Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι χάρη σε αυτογκόλ του Φερνάντο και πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Ατλέτικο σε μία επανάληψη του τελικού του 2014!

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

H εικόνα του αγώνα

Οι σημαντικές απουσίες των Καρίμ Μπενζεμά και Κασεμίρο ανάγκασαν τον Ζινεντίν Ζιντάν να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, δίνοντας φανέλα βασικού στους Χεσέ και Ίσκο. Το μοναδικό θετικό μαντάτο για τον Γάλλο τεχνικό η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο αρχικό σχήμα. Στον αντίποδα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είδε τον Γιάγια Τουρέ να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού και να τίθεται κανονικά στη διάθεσή του ως εσωτερικός μέσος στο πλευρό του Φερναντίνιο. Βέβαια, η απώλεια του Νταβίντ Σίλβα ήταν, ούτως ή άλλως, καταλυτική για τους "πολίτες".

Η αναμέτρηση δεν άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 10ο λεπτό ο Βινσέντ Κομπανί αποχώρησε τραυματίας, με τον Ελιακίμ Μανγκαλά να περνάει στη θέση του. Η αποχώρηση του αρχηγού αποδιοργάνωσε την αμυντική γραμμή της αγγλικής ομάδας. Πάνω σ' αυτή την... αναταραχή στηρίχτηκαν οι "μερένγκες", οι οποίοι και πίεσαν για το γκολ. Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς στο 20ό λεπτό. Ο Ντάνι Καρβαχάλ συνεργάστηκε άψογα με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Φερνάντο και να καταλήγει στα δίχτυα του Τζο Χαρτ.

Η Σίτι προσπάθησε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία, αλλά είχε την ατυχία να έχει σε κάκιστη ημέρα τόσο τον Κέβιν ντε Μπρόινε όσο και τον Τουρέ. Παρόλα αυτά, ο Βέλγος άσος είχε συμμετοχή στη σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, βγάζοντας εξαιρετική πάσα στον Φερναντίνιο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Κέιλορ Νάβας. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ, πέρα από το... αυτογκόλ είχε ένα -σωστά- ακυρωθέν γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 36' και ένα μακρινό σουτ του Μπέιλ στο 43ο λεπτό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ζιντάν κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να αποκτήσουν το "πάνω χέρι" σε ό,τι αφορά στην πρόκριση. Όμως, σε δύο περιπτώσεις ο Χαρτ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Λούκα Μόντριτς (52') και Ρονάλντο (59'), ενώ στο 63' ο Μπέιλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ. Ο Πελεγκρίνι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Κελέτσι Ιχεανάτσο, κάνοντας μία τελευταία -απέλπιδα- προσπάθεια να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Όμως, πέρα από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 84ο λεπτό κι ένα δυνατό σουτ του Κουν Αγκουέρο στο 89', οι "πολίτες" δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Νάβας.

MVP

Ο Γκάρεθ Μπέιλ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας συμμετοχή στο γκολ (μέτρησε ως αυτογκόλ του Φερνάντο), αλλά και στη σημαντικότερη ευκαιρία της Ρεάλ, το δοκάρι στο 63'. Παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής που είχε καταλυτική συμβολή στην νίκη-πρόκριση των "μερένγκες" ήταν ο Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης άσος ήταν πανταχού παρών, κάλυψε το κενό του Κασεμίρο και έδωσε σημαντικές βοήθειες μεσοεπιθετικά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιάγια Τουρέ ήταν "σκιά" του καλού εαυτού του. Ο Ιβοριανός άσος αποτελεί βαρόμετρο για την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κόντρα στη Ρεάλ παρουσίασε μία τραγική εικόνα, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 61'. Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρούσε έπαιξε ρόλο, αλλά δεν μπορεί να σταθεί ως δικαιολογία για την κάκιστη απόδοσή του.

Σχόλιο

Η πρώτη αναμέτρηση μας είχε προϊδεάσει για το κλειστό παιχνίδι που επρόκειτο να παρακολουθήσουμε και στη ρεβάνς. Η Σίτι στάθηκε άτυχη, καθώς ο τραυματισμός του Βιντσέντ Κομπανί ανάγκασε τον Πελεκρίνι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, ενώ το γρήγορο γκολ της Ρεάλ έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των "πολιτών". Από την άλλη πλευρά, οι Μαδριλένοι, παρά τις σημαντικές απουσίες των Μπενζεμά και Κασεμίρο κατάφεραν να παρουσιάσουν καλό πρόσωπο, να διαχειριστούν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και να φθάσουν στην νίκη που χάρισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3):Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς (88' Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο (67' Χάμες), Χεσέ (55' Βάθκεθ), Μπέιλ, Ρονάλντο.

Mάντσεστερ Σίτι (4-3-3):Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10' Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61' Στέρλινγκ), Νάβας (69' Ιχεανάτσο), Ντε Μπρόινε, Αγκουέρο.

To live της αναμέτρησης

21:02
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
21:03
Τα πάντα είναι "ανοιχτά" σε ό,τι αφορά στην υπόθεση πρόκριση, αφού η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε στη "λευκή" ισοπαλία.
21:03
Ας δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων.
21:05
Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο, Χεσέ, Μπέιλ, Ρονάλντο.
Mάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Ντε Μπρόινε, Αγκουέρο.
21:06
Αναπληρωματικοί για τους "μερένγκες": Κασίγια, Βαράν, Ντανίλο, Κόβατσιτς, Λούκας Βάθκεθ, Χάμες, Μπόρχα Μαγιοράλ.
21:06
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Καμπαγέρο, Μανγκαλά, Κολάροφ, Ντελφ, Στέρλινγκ, Μπονί, Ιχεανάτσο.
21:07
Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει δύο σημαντικές απώλειες, αφού εκτός αποστολής βρίσκονται οι τραυματίες Καρίμ Μπενζεμά και Κασεμίρο.
21:08
Μοναδική θετική είδηση για τον Γάλλο τεχνικό η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απουσίασε από το πρώτο παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων.
21:09
H διάταξη της Σίτι:
21:12
Εντυπωσιακή υποδοχή της αποστολής από τους φίλους της Ρεάλ.
21:13
Και μία... πανοραμική άποψη της υποδοχής.
21:14
...και ένα VIDEO:
21:14
Η είσοδος των παικτών της Ρεάλ για προθέρμανση.
21:19
H προθέρμανση του Τζο Χαρτ.
21:21
"Ξέρουμε πως θα υποφέρουμε από το πρώτο μέχρι το 90ό λεπτό. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι κι υπομονετικοί", σχολίασε ο Ζινεντίν Ζιντάν πριν από το παιχνίδι.
21:24
H Ρεάλ έχει 5Χ5 νίκες εντός έδρας στην εφετινή διοργάνωση.
21:27
Σε περίπτωση πρόκρισης οι "μερένγκες" θα διεκδικήσουν το 11ο τρόπαιο στην ιστορία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στον αντίποδα, η Σίτι θα είναι "σταχτοπούτα" σε τελικό.
21:28
Συνεχίζεται η προθέρμανση.
21:29
Το χαρτί με τις συνθέσεις.
21:30
Σε 15 λεπτά αρχίζει η σπουδαία αναμέτρηση. Ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Ατλέτικο στον μεγάλο τελικό. Ψηφίστε στο poll του Contra.
21:31
H άφιξη των οπαδών της Σίτι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Εξαιρετική ατμόσφαιρα.
21:33
Σύμφωνα με τα Ισπανικά ΜΜΕ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει κανονικά προθέρμανση, δίχως να αισθάνεται ενοχλήσεις.
21:36

21:37
Στο γήπεδο κι ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα.
21:39
Και ο... Spiderman στο γήπεδο.
21:41
Οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στη φυσούνα.
21:41
Και ο Ναδάλ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
21:41
Οι παίκτες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
21:42
Το κορεό των φίλων της Ρεάλ.
21:43
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
21:45

1'

Έναρξη του αγώνα.
21:47
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
21:48
Ο Ρονάλντο αγωνίζεται στο αριστερό άκρο, με τον Χεσέ να βρίσκεται στο κέντρο της επίθεσης.
21:50

5'

Κεφαλιά του Μπέιλ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ίσκο, η μπάλα στην αγκαλιά του Χαρτ.
21:53
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Κομπανί.
21:53
Προθερμαίνεται ο Μανγκαλά σε περίπτωση που χρειαστεί να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
21:54
Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Βινσέντ Κομπανί.
21:55

10'

Αλλαγή για τη Σίτι. Ο Μανγκαλά εντός, ο Κομπανί εκτός.
21:56
Σημαντική απώλεια για τη Σίτι μόλις στο 10ο λεπτό.
21:58

13'

Πρώτη καλή στιγμή για τη Ρεάλ! Ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
22:02
Οι Μαδριλένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την... αναταραχή στο κέντρο της άμυνας της Σίτι μετά την αποχώρηση του Κομπανί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
22:05

20'

ΓΚΟΛ για τη Ρεάλ! Ο Καρβαχάλ έκανε την κάθετη πάσα στον Μπέιλ, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από διαγώνια θέση, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Φερνάνοτο και κατέληξε -με τη βοήθεια του δοκαριού- στο βάθος της εστίας του Χαρτ!
22:07

22'

Πρώτη καλή στιγμή για τη Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φερνάνο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Νάβας.
22:08
To 1-0 της Ρεάλ:
22:09

24'

Ο Μαρσέλο γύρισε στον Ρονάλντο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
22:12
Κατοχή: 62% - 38%
22:14

30'

Κίτρινη κάρτα στον Ντε Μπρόινε.
22:15
Η Ρεάλ ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και δεν αφήνει τη Σίτι να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κέιλορ Νάβας.
22:17
Έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους οι "πολίτες" μετά το 30'.
22:21

36'

O Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κρόος, αλλά ο Πέπε που συμμετέχει στη φάση είναι σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ ακυρώνεται. Σωστή απόφαση.
22:24

39'

Σέντρα σουτ του Μαρσέλο, η μπάλα άουτ.
22:27
Σε μέτριο βράδυ ο Κέβιν ντε Μπρόινε, όπως κι ο Γιάγια Τουρέ.
22:27

43'

Μακρινό σουτ του Μπέιλ, μπλόκαρε σταθερά ο Χαρτ.
22:29

44'

ΔΟΚΑΡΙ για τη Σίτι! Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε πλάγια στον Φερναντίνιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Κέιλορ Νάβας!
22:31
Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.
22:31
Η UEFA έχει χρεώσει το γκολ του Μπέιλ ως αυτογκόλ του Φερνάντο.
22:33

45 +2' 

Tέλος πρώτου ημιχρόνου. Η Ρεάλ πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.
22:34
Το δοκάρι του Φερναντίνιο:
22:34
Κι η επίσημη επιβεβαίωση από την UEFA.
22:48
Όλα έτοιμα για την έναρξη του δεύτερου μέρους.
22:48

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
22:50
Πάνω-κάτω η μπάλα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.
22:52

49'

Σουτ στην κίνηση του Ρονάλντο, ύστερα από σέντρα του Γκάρεθ Μπέιλ, μπλόκαρε εύκολα ο Χαρτ.
22:53

51'

Καλή στιγμή για τη Ρεάλ! Ωραία κίνηση και σουτ του Χεσέ, η μπάλα όμως πέρασε ψηλά άουτ.
22:55

52'

Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Μπέιλ έκανε τη σέντρα, ο Μόντριτς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χαρτ, πλάσαρε, αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ με μία εξαιρετική επέμβαση αρνήθηκε το γκολ!
22:57

55'

Σέντρα του Καρβαχάλ, κεφαλιά του Ρονάλντο, μπλόκαρε ο Χαρτ!
22:57
Οι Μαδριλένοι πιέζουν στα τελευταία λεπτά προκειμένου να "καθαρίσουν" με την υπόθεση πρόκριση.
22:58

55'

Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Βάθκεθ στη θέση του Χεσέ.
23:00
H ευκαιρία του Μόντριτς:
23:01

59'

Νέα καλή στιγμή για τη Ρεάλ! Ο Ρονάλντο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χαρτ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
23:03

61'

Αλλαγή για τη Σίτι. Ο Στέρλινγκ στη θέση του Τουρέ.
23:06

63'

Ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μανγκαλά, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κλισί και κατέληξε κόρνερ.
23:06

63'

ΔΟΚΑΡΙ για τη Ρεάλ! Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ!
23:08
To δοκάρι του Μπέιλ:
23:10

67'

Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Χάμες εντός, ο Ίσκο εκτός.
23:11

69'

Αλλαγή για τη Σίτι. Ο Ιχεανάτσο στη θέση του Νάβας.
23:14

71'

Κίτρινη κάρτα στον Φερνάντο.
23:16
Η Σίτι έχει αναλάβει τα ηνία του αγώνα στα τελευταία λεπτά και πιέζει για το πολυπόθητο γκολ.
23:20
"Koκορομαχία" μεταξύ του Κρόος και του Φερναντίνιο.
23:23
Οι "μερένγκες" έχουν αφήσει την μπάλα στους φιλοξενούμενους και περιμένουν στο μισό γήπεδο.
23:25

83'

Κίτρινη κάρτα στον Βάθκεθ.
23:26

84'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, η μπαλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νάβας!
23:30

88'

Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Μόντριτς εκτός, ο Κόβατσιτς εντός.
23:31

89'

Σημαντική ευκαιρία για τη Σίτι! Ο Αγκουέρο έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Νάβας!
23:32
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Νάβας, μετά από σύγκρουση με τον Σέρχιο Ράμος.
23:35
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
23:38

95'

Τέλος του αγώνα! Η Ρεάλ παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο σε μία επανάληψη του τελικού του 2014!
23:39
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας ξημέρωμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK