Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Στον απόηχο του θριάμβου της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα, η εκπληκτική Μπορούσια Ντόρτμουντ έβαλε τέσσερα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όλα με την υπογραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (4-1). Το γκολ του Ρονάλντο δίνει νόημα στη ρεβάνς της Μ. Τρίτης στο Μπερναμπέου.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Εικόνα αγώνα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ήθελε να πέσει στην περσινή παγίδα των Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Τόνι Κρόος (στους αντίστοιχους ημιτελικούς με αντίπαλο την Μπάγερν στη Γερμανία) και έριξε στη μάχη τον Λούκα Μόντριτς, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι στο γήπεδο της Ντόρτμουντ. Υπολόγισε χωρίς τον Ιλκάι Γιουντογκάν, ο οποίος έκοβε τις επιθέσεις των Ισπανών και εκκινούσε εκείνες των Γερμανών με ακρίβεια χειρουργού. Η ταχύτητα των Μάρκο Ρόις και Μάριο Γκέτσε (ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μερίδα φιλάθλων μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης στην Μπάγερν) και η κίνηση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αναστάτωσαν τους Καστιγιάνους, που μετά από 10 λεπτά αγώνα είχαν δεχθεί γκολ από τον Πολωνό αρχισκόρερ της Bundesliga (με αυτό το γκολ έφτανε τα 7 γκολ φέτος στο Champions League και ξεπέρασε τον πολωνικό ρεκόρ στο θεσμό του Κριστόφ Βαζέχα σε μία σεζόν) και είχαν γλιτώσει ακόμα ένα σε τετ α τετ του Ρόις.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποσβολωμένοι, αφού έβλεπαν τη συνταγή της επιτυχίας τους να στρέφεται εναντίον τους. Οι γρήγορες επιθέσεις των γηπεδούχων έπιαναν στον ύπνο την αμυντική λειτουργία της Ρεάλ, αλλά στην τελική πάσα οι Βεστφαλοί έκαναν πολλά λάθη και σπατάλησαν ευκαιρίες. Ο Σέρχιο Ράμος, που επέστρεψε σε θέση δεξιού μπακ λόγω τραυματισμών, τα πήγε εξαιρετικά πάνω στον Ρόις όταν ο Γερμανός αναπτυσσόταν από την πτέρυγα, ωστόσο το πρόβλημα εντοπιζόταν στον άξονα, όπου οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ έκαναν ό,τι ήθελαν. Ένα λάθος του Ματς Χούμελς στο 43ο λεπτό, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στον Κριστιάνο Ρονάλντο να ισοφαρίσει και να καταρρίψει το ρεκόρ σκοραρίσματος σε ημιτελικά του θεσμού (έφτασε τα 6 γκολ, ξεπερνώντας τους Αλεσάντρο ντελ Πιέρο και Γιάρι Λίτμανεν).

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Το ημίχρονο λειτούργησε υπέρ της Μπορούσια. Ανασυγκροτήθηκε μετά το τέρμα που δέχθηκε και απάντησε εις διπλούν με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς. Ο Λεβαντόβσκι έστειλε μήνυμα σε όποια... Μπάγερν εποφθαλμιά την υπογραφή του, αυξάνοντας την τιμή και τις απολαβές του με ακόμη 2 γκολ. Το χατ τρικ του Πολωνού φορ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και ταυτόχρονα καταρράκωσε το ηθικό των Καστιγιάνων, που συνέχισαν τα αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Το μομέντουμ ήταν με τους απερχόμενους πρωταθλητές Γερμανίας, την ώρα που ο τεχνικός της απερχόμενης πρωταθλήτριας Ισπανίας είχε μείνει αδρανής στον πάγκο του. Χρειάστηκε και 4ο γκολ του Λεβαντόβσκι, με πέναλτι στο 66ο λεπτό (πρώτος παίκτης με καρέ σε ημιτελικό της διοργάνωσης) για να αντιδράσει εμπράκτως ο Special One, βάζοντας στο ματς τους Άνχελ ντι Μαρία και Καρίμ Μπενζεμά. Οι οπισθοχωρημένοι Γερμανοί δεν κινδύνεψαν, αφού και ο Ρόμαν Βάιντενφελερ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και προλάβαινε κάθε κίνδυνο κοντά στην εστία του. Η προσέλκυση των "μερένγκες" στο γήπεδο της Ντόρτμουντ άφηνε κενά στα μετόπισθεν και με βαθιές μπαλιές οι Γερμανοί επιχείρησαν να φτάσουν σε 5ο γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να διευρύνουν το θρίαμβο και στα τελευταία λεπτά, με τις αλλαγές του, ο Κλοπ προσπάθησε και πέτυχε να κρατήσει το 4-1.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Κλειδί αγώνα

Η Ρεάλ υποτίμησε τους Γερμανούς και κυρίως τη δυνατότητα να αγωνιστούν ακόμη καλύτερα από τους αγώνες των ομίλων. Σάμι Κεντίρα και Πέπε απέτυχαν να επιβάλλουν το νόμο τους στον άξονα, ο Βαράν πάλευε μόνος του και ο Λεβαντόβσκι αναπόφευκτα έκανε πάρτι απέναντι σε μία Ρεάλ που δεν είχε πραγματικό σχέδιο για να σταματήσει την Μπορούσια.

MVP

ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έγινε ο 1ος ποδοσφαιριστής που σημειώνει καρέ σε ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και όποια ομάδα τον αποκτήσει το καλοκαίρι (έχει ανακοινωθεί η αποχώρησή του, με το συμβόλαιο να εκπνέει το 2014) θα πρέπει να καταβάλλει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα υπολόγιζε.

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1

Αδύναμος κρίκος

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ασχολήθηκε αρκετά τις ημέρες που προηγήθηκαν με τα όσα έλεγε ο Γίργκεν Κλοπ, αλλά όπως έδειξε στο 90λεπτο του αγώνα στη Βεστφαλία, όχι με όσα σχεδίαζε ο Γερμανός ομόλογός του. Η Ντόρτμουντ ήταν ανώτερη σε κάθε επίπεδο τακτικής από την πιο ακριβή ποδοσφαιρική ομάδα της ιστορίας και η πρώτη αντίδραση του Πορτογάλου από τον πάγκο προήλθε μετά το πέναλτι του Λεβαντόβσκι στο 66ο λεπτό, με το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό 4-1.

Το live της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (82' Γκρόσκροϊτς), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γιουντογκάν (91' Σίμπερ), Μπέντερ, Μπλαστσικόβσκι (82' Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόβσκι

Ρεάλ Μαδρίτης: Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο (80' Κακά), Εζίλ, Μόντριτς (68' Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (68' Μπενζεμά)

News 24/7

24MEDIA NETWORK