπτικό της Γερμανίας και -όπως όλα δείχνουν- θα είναι η ομάδα που θα περάσει στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

Οι συνθέσεις

Ρεάλ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέρε, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ίσκο (71' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Ρονάλντο (80' Καζεμίρο), Μπενζεμά (74' Μοράτα)

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (67' Σίμπερ), Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Κελ (74' Γιόγιτς), Σαχίν, Γκροσκρόιτζ, Μεχιταριάν (64' Χόφμαν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK