Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0 (VIDEOS)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και ετοίμασε άλλο ένα, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 3-0 της Μπάγερν στο "Καμπ Νόου" και βρίσκεται με το... ενάμιση πόδι στον τελικό του Βερολίνου.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ως είθισται το τελευταίο διάστημα, η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε με τον Χαβιέρ Μαστσεράνο στο πλευρό του Ζεράρδ Πικέ, ενώ η Μπάγερν χωρίς τους συνήθεις Άριεν Ρόμπεν, Φρανκ Ριμπερί, Ντάβιντ Αλάμπα και Χόλγκερ Μπάντστουμπερ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άρχισε το ματς με τρεις αμυντικούς, γεγονός που λειτούργησε ευεργετικά για την πρώην ομάδα του, η οποία δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις και έχασε κλασικές ευκαιρίες στο 12ο (ο Μανουέλ Νόιερ βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Λουίς Σουάρες) και το 15ο λεπτό (το σουτ του Νεϊμάρ βρήκε στον Ραφίνια, προτού καταλήξει κόρνερ).

Η αμυντική γραμμή της Μπάγερν έγινε γρήγορα τετραμελής, ο ρυθμός έπεσε προς ικανοποίηση του Γκουαρδιόλα, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άγγιξε το γκολ στο 18ο λεπτό, όταν δεν κατάφερε να πιάσει καλά την προβολή από πλεονεκτική θέση.

Ο Τσάμπι Αλόνσο βελτίωσε αισθητά την απόδοσή του και η Μπαρτσελόνα έδειξε στοιχεία βιασύνης στην τελική πάσα, με συνέπεια το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου να επιφυλάξει μονάχα μία αξιόλογη φάση, το χαμένο τετ α τετ του Ντάνι Άλβες από τον τρομερό Νόιερ.

Ο ρυθμός έγινε ακόμα πιο χαμηλός στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν κέρδισε κι άλλα μέτρα, προσπαθώντας να μεταφέρει το ματς στο μισό των "μπλαουγκράνα", ωστόσο ο Νεϊμάρ ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος (στο 64ο λεπτό).

Η Μπάγερν είχε κάποια κενά, αλλά κρατούσε καλά μέχρι το 77ο λεπτό, τη στιγμή δηλαδή που ο Λιονέλ Μέσι πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με σουτ στην κλειστή γωνία έλυσε το γόρδιο δεσμό. Αμέσως, ο Γκουαρδιόλα έριξε στη μάχη των Μάριο Γκέτσε (αντικατέστησε τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος συμπλήρωσε τις 300 συμμετοχές με τη φανέλα της βαυαρικής ομάδας).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μέσι χάρισε στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ένα απίστευτο highlight. Συγκεκριμένα, πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, μπήκε μέσα σε αυτή, ξάπλωσε τον άμοιρο Τζερόμ Μπόατεγκ, έσκαψε και διπλασίασε το προβάδισμα των "μπλαουγκράνα".

Η τελευταία λέξη ανήκε στον Νεϊμάρ, ο οποίος δέχθηκε μία υπέροχη μπαλιά του Μέσι, πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ και διαμόρφωσε το 3-0 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Μπάγερν επιχείρησε να σημειώσει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και τελικά το πλήρωσε...

MVP

Λιονέλ Μέσι-Μανουέλ Νόιερ σημειώσατε... άσο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ. Δεν έγινε Άριεν Ρόμπεν ή Φρανκ Ριμπερί. Κοινώς, δεν ενώθηκε με Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι...

Σχόλιο

Οι παλιοί είχαν τον Πελέ και τον Γιόχαν Κρόιφ, όσοι έχουν περάσει τα 40 τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Μάρκο φαν Μπάστεν, οι νέοι έχουν τον Λιονέλ Μέσι. Σε αυτήν την πρόταση αποτυπώνεται το μεγαλείο του Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα που με δύο γκολ και μία ασίστ οδηγεί την ομάδα του σε έναν ακόμα τελικό Champions League. Κρίμα για τον Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος νικήθηκε για πρώτη φορά στο 77ο λεπτό και στη συνέχεια προδόθηκε από τους συμπαίκτες του. Μεταξύ μας, τι να κάνουν και οι συμπαίκτες του όταν ο Μέσι πατάει γκάζι... Επίσης, άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν έκαναν ούτε μία τελική προς την εστία (σ.σ. από τον Οκτώβριο του 2009 είχαν να το ξαναπάθουν στο Champions League).

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο (89' Μπάρτρα), Άλμπα, Άλβες, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Μπούσκετς, Ινιέστα (87' Ραφίνια), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Μπάγερν (3-4-2-1): Νόιερ, Μπενατιά, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο, Αλκάνταρα, Σβάινσταϊγκερ, Λεβαντόβσκι, Μίλερ (79' Γκέτσε).

Τα γκολ

Διαβάστε ακόμη:

Τα γκολ του Μέσι επί της Μπάγερν (VIDEOS)

Εντυπωσιακό coreo: "Είμαστε έτοιμοι!"

Ο Σουάρες με τον "καλύτερο παίκτη του κόσμου"

Απίστευτο τρολάρισμα στον Μπόατενγκ στο twitter

Λουίς Ενρίκε: "Από άλλη διάσταση ο Μέσι"

Γκουαρδιόλα: "Δεν πρόκειται να σας πω τι σκέφτομαι για τον Μέσι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK