Ατλέτικο Μ. - Τσέλσι 0-0

Δεν είναι Μπαρτσελόνα, δεν είναι Μπάγερν, αλλά ακόμα και η "φτωχή" Ατλέτικο φόβισε την Τσέλσι του Μουρίνο, ο οποίος με φουλ άμυνα και καμία επιθετική ενέργεια, εγκλώβισε τους Μαδριλένους και πήρε 0-0 από το "Βιθέντε Καλδερόν". Αποχώρησαν τραυματίες Τσεχ και Τέρι.

Ατλέτικο Μ. - Τσέλσι 0-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Μία αξιόλογη φάση έχουμε να θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ: αυτή στο 34', όταν ο Σουάρεθ εξαπέλυσε ένα καλοζυγισμένο σουτ που έφυγε ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Θα θυμόμαστε επίσης τη φάση του 15', όταν ο Τσεχ απέκρουσε με υπερένταση ένα κόρνερ του Κόκε και η προσγείωσή του στο έδαφος προκάλεσε τον τραυματισμό του (εξάρθρωση ωμοπλάτης, αναφέρει η διάγνωση). Αποτέλεσμα, να μπει αλλαγή στο 18' ο Σβάρτσερ που ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία της Τσέλσι στα... 41 και κάτι χρόνια του!

Ατλέτικο Μ. - Τσέλσι 0-0

Κατά τ' άλλα, η Ατλέτικο είχε την κατοχή, αλλά πολύ αγχωμένη καθώς ήταν, αδυνατούσε να προωθήσει γρήγορα τη μπάλα και να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των Άγγλων. Ειδικά από την ώρα που βγήκε ο Τσεχ, οι Ισπανοί προσπαθούσαν μόνο με σέντρες να δημιουργήσουν πρόβλημα στον βαρύ Σβάρτσερ.

Η Τσέλσι από την άλλη, ήταν η... κλασσική Τσέλσι. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά ένα μηδενικό στην επίθεση. Χωρίς ένα συνδυασμό της προκοπής και με τον Τόρες αποκομμένο, προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στην επανάληψη οι ομάδες μπήκαν ελαφρώς πιο ορεξάτες και πιο κινητικές, με φανερή διάθεση να παίξουν πιο επιθετικά και να βγουν από το καβούκι τους, κυρίως η Τσέλσι που δεν είχε καν ξεμυτίσει!

Ατλέτικο Μ. - Τσέλσι 0-0

Η Ατλέτικο που διατήρησε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, είχε δύο καλά σουτ του Ντιέγο στο 55' και στο 60' που την πρώτη έδιωξε με διπλή προσπάθεια ο Σβάρτσερ και η δεύτερη έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 76' και στο 79', αρχικά ο Γκάμπι και στη συνέχεια ο Τουράν είχαν αντίστοιχα ένα καλό απ' ευθείας φάουλ που έδιωξε ο Σβάρτσερ και μια κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Τσέλσι από την πλευρά της, είχε τρία αξιόλογα σουτ από τους Λάμπαρτ (48'), Τόρες (59') και Λουίζ (90'). Τα δύο πρώτα εξουδετέρωσε ο Κουρτουά χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα, ενώ αυτό στην εκπνοή κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς ολοκληρώθηκε αφήνοντας μια ξινή γεύση, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας έχει αποκτήσει πλέον τρομακτικό ενδιαφέρον χωρίς να υπάρχει φαβορί!

MVP

Αν και λένε ότι ο τερματοφύλακας είναι καλύτερος στα πιο... ώριμα χρόνια του, δεν είναι και λίγο στα 41 σου να μπαίνεις αναπάντεχα στο παιχνίδι και να είσαι αλάνθαστος. Ο Σβάρτσερ "έβγαλε" ότι κινήθηκε στα... ψηλά, αλλά και στα δύο χαμηλά αξιόλογα σουτ της Ατλέτικο φώναξε "παρών".

Αδύναμος κρίκος

Ο Κόστα "απουσίαζε" σε αυτό το παιχνίδι. Ή τουλάχιστον απουσίαζε το μυαλό του. Ο Βραζιλιάνος ήταν απογοητευτικός, δεν βγήκε πολλές φορές μπροστά, ενώ όποτε το έκανε... έβγαινε οφσάιντ.

Σχόλιο

Από έναν ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ περιμένεις ασφαλώς κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, οι οποίες εφάρμοσαν το "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά", μπας και τα άλλα μισά εμφανιστούν στη ρεβάνς. Λιγοστές καλές στιγμές, πολλές σέντρες, πολύ άμυνα (κυρίως από την Τσέλσι), ελάχιστο θέαμα. Το 0-0 είναι ωστόσο πέρα για πέρα δίκαιο. Για την πρόκριση όμως, θα χρειαστεί απαραιτήτως γκολ, συνεπώς η ελπίδα για ένα πιο χορταστικό επαναληπτικό έχει βάση...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Λουίς, Γκαρθία (86' Βίγια), Γκάμπι, Σουάρεθ (79' Σόσα), Κόκε, Κόστα, Ντιέγο (60' Τουράν).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ (18' Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (73' Σίρλε), Κόουλ, Μίκελ, Λουίζ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Γουίλιαν (94' Μπα), Τόρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK