Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

Με γκολ του Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Μπάγερν ανέλαβε την πρωτοβουλία και έλεγξε πλήρως το ρυθμό. Απέναντί της είχε μια Ρεάλ που αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της, που αμυνόταν πολλές φορές με όλους τους παίκτες πίσω από τη σέντρα και έψαχνε οργανωμένες αντεπιθέσεις για να προκαλέσει ρήγμα.

Και το κατάφερε! Και όχι μόνο το κατάφερε σκοράροντας κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά ήταν η ομάδα που είχε και τις κλασσικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους.

Το 1-0 έγινε στο 19' με τον Μπενζεμά, μετά από μια εκπληκτική μπαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

Ωστόσο, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, είτε στο 26' με τον Πορτογάλο σταρ να αστοχεί από εξαιρετική θέση, είτε στο 41' με τον Ντι Μαρία να κάνει το ίδιο.

Από την άλλη, οι Γερμανοί που έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με συντριπτική κατοχή 73%-27%, είχαν μια κεφαλιά του Σβαϊνστάιγκερ και ένα σουτ του Ρόμπεν στο πρώτο τέταρτο που δεν ανησύχησαν τον Κασίγιας.

Στην επανάληψη η Ρεάλ μπήκε πιέζοντας ψηλότερα και προσπάθησε να κλείσει τους χώρους. Εμφανίστηκε σαφώς καλύτερη, ανεβάζοντας και το ποσοστό της κατοχής της. Ήδη στο 47' δημιούργησε μια καλή στιγμή με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σουτάρει από δύσκολη γωνία και να αναγκάζει τον Νόιερ σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 69'.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

Η Μπάγερν έγινε πιο νευρική βλέποντας ότι ο κυριαρχικός της ρόλος στο ματς δεν απέδιδε καρπούς και έτσι άρχισαν τα λάθη. Δύο καλά σουτ, του Ριμπερί στο 55' και του Ρόμπεν στο 62', δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Κασίγιας. Άλλες δύο αξιόλογες στιγμές για τους Γερμανούς ήταν τα σουτ του Μίλερ στο 82' και του Γκέτσε στο 84', αλλά χωρίς αποτέλεσμα χάρη στο Βαράν και τον Κασίγιας αντίστοιχα.

Το παιχνίδι κύλαγε ιδανικά για τους Ισπανούς, που πίεζαν πλέον ακόμη πιο ψηλά, κράταγαν γερά στην άμυνα και επισκέπτονταν συχνότερα τα καρέ της Μπάγερν. Στο 87' μάλιστα, ο Μπέιλ πέρασε τους πάντες και τα πάντα αλλά το σουτ από δεξιά βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Όταν το ματς τελείωσε, οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν έντονα τη νίκη επί... του Γκουαρδιόλα και το σοβαρό και δίκαιο προβάδισμα που πήραν για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

MVP

Ο Μπενζεμά ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έκρινε και την αναμέτρηση, ωστόσο η σταθερότητα του Κασίγιας και η ασφάλεια που ενέπνεε σε κάθε επίθεση της Μπάγερν, ήταν αυτή που ουσιαστικά καθόρισε το αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος

Ουδείς εκ των παικτών της Μπάγερν διακρίθηκε ιδιαίτερα κάνοντας τη διαφορά, όμως ο αδύναμος κρίκος της ήταν ο Γκουαρδιόλα, που καθυστέρησε να κάνει αλλαγές, παρά το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες του "φώναζαν" από ώρα ότι αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν.

Σχόλιο

Η Ρεάλ, αν και δεν κυριάρχησε σε κανένα σημείο του αγώνα, πήρε τη νίκη δικαιότατα. Αυτό συνέβη κατά πρώτον διότι έπαιξε υποδειγματική άμυνα και κατά δεύτερον διότι έπαιξε καταπληκτικά τις αντεπιθέσεις. Έτσι, ήταν η ομάδα που είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες και είχε φυσικά και το γκολ. Στο Μόναχο θα δούμε ίδιο έργο από πλευράς πίεσης της Μπάγερν, σε ακόμη πιο πιεστική μορφή. Δεδομένο είναι ότι θα έχει και περισσότερες και πιο κλασσικές ευκαιρίες. Το 1-0 είναι σοβαρό προβάδισμα, αλλά οι Γερμανοί έχουν μια πανίσχυρη ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε (73' Βαράν), Κοεντράο, Μόντριτς, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Ίσκο (81' Ιγιαραμέντι), Μπενζεμά, Ρονάλντο (73' Μπέιλ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια (66' Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (74' Μίλερ), Ρόμπεν, Κρόος, Ριμπερί (72' Γκέτσε), Μάντζουκιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK