Διαστημική και μεγαλειώδης η Λίβερπουλ, ελπίζει σε νέο θαύμα η Ρόμα!

Η Λίβερπουλ ήταν διαστημική μέχρι το 69' και έβαλε πέντε γκολ στη Ρόμα αλλά τα δύο γκολ των Ρωμαίων στο τελευταίο δεκάλεπτο δίνουν ενδιαφέρον στη ρεβάνς του "Ολίμπικο". Τρέλανε κόσμο ο Σαλάχ με δύο εξαιρετικά γκολ και δύο ασίστ σ' ένα τρομερό προσωπικό κρεσέντο. Ανατροπή αλά Μπαρτσελόνα ψάχνει η Ρόμα (VIDEO).

Διαστημική και μεγαλειώδης η Λίβερπουλ, ελπίζει σε νέο θαύμα η Ρόμα!

Ματς που δεν χορταίνεις να βλέπεις και να ξαναβλέπεις! Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με την Λίβερπουλ να "κρύβει" τη μπάλα, να παρασύρει την Ρόμα στον ξέφρενο ρυθμό της και να πετυχαίνει πέντε γκολ (!) στα πρώτα 69 λεπτά, με τους Ρωμαίους να συνέρχονται μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου μείωσαν σε 5-2 και έδωσαν ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τους Ιταλούς να στέκονται αρκετά καλά στο χορτάρι με άριστη αμυντική τακτική να μην απειλούνται όμως η συνέχεια βρήκε την Λίβερπουλ να ανεβάζει στροφές και να θυμίζει την "μηχανή των γκολ" που διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Πεπ Γκουαρδιόλα στην προηγούμενη φάση όταν και συνέτριψε την Σίτι με 3-0 στο ίδιο γήπεδο.

Διαστημική και μεγαλειώδης η Λίβερπουλ, ελπίζει σε νέο θαύμα η Ρόμα!

Αυτή τη φορά μάλιστα οι "κόκκινοι" ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακοί: πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με δυο "μαγικά" του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 36' και στο 45' (παγκόσμιο γκολ το πρώτο) που έφτασε τα 43 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος (δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο λόγω σεβασμού στην πρώην ομάδα του) ενώ στο δεύτερο μέρος ξεχαρβάλωσαν κάθε αμυντικό πλάνο του Ντι Φραντσέσκο.

Στο δεύτερο μέρος ο "Αιγύπτιος Μέσι" άφησε το ρόλο του εκτελεστή και πλήγωσε με διαφορετικό τρόπο τους "τζαλορόσι" αφού όργωσε τη δεξιά πλευρά και έβγαλε εξαιρετικές ασίστ σε Μανέ και Φιρμίνο για να γίνει το 4-0 στο 62' ενώ στο 69' από κόρνερ του Μίλνερ (κορυφαίος σε ασίστ σε μία σεζόν στο Champions League, έχει πλέον 9) ο Φιρμίνο έγραψε το 5-0!

Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal, first leg, soccer match between Liverpool and Roma at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, April 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal, first leg, soccer match between Liverpool and Roma at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, April 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Το "Άνφιλντ" παραληρούσε με την εκπληκτική απόδοση των παικτών του Κλοπ και στο 75' ο Γερμανός απέσυρε τον Σαλάχ για να τον ξεκουράσει και να γνωρίσει την αποθέωση, ωστόσο η Ρόμα δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο τελευταίο λεπτό οι "λύκοι" δάγκωσαν...

Πρώτα στο 81' με το άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή του Τζέκο που έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από λάθος υπολογισμό του Λόβρεν και ακολούθως στο 85' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Περότι. Η ομάδα του Κώστα Μανωλά ανέβασε ψυχολογία και πίεσε και για τρίτο γκολ, με τους γηπεδούχους να αντέχουν πάντως και να κρατούν το πολύτιμο 5-2 που τους δίνει πολύ μεγάλο αβαντάζ για πρόκριση στον τελικό του Κιέβου!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ 5-2 (HIGHLIGHTS)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (18' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σαλάχ (75' Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (93' Κλάβαν)

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζουάν Ζεζούς (67' Περότι), Κολάροβ, Ντε Ρόσι (67' Γκοναλόν), Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46' Σικ), Τζέκο

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK